Oneplus 3 features - Dit is nieuw in de smartphone!

Article
vrijdag, 24 juni 2016 om 12:38
xgn google image
De Oneplus 3 is onlangs officieel gelanceerd en daarmee is ook een hoop duidelijk geworden over de nieuwe smartphone. Tijd om waarheden van onwaarheden te scheiden en voor jou de tofste nieuwe Oneplus 3 features op een rijtje te zetten!
De Oneplus 3 is een van de populairste telefoons van dit moment. Ondanks het feit dat het toestel nog geen week uit is krijgt de telefoon nu al lovende kritieken en het lijkt erop dat de telefoon alle beloftes van de ontwikkelaar waar heeft gemaakt. Maar het belangrijkste is natuurlijk wat je allemaal kunt met de telefoon. Dat is ook de reden dat we voor jou de beste nieuwe Oneplus 3 features op een rij gaan zetten!

USB Type-C

Om deze special met Oneplus 3 features even goed af te trappen beginnen we met een vernieuwde aansluiting voor de telefoon. Het toestel is namelijk een van de eerste smartphones op de markt die gebruik maakt van een USB Type-C aansluiting. De nieuwe aansluiting moet de standaard worden in zowel smartphones als andere mobiele apparaten en PC’s.
Maar wat is er nou zo bijzonder aan een USB Type-C aansluiting? Ten eerste is dat het feit dat de verbinding van zo’n aansluiting een stuk stabieler is. Daarnaast kan een Type-C nog sneller data doorvoeren tussen apparaten. De nieuwe aansluiting zorgt er namelijk voor dat je met een snelheid van 1,25 Gigabyte per seconde data kunt versturen.
Dat is ruim het dubbele van de snelheid van een USB 3.1 aansluiting die op dit moment de standaard is. Naast het sneller overbrengen van data kan een USB Type-C aansluiting er in theorie ook voor zorgen dat je smartphone nog sneller oplaadt. De nieuwe aansluiting kan namelijk 100 watt bij 20 volt overbrengen, dat is ook ruim het dubbele van de snelheid van de huidige aansluitingen.
Als je dit zo leest kun je wel begrijpen dat de nieuwe USB Type-C aansluiting een zeer handige feature is voor een nieuwe smartphone. Overigens is Oneplus niet de eerste smartphonemaker die gebruikmaakt van deze nieuwe aansluiting. Maar het bedrijf is wel een van de grootste die het in een nieuw vlaggenschip toepast.

3000mAh batterij

Niet heel uitzonderlijk, maar wel het vermelden waard. Een van de nieuwe Oneplus 3 features is dat de smartphone een 3000mAh batterij in het toestel heeft zitten. Dit betekent dat je bij normaal gebruik wel twee dagen met een acculading kunt doen. Gezien het feit dat er ook een energiezuinige processor in de smartphone zit, maakt dat het toestel misschien nog wel langer mee kan.
Die processor komen we later in dit lijstje met nieuwe Oneplus 3 features op terug. Terugkomend op de batterij is het het vermelden waard dat Oneplus erom bekend staat dat ze haar OxygenOS optimaliseert voor minimaal batterijverbruik. OxygenOS is een zeer lichte laag van Oneplus die over Android 6.0.1 Marshmallow heen is gelegd.
Zo’n laag werkt eigenlijk meestal tegen de goede werking van een smartphone. Zo maakt Samsung bijvoorbeeld haar TouchWiz OS een redelijk zware laag die erom bekend staat veel bloatware te hebben. Dit valt bij de nieuwe Oneplus 3 dus heel erg mee en daardoor zou je mogelijk nog langer met de nieuwe 3000mAh batterij kunnen doen.
Een klein nadeel van de batterij is dat deze niet verwisselbaar is. Wanneer je dus merkt dat je minder lang met een acculading doet, betekent dat dus dat je niet zo 1, 2, 3 een nieuwe batterij erin kunt stoppen. Zoals gezegd is dit maar een klein nadeel, aangezien er ook voordelen zitten aan een batterij die niet verwisselbaar is.
Een voordeel van een niet verwisselbare batterij is namelijk dat deze volledig tussen andere hardware geïmplementeerd is en daardoor ook het beste samenwerkt met de andere onderdelen van je telefoon. Meestal is het voor een smartphonemaker kiezen of ze wel of juist niet een verwisselbare batterij wil gaan. In het geval van de Oneplus 3 is het overigens niet zo’n ramp, aangezien veel mensen ook al gewend zijn dat ze hun eigen batterij niet kunnen verwisselen.

Metalen ontwerp en vernieuwd design

Ook niet uniek, maar wel een van de nieuwe Oneplus 3 features. De nieuwe Oneplus 3 heeft namelijk een vernieuwd design en de meeste mensen zijn het er wel over eens dat het nieuwe toestel een zeer mooie smartphone is. De Oneplus 3 heeft net als de HTC 10 bijvoorbeeld een metalen behuizing.
Hierdoor heeft de nieuwe telefoon een wat meer premium uiterlijk en dat terwijl de telefoon eerder de prijs van een middenklasse smartphone heeft. De prijs van de telefoon komen we overigens later in deze special met One Plus 3 features nog op terug. Het nieuwe metalen unibody ontwerp zorgt ervoor dat de onderdelen ook beter in elkaar verwerkt zitten.
Dat laatste is vooral aan het beeldscherm af te zien. Het ontwerp van de nieuwe Oneplus 3 is namelijk zo, dat de telefoon aan de voorkant nauwelijks nog een omlijsting heeft. Het beeldscherm neemt namelijk 73.1 procent van de voorzijde van de smartphone in beslag. Dit is indrukwekkend aangezien de meeste telefoons op dit moment hooguit net de 70 procent aantikken.
Maar aan een nieuw ontwerp kun je beter niet al te veel woorden vuil maken. Je moet zoiets zien om te geloven. Op de site van Oneplus staan nog veel meer foto’s zoals je die hierboven ziet. Wanneer je ons niet op ons woord gelooft, dan kun je natuurlijk altijd zelf nog even een kijkje nemen op de site.

Zeer goede camera’s

Dan komen we in deze special met nieuwe Oneplus 3 features aan bij de camera. Tegenwoordig gebruikt men de camera op de smartphone steeds vaker en daarom moet deze feature op een nieuw vlaggenschip ook gewoon goed zijn. Zowel de frontcamera als de camera op de achterzijde van het toestel zijn van zeer goede kwaliteit.
De nieuwe Oneplus 3 heeft namelijk in ieder geval een 16 megapixel camera aan de achterzijde. Zoals je misschien weet hoeft dit niet automatisch te betekenen dat de telefoon ook goede foto’s maakt. De nieuwe smartphone heeft namelijk ook nog een zeer goede lens, een goede autofocus en handmatige focus, verschillende mogelijkheden om de camera zelf in te stellen en daarnaast ook gezichtsherkenning.
De camera op de voorzijde van de telefoon is niet van een net zo hoge kwaliteit als de camera op de achterzijde. Maar wel nog steeds een zeer goede 8 megapixel camera met een iets kleinere sensor dan de 16 megapixel camera aan de achterkant. Verder is het ook mogelijk om in 1080p full HD te beeldbellen. Voor de selfiemaker is er dus ook genoeg reden om de nieuwe oneplus 3 in overweging te nemen.

Groot werkgeheugen

De volgende eervolle vermelding in deze Oneplus 3 features special is voor een zeer unieke feature. De nieuwe telefoon heeft namelijk 6GB aan RAMgeheugen. Dit is behoorlijk fors voor de nieuwe telefoon en verder ook een unieke feature op de markt.
Nu is het voordeel van zo’n groot werkgeheugen misschien niet direct helder. Maar als je bedenkt dat de telefoon veel verschillende taken tegelijk kan uitvoeren zonder daardoor erg traag te worden, dan kun je misschien begrijpen waarom 6GB RAMgeheugen zo bijzonder is.
Want een smartphone die van alles en nog wat tegelijk kan zonder dat je haperingen krijgt is in het dagelijkse gebruik toch wel prettig. Hoewel de meeste mensen niet direct zoveel werkgeheugen nodig hebben is het wel zo fijn om te weten dat het erin zit wanneer je het nodig hebt. Er zijn bijvoorbeeld mensen die met 4GB werkgeheugen al merken dat ze te veel dingen tegelijk willen doen en daardoor ook vertraging in de telefoon merken.
Het grote werkgeheugen is op dit moment vrijwel een unieke feature in de nieuwe smartphone. Er is toch nog een puntje voor deze Oneplus 3 features special die nog veel belangrijker is.

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Want het meest bijzonder aan deze nieuwe Oneplus 3 is, is de prijs en wat je daarvoor terugkrijgt. Voor 400 euro krijg je al de eerder genoemde features in de smartphones en nog veel meer. Dit prijskaartje is uitzonderlijk laag gezien de specificaties van de smartphone en daarom mag Oneplus zichzelf wel een schouderklopje geven.
Een Snapdragon 820 van Qualcomm belooft dat de telefoon razendsnel werkt. Het eerder genoemde enorme werkgeheugen moet voor een ervaring zonder haperingen zorgen. Het Amoled beeldscherm zorgt voor een uitzonderlijk heldere kijkervaring. Daarnaast zit er ook een Adreno 530 GPU in de smartphone die ervoor zorgt dat je ook razendsnelle games kunt spelen!
Bovenstaande en nog veel meer voor 400 euro. Het lijkt eigenlijk onmogelijk, maar het is Oneplus gelukt. Als je enthousiast bent geworden door de nieuwe Oneplus 3 features dan is het mogelijk om het toestel vanaf de Oneplus site te bestellen. De smartphone is erg populair, dus wanneer je het toestel snel in huis wilt hebben is het een goed idee om deze zo snel mogelijk aan te schaffen.