One Piece World Seeker features - Een heel nieuw piratenavontuur [gezien op gamescom]

  Ergens dit jaar komt Monkey D. Luffy weer naar de consoles en pc in een nieuwe game. Een game die groter en beter moet zijn dan al het voorgaande. Wat zijn nou de One Piece World Seeker features waar wij van gaan watertanden? tijdens gamescom checkten wij de game voor je.

  Open wereld

  One Piece World Seeker is volgens Bandai Namco de meest ambitieuze One Piece game tot nu toe. Zoals gebruikelijk mogen spelers weer in de huid van Monkey D. Luffy, leider van de Straw Hat Pirates, kruipen om op pad te gaan. En dit keer is dat wel heel letterlijk, want de wereld is enorm en bovendien geheel open.

  Het verhaal draait om een enorm vliegend eiland genaamd Prison Island wat eigenlijk een enorm fort is. Hier kunnen spelers straks vrij rondlopen om alles te ontdekken wat de wereld te bieden heeft. Alle gebieden zijn vrij toegankelijk, maar of het verstandig is om meteen naar de andere kant van de map te lopen is even de vraag.

  Luffy met al zijn skills

  In de open wereld zijn namelijk talloze vijanden verspreid en er moet dan ook regelmatig gevochten worden in de game. Luffy heeft hiervoor de beschikking over zijn iconische gum-gum skills waarmee hij vijanden massaal af kan rammelen. Zo heeft hij elastische armen die hij in verschillende vormen kan kneden en flink uit kan rekken.

  Tijdens de presentatie op gamescom zagen wij hoe Luffy een aantal vijanden met de grond gelijk maakte, terwijl hij zijn skills gebruikt. Hierbij werd gemeld dat de protagonist dit keer ál zijn skills in de strijd werpt die ook in de anime te zien zijn. Vet! Of deze skills vrijgespeeld moeten worden of dat we gelijk los kunnen gaan in het begin van de game, is nog even onbekend.

  Alle piraten verzamelen

  Wat we wel weten is dat in de enorme open wereld overal en nergens karakters uit de anime te vinden zijn. De Straw Hat Pirates zijn allemaal aanwezig in de game en zij zullen de zijmissies in One Piece World Seeker verzorgen.

  Maar ze doen niet alleen dat. Ze zorgen er ook zo nu en dan voor dat jij verder kunt met de hoofdmissie. Het is dus belangrijk dat je de piraten even opzoekt zodat ze je kunnen helpen in het verhaal van de game. Soms doen ze dat simpelweg door je een tip te geven, maar andere keren zullen ze actief deelnemen aan een missie.

  Minibazen en lore

  Als je dan even genoeg hebt van de missies in het verhaal, kun je in de enorme open wereld die we eerder beschreven nog allerlei andere dingen doen. Zo zijn er over de hele map minibazen verspreid. Bandai Namco heeft ons tijdens de gamescompresentatie op het hart gedrukt dat deze minibazen niet per se belangrijke karakters hoeven te zijn uit de anime, maar dat ook die in de wereld rondlopen.

  Andere elementen in de enorme wereld van One Piece World Seeker zijn gekristalliseerde monsters die overal en nergens te vinden zijn. Deze zorgen voor de achtergrondinformatie (lore) die de game deels aan de anime zullen linken. En last but not least zijn er ook talloze uitkijkpunten in de wereld te vinden die je snel inzicht geven in wat waar precies is.

  Kies zelf je aanpak

  Met die laatstgenoemde kun je je voordeel doen tijdens missies. World Seeker is namelijk op verschillende manieren te spelen. Waar voorgaande games voornamelijk om massale gevechten draaiden, biedt World Seeker ook wat kleinere gevechten. Vijanden zullen meer verspreid zijn wat je nieuwe mogelijkheden biedt.
  Je kunt natuurlijk al knokken door een missie heen rennen, zodat alle vijanden precies weten wat er speelt. Niet altijd de handigste keuze zul je dan snel merken. Dus is er nog een andere optie: stealth. Luffy kan dit keer ook door een missie heen sluipen en vijanden stilletjes uitschakelen, iets wat tijdens sommige missies ook erg handig zal zijn.

  One Piece World Seeker komt ergens dit jaar uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

  One Piece: World Seeker

  Verkijgbaar vanaf 15 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.