Oogappels 2012: Killer Freaks From Outer Space

Article
dinsdag, 03 januari 2012 om 18:50
xgn google image
We zijn inmiddels alweer een weekje onderweg met de Oogappels van 2012 en al flink wat veelbelovende games hebben de revue gepasseerd. Vandaag is het tijd voor een gloednieuwe franchise op een gloednieuwe console. Killer Freaks From Outer Space voor de Wii U.
Tijdens de Electronic Entertainment Expo, kortweg E3, van 2011 werd Nintendo’s nieuwe console aangekondigd. De Wii U zal de naam zijn van het apparaat. Natuurlijk gaat een aankondiging niet zonder bijbehorende games. De titels die bij de Wii U werden getoond, waren vooral multiplatform spellen. Ubisoft kondigde niet veel later echter alsnog de eerste Wii U exclusive aan: Killer Freaks From Outer Space.
En als er een splinternieuwe console komt, met een splinternieuwe exclusive, dan mag deze natuurlijk niet ontbreken tussen onze Oogappels. Killer Freaks From Outer Space is misschien wel de eerste stap richting het overtuigen van de consument om de Wii U te kopen. De eerste stap richting het overtuigen van de hardcore gamers. Want de naam Nintendo is sinds de komst van de Wii beschadigd bij de hardcore gamers. Hoewel het nog steeds allemaal wat casual oogt, lijkt Nintendo zich met de Wii U toch weer op hardcore te willen focussen.
Killer Freaks From Outer Space is daar een mooi voorbeeld van. Een echte first-person shooter waarin je keihard aliens af moet knallen. Bloed, explosies, geschreeuw, rauw geweld. Nee, Killer Freaks zal niet tot die hoop casual games van Nintendo met PEGI-labeltje 3+ behoren. 18+, dat lijkt reëler.
Aliens dus. Een ware alieninvasie vindt plaats in de game. Die invasie is niet eens zover van ons kikkerlandje vandaan. Londen, daar zal het zich allemaal afspelen. In de trailer zien we aliens voorbij komen die verdacht veel lijken op de alom bekende, soms geprezen en soms verguisde, Raving Rabbids. Het verband is snel gevonden: veel Ubisoft medewerkers die aan Rabbids games gewerkt hebben, werken nu aan Killer Freaks From Outer Space.
Zou even zo goed een game kunnen zijn voor elk willekeurig ander platform, hoor ik jullie denken. Maar nu komen we bij het echte Wii U gedeelte. Deze aliengame maakt namelijk gebruik van enkele gimmicks van de console. Met de gyroscoop die in de controller van het apparaat zit bijvoorbeeld, kun je om je heen kijken op je tv-scherm, simpelweg door de controller te bewegen in de richting waarin je wilt kijken. Dit is niet alles wat betreft deze gimmicks, maar over het gebruik van andere gimmicks kunnen we voorlopig nog geen zinnig woord zeggen.
Een FPS als deze kan natuurlijk niet zonder een multiplayer en wat dat betreft stelt Ubisoft ons niet teleur. Sterker nog, de multiplayer is heel innovatief en klinkt al meteen erg verslavend. In de multiplayer is het namelijk ook gewoon aliens tegen mensen. De ene speler moet hetzelfde doen als in de singleplayer: aliens afknallen en vooral niet doodgaan. De tegenspeler echter, die krijgt het speelveld van bovenaf te zien en krijgt de besturing over de aliens. Op een strategische wijze moet hij het dus de mens zo lastig mogelijk maken en zorgen dat deze niet lang kan overleven.
Zeker betreffende de multiplayer, hebben wij dus vertrouwen in Killer Freaks. Wanneer we deze game kunnen verwachten is nog niet bekend. Wellicht met de lancering van de Wii U, maar we weten ook nog niet wanneer die precies uitgebracht zal worden. Het blijft een raadsel, maar wel eentje om naar uit te kijken!

Populair Nieuws

Laatste Reacties