Maffe Maandag - Vertrouwen in de mensheid hersteld en een wereldrecord

Article
maandag, 30 januari 2012 om 17:30
xgn google image
De maand januari is inmiddels alweer bijna voorbij. Op het moment van schrijven zie ik voor het eerst dit jaar/deze winter een minnetje op mijn iPhone staan. Een minnetje dat aangeeft dat het buiten vriest. En nee, het is niet ’s nachts. De vogels fluiten nog. Je kunt aan de overkant zien dat een vader met zijn zoontje zit te voetballen, in de hoop dat hij dit keer wel Ajax naar de overwinning zit. Dit kan dan ook niets anders dan een Maffe Maandag zijn.
Een fijne maandag is het, vind ik. Ook omdat ik best wel goed gehumeurd ben, om verschillende redenen. Het is namelijk vandaag tijd voor een feel good maandag. Een maandag waar je gewoon tevreden van wordt. Waar je je vertrouwen in de mensheid terugkrijgt, waar je het gevoel hebt dat het leven toch niet zo helemaal slecht is. Dat je secretaresse koffie over je heen morst niet meer zo erg is. Zo’n maandag is het.
Gelukkig maar. Ik heb namelijk iets moois gevonden wat pérfect in deze Maffe Maandag past. Zojuist las ik een artikel over een jongen die getuige is geweest van de meest humane en aardige actie ooit. En wij mogen ook daar getuige van zijn. Hoe mooi kan het leven wel niet zijn? Inderdaad, daar heb je het weer. Het is inderdaad mooi.
Het gaat om het volgende. Wellicht zijn de diehard gamers onder jullie bekend met de game Legend of Grimrock, een typische nostalgische dungeon exploration game van de indie ontwikkelaar Almost Human. Een onbekend spel van een onbekende ontwikkelaar dus, maar niet lang meer. Het verdient de aandacht.
Een speler, genaamd HarpoonIPA, vroeg zich af waarom er geen pijltjestoetsen op het speelscherm stonden, zoals vroeger. Hij plaatste die vraag op het officiële forum van het spel en kreeg al snel antwoord van ontwikkelaar Petri Häkkinen. Het antwoord was dat het niet echt nodig was en dat niemand het gebruikt. Toch vroeg Petri zich af waarom HarpoonIPA die vraag stelde. En zo geschiedde.
HarpoonIPA vertelde dat hij gehandicapt is en dus het spel niet op de meest optimale manier kon spelen. Maar hij had er wel vrede mee en zal er aan wennen. Maar toen ging het licht branden bij Petri. Die optie móest komen aangezien de ontwikkelaar het beste voor deze gamer heeft. Voilà, zo gedaan.
Dit vind ik dus nou werkelijk prachtig. Gewoon niet moeilijk doen en een beetje aan de medemens denken. Geweldig gewoon. Niet heel veel mensen zijn zo, dus het is altijd fijn om weer zo’n geval tegen te komen. Bekijk hieronder de samenvatting van het mooie verhaal, wat – nogmaals gezegd – werkelijk prachtig is.
Wereldrecord 'meeste consoles spelen in één minuut' verbroken
Het wereldrecord van Jimmy Fallon uit 2010 is verbroken. Het wereldrecord ‘zoveel mogelijk consoles spelen in één minuut’ is verbroken. Jimmy Fallon, de bekende talk show host, speelde er in 2010 maar liefst negen. Maar dat kan veel beter, als we Ryan Sullivan moeten geloven. Hij stuurde de pers allemaal een uitnodiging om getuige te zijn van het verbreken van het nieuwe wereldrecord.
Gaat hij tien consoles spelen? Eentje meer dan Jimmy Fallon? Nee joh, het kan nog veel beter. Dertien. Dertien consoles kon die Ryan wel aan. Maar ja, wat voor games ging hij spelen op die consoles dan? Nou, je ziet het lijstje hieronder.
  • Super Nintendo: Super Mario World
  • Wii: Wii Sports Resort Bowling
  • Xbox 360: Super Street Fighter IV
  • GameCube: Super Smash Bros. Melee
  • NES: The Legend of Zelda
  • Dreamcast: Crazy Taxi
  • PlayStation: Gex
  • Sega Genesis: Sonic the Hedgehog
  • Xbox: Halo 2
  • PlayStation 2: Rolling Thunder (Namco Museum)
  • Sega Saturn: Revolution X
  • PlayStation 3: Tekken 6
  • Atari 2600: Missile Command
Wel een interessante lijst toch? Dat dacht ik. Wil je zien hoe hij het heeft gedaan? Nou, dan heb ik zeer goed nieuws voor je; er is een filmpje! Jazeker mensen, een filmpje! Je ziet ‘m hieronder.

Populair Nieuws