The Purge Recap - Een terugblik op de afgelopen twee zuiveringen

Article
vrijdag, 24 juni 2016 om 10:58
xgn google image
The Purge: Election Day komt eraan. Een nieuwe nacht waarin alles mag zonder gevolgen. Laten we voordat deze nacht in gaat even terugkijken naar de afgelopen twee nachten waarin een zuivering gehouden werd. Lees mee in de The Purge Recap!
Criminaliteit is een toenemend probleem. Daar speelt The Purge erg goed op in. In de nabije toekomst hebben de ‘New Founding Fathers’ een oplossing bedacht voor het probleem rondom criminaliteit. Het is namelijk eens per jaar 12 uur lang toegestaan om elke misdaad ongestraft te begaan.
Let op!! Als je The Purge en The Purge: Anarchy nog niet gezien hebt, lees dan niet verder! Dit artikel bevat spoilers over gebeurtenissen en de verhaallijn van de films. We hebben je gewaarschuwd.
The Purge Recap

The purge Recap: The Purge (2013) - Maak kennis met de Sandins

De alarmcentrale en andere hulpdiensten zullen deze avond niet bereikbaar zijn en je dus niet uit te brand komen helpen. Alles kan en alles mag. Zelfs moord. En dit jaar, 2022, zal de familie Sandin de langste nacht uit hun leven meemaken.
De familie Sandin houdt namelijk een aardig zakcentje aan The Purge over met de handel in beveiligingssystemen. Deze zijn special afgestemd op het evenement en zorgen voor de ultieme veiligheid van de gezinnen. Iedereen in de buurt heeft er een en de familie Sandins breidt voor het gemak hun systeem nog even uit.
Als de avond valt activeert het gezin en het huis wordt hermetisch afgesloten met metalen schotten. Tot voor zover een soepel avondje. Maar dat staat op het punt te veranderen. Zoon Charlie ziet namelijk ineens een man buiten om hulp roepen, zet het beveiligingssysteem uit en doet de voordeur open. En dat is natuurlijk echt niet handig van het knaapje.
93812

Nooit voor vreemden opendoen

James, de vader van Charlie, zet snel het beveiligingssysteem weer aan en de schotten gaan langzaam dicht. Alleen de man is te snel en weet binnen te komen. Henry, het vriendje van dochterlief, die stiekem het huis in was geklommen voor de avond viel, wil van de paniek gebruik maken om vaderlief af te knallen. Alleen James was sneller en schiet Henry in een klap dood.
Alleen de vreemdeling is daarop spoorloos verdwenen. En dan gaat ineens de deurbel. Een groepje mannen staat voor de deur en eist dat de vreemdeling naar buiten komt. Maar die is verdwenen! Als de Sandins de man niet uitleveren gaan ze allemaal de pijp uit, wordt hen beloofd. Tijd voor een spelletje verstoppertje voor gevorderden dus.
Uiteindelijk vinden ze de man per toeval en weten hem bewusteloos te slaan. Als de Sandins de man willen uitleveren, bedenken ze ineens dat ze dan net zo erg als het volk buiten zijn. Ze besluiten de man te beschermen en de zuivering uit te zitten op hoop van zegen.
En dat was natuurlijk niet zo slim. Al snel dringt het groepje het huis binnen (goed beveiligingssysteem hoor) en een dodelijk kat en muis spel volgt, waarbij een aantal van de groep om het leven komt. Net als het einde gekomen lijkt te zijn voor de Sandins, komen de buren binnen en maken de rest van de groep dood.
93815

Van je buren moet je het hebben

De Sandins zijn gered door de buren en het lijkt eind goed al goed te zijn. Maar waarom waren die buren in de eerste plaats op straat? En waarom hebben ze wapens bij zich? Dat is wel heel gek allemaal.
De Sandins zijn niet gered, verre van dat. De buren kwamen namelijk alleen maar hun eigen zuivering houden en de Sandins waren het doelwit. Al snel zijn de Sandins vastgebonden in hun eigen woonkamer. De buren vertellen even haarfijn waarom de Sandins eraan gaan, maar dan is ineens de vreemde man weer terug.
Hij knalt een van de buren neer en zorgt ervoor dat familie Sandin losgemaakt wordt. Toch niet zo’n slecht idee om hem te redden achteraf? Al snel wordt het ochtend zonder dat er nog slachtoffers vallen en het eindsignaal van de zuivering van 2022 klinkt. Het gezin heeft het overleefd.
93816

The Purge Recap: The Purge Anarchy (2014) - Wegens succes verlengd!

De Purge in 2022 was één van de succesvolste zuiveringen ooit. Diverse media vertellen aan de vooravond van de zuivering in 2023 dat het evenement gezorgd heeft voor de laagste werkloosheid en armoede ooit in het land. En dus is het tijd voor een nieuwe zuivering. Maar wel eentje waarbij een antizuiveringsgroepering zich tegen het systeem verzet.
Terwijl de mensen in de stad zich klaarmaken voor de zuivering, zijn diverse mensen nog onderweg naar huis. Zo rijdt serveerster Eva zo snel mogelijk naar haar dochter en vader, en het pas getrouwde stel Shane en Liz zijn onderweg naar de zus van Shane om daar de zuivering veilig door te brengen.
Verderop is een agent zich klaar aan het maken om zelf te gaan zuiveren. Hij wil namelijk zijn zoontje wreken en dit is de geknipte nacht daarvoor. De dingen lopen alleen anders voor al deze mensen. Het pas getrouwde stel krijgt namelijk midden op de snelweg panne en is gedwongen te voet verder te gaan.
Lang zal het stel te voet niet veilig zijn, want de zuivering is net afgetrapt. Al snel wordt het stel lastig gevallen door een motorbende. Intussen is Eva thuisgekomen, maar daar wordt ze al snel aangerand door haar huisbaas. Gelukkig voor haar klinkt er net op tijd een hard geluid, wat de huisbaas naar buiten lokt.
93817

Van de regen in de drup..

En daar vindt de perverse huisbaas vrijwel direct de dood, want het geluid kwam van een groepje paramilitairen af die hem doorzeven met kogels en vervolgens Eva en haar dochter vervolgens de straat op sleuren. Het doel: De dames doorzeven met een minigun. Alleen de dames worden gered en gaan er vandoor met hun redder, een sergeant, die bij aankomst bij een auto ook het echtpaar van eerder aantreft.
Onder zwaar vuur van de minigun rijden de vijf overlevers weg, maar even verderop gaat de auto stuk. Eva weet de weg naar een auto van een collega, maar intussen zitten ze wel weer in de problemen. Ze zijn namelijk net op een plek waar flink geknokt wordt. Het groepje komt er gelukkig levend doorheen.
Als ze later een busje vinden ontdekken ze ook gelijk een berg wapens. Met deze wapens zijn ze alleen nog steeds niet veilig van de mafkezen die in Los Angeles rondrennen. Het vijftal verschuilt zich snel in het metrostelsel en waant zich heel even veilig.
Alleen dat is een illusie. Ze zijn van de regen in de drup terecht gekomen, want een groep zuiveraars met een vlammenwerper is grote schoonmaak aan het houden in het ondergrondse stelsel. Er is nu geen andere oplossing dan terugvechten en dat doet de groep dan ook. Uiteindelijk ontkomt de groep door een ontploffing.
93818

.. en van kwaad tot erger

Na het gevecht bereikt de groep al snel het appartement van de collega van Eva. En dan noemt Eva ineens dat er nooit een auto was en dat ze dus gelogen heeft. Niet zo handig op een dag als deze om tegen mensen te liegen. Maar oke. Na een hapje eten springt de zus van Eva ineens op en knalt de collega van Eva af.
Vervolgens begint ze op de rest van het gezin te schieten en ook op haar eigen groepje. Eva en wat anderen maken dat ze wegkomen van het vuurgevecht, maar ook nu komen ze weer van de regen in de drup. De eerste groep zat ze namelijk al de hele tijd op de hielen en heeft ze nu gevonden én gevangen.
Al snel wordt de intentie van de groep duidelijk: een soort mensenhandel, waar zuiveraars op de slachtoffers bieden. Degene waarop het meest geboden wordt, gaat eraan. De groep verzet zich natuurlijk en dat leidt tot een vuurgevecht met de beveiliging van de zuiveraars. En net als het einde daar lijkt te zijn voor de groep, vallen de anti-zuiveraars binnen.
Een aantal mensen van de groep weet weg te komen in een auto, bestuurd door Barnes. Uiteindelijk blijkt dat Barnes degene dood wilde maken die zijn zoontje heeft overreden, maar daar uiteindelijk vanaf ziet. Even later is ook dit jaar van de Purge afgelopen.
Tot zover de afgelopen twee Purge jaren. Op 7 juli komt The Purge Election Year in de bios en voegt daarmee het derde deel aan deze serie toe. Ook in dit deel zal Barnes zijn opwachting maken, die intussen een felle strijd tegen de zuivering voert.