Oogappels 2012: Asura's Wrath

Article
dinsdag, 27 december 2011 om 18:30
xgn google image
Zoals eerder vandaag aangekondigd, beginnen we op XGN vandaag met de Oogappels van 2012. We starten met Capcom's hack 'n slasher Asura's Wrath. Hoofdpersoon Asura is uit op wraak en de Guardian Generals zullen het met hun huid moeten bekopen!
Hack ‘n slash games zijn tegenwoordig niet meer zo prominent aanwezig in de gamewinkels als dat ze ooit waren. Maar dat deert Capcom ogenschijnlijk niet. Het team van Capcom dat achter Asura’s Wrath zit, was eerder al verantwoordelijk voor de Naruto games, die over het algemeen erg populair waren, zij het bij een wat selectere doelgroep dan bijvoorbeeld een doorsnee Call of Duty game.
Goed, Asura’s Wrath dus. Een toelichting op het verhaal zou niet ongewenst zijn. Om te beginnen speel je als Asura, zoals de titel al doet vermoeden. Zijn stem is overigens ingesproken door Liam O’Brien, die ook de stem van War uit Darksiders insprak. Onze vriend Asura is uit op wraak. Wraak op wie? Wraak op de Guardian Generals. En dat zijn er geen twee, nee er zijn maar liefst zeven Guardian Generals. Jullie vragen je wellicht af wat deze figuren misdaan hebben tegenover Asura. Heel simpel, ze hebben zijn dochter ontvoerd. Maar dat is nog niet alles, want Asura’s vrouw is ook nog vermoord. En alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, schuiven de Guardian Generals de schuld van die moord in de schoenen van Asura zelf. Het moet niet gekker worden.
Asura’s Wrath bevat enkel een singleplayer. Dat is meestal het geval bij hack ‘n slash games. De game verschijnt voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Dus niet voor de PC, zoals dat bij veel multiplatform games wel het geval is. In het geval van Asura’s Wrath kunnen wij ons wel vinden in deze keuze van Capcom. Want hoe speel je een echte hack ‘n slasher nou lekkerder, dan met een ouderwetse controller in je handen?
We hebben al behoorlijk wat bewegende beelden mogen aanschouwen van Asura’s Wrath en duidelijk is te zien dat ontwikkelaar CyberConnect2 zijn zinnen heeft gezet op een classicistisch aandoend stijltje. Een stijltje dat we eerder hebben gezien bij populaire hack ‘n slashers, zoals Darksiders maar ook verder terug in de tijd van bijvoorbeeld Rune. Wat we verder zien zijn grote eindbazen en de daarbij behorende, prachtige en brute finishing moves. Natuurlijk ook in Asura’s Wrath weer grenzeloos overpowered. Maar dat is precies wat wij, maar belangrijker nog: jullie, willen zien. Op de game zelf hoef je niet lang meer te wachten, deze ligt namelijk vanaf 24 februari in de winkels.