Oogappels 2012: Assassin's Creed III

Article
maandag, 30 januari 2012 om 19:00
xgn google image
Vandaag een game die nog grotendeels in mysteries gehuld is. We wachten al jaren op de release van een officieel derde deel in de Assassin’s Creed serie en dit jaar mogen we die eindelijk ontvangen. Assassin’s Creed III kan dus absoluut niet missen in onze Oogappels van 2012.
Het begon allemaal in 2007 toen de eerste Assassin’s Creed uitkwam. Het was iets nieuws, iets unieks, maar ook vreselijk eentonig. De game werd eerst volop geprezen, maar hoe langer de game uit was, hoe meer klachten er kwamen dat de game eigenlijk toch niet zo heel goed was. Dat heeft Ubisoft opgepakt en kwam toen in 2009 met Assassin’s Creed II. Wat een ommekeer! De compleet nieuwe setting blaasde iedereen weg en het nieuwe karakter Ezio werd meteen favoriet. Assassin’s Creed II werd een van de beste sequels ooit. Geen wonder dat gamers een klein beetje teleurgesteld waren met Assassin’s Creed Brotherhood. Dat was gewoon deel twee, alleen met een ander verhaal. Het werd allemaal een stuk duidelijker toen daarna Assassin’s Creed Revelations verscheen. Er werd een einde gebreid aan het verhaal van Ezio Auditore di Firenze en, de held van het eerste deel, Altaïr Ibn-La'Ahad.
Ubisoft gaat in Assassin’s Creed III een geheel nieuw personage introduceren en gooit er ook een compleet nieuwe setting tegenaan. Precies zoals het geval was bij de overstap van deel één naar twee. We weten hoe dat de vorige keer afliep, dus we kunnen niet anders dan nu al enthousiast zijn over wat er komen gaat. We weten al dat ook in Assassin's Creed III afscheid genomen wordt van een bekend personage, namelijk Desmond Miles. Desmond is de afstammeling van de voorgaande sluipmoordenaars die in de huidige tijd via de Animus steeds naar het verleden reist voor antwoorden. Antwoorden op vragen die je ongetwijfeld zult krijgen als je de Assassin’s Creed games speelt. Vragen die hopelijk beantwoord zullen worden in Assassin’s Creed III.

Screenshot van Assassin's Creed Revelations
Het einde van de wereld komt eraan in december van dit jaar en dat is ook het verhaal dat deze game gaat volgen. Desmond krijgt de taak om daar even een stokje voor te steken, zodat ook gamers die pas in 2013 de game willen oppakken nog leven om dat überhaupt te doen. Desmond is na Revelations er echter nog niet helemaal klaar voor en daarom gaan we nog een keer naar een van zijn voorvaderen om vanuit dat perspectief meer te weten te komen over het naderende noodlot. Hier weten we helaas nog helemaal niets over en daar mag wat ons betreft snel verandering in komen. Bronnen hebben laten weten dat de game nog voor 31 maart getoond gaat worden. Wij wachten in spanning af.
Tot die tijd zullen we het met speculaties moeten doen. Meest recent is een gerucht dat dit derde deel zich tijdens de Amerikaanse Revolutie zal afspelen. Dat zou betekenen dat we naar de achttiende eeuw gaan. Een ontmoeting met George Washington lijkt dan ook in de pijlers te staan. Hij zou namelijk ook een Appel van Eden in zijn bezit hebben. Misschien krijgen we dan nog wel iets mee van de onafhankelijkheidsverklaring. Mooi op tijd voordat Washington de eerste president van de Verenigde Staten van Amerika wordt.
Genoeg interessante gebeurtenissen in die tijd. Maar dan moet het gerucht wel kloppen natuurlijk. Of zie jij de game toch liever ergens anders afspelen? En wie wordt de nieuwe assassin? We zullen er hopelijk snel meer over te horen krijgen. We weten in ieder geval genoeg om Assassin’s Creed III nu al te noemen tussen de Oogappels van 2012.

Screenshot van Assassin's Creed Brotherhood