De 10 beste Amsterdam Comic Con Cosplay 2018

  Afgelopen weekend werd in Amsterdam weer een nieuwe editie van Comic Con gehouden. XGN.nl kon dit niet missen en wij hebben voor jullie de beste Amsterdam Comic Con Cosplay gefotografeerd. Herken jij ze allemaal?

  10. Solaire of Astora (Dark Souls) en The Hunter (Bloodborne)

  Praise the sun! Deze twee cosplayers kwamen we tegen tijdens de conventie en ze toverden meteen een grote glimlach op ons gezicht. Links zien we iemand als Solaire of Astora, de vrolijke Warrior of Sunlight die Dark Souls-spelers meteen zullen herkennen. Zijn herkenbare pose is bijna even iconisch als zijn helm en het zonnesymbool.

  Naast hem staat The Hunter, het speelbare personage uit Bloodborne. Gezien beide games gemaakt zijn door ontwikkelaar FromSoftware is het alleen maar logisch dat deze twee cosplayers samen op de foto staan. Lees verder voor meer van de beste Amsterdam Comic Con cosplay!

  beste Amsterdam Comic Con cosplay

  9. Vault Dweller (Fallout)

  Binnenkort is het tijd voor de release van Fallout 76, de allereerste multiplayer game in de Fallout-serie. Deze cosplayer is er in ieder geval helemaal klaar voor, met deze goede cosplay gebaseerd op de Vault Dwellers die de post-apocalyptische wereld verkennen.

  Wij waren onder de indruk van alle details die hierin verwerkt zijn, wat het één van de beste Amsterdam Comic Con cosplay maakt. Bijvoorbeeld de Pip-boy, Stimpack, Nuka Cola Quantum en het 10mm Pistol zijn allemaal aanwezig.

  8. Jawas (Star Wars)

  Gelukkig hadden wij geen waardevolle droids bij ons, anders hadden deze Jawas ze vast meegenomen om te verkopen! Deze twee cosplayers hadden een overtuigende versie van de twee aliens uit het Star Wars-universum neergezet.

  Van de wapens tot aan de gloeiende gele ogen, wij waren onder de indruk van de Jawas. Een verdiende achtstste plek op deze lijst met beste Amsterdam Comic Con cosplay.

  7. Optimus Prime (Transformers)

  Jammer genoeg kon deze Optimus Prime cosplayer niet echt transformeren, maar dat mag de pret niet drukken. De legendarische leider van de Autobots is prachtig uitgevoerd door deze cosplayer.

  Je hoeft alleen nog maar de stem van Peter Cullen eronder de plaatsen en het effect is compleet. Voor de Transformers fans is dit zeker één van de beste Amsterdam Comic Con cosplay outfits!

  6. Swedish Chef (The Muppets)

  Van alle Muppets-personages is de Swedish Chef misschien wel de grappigste van allemaal. Met zijn koksmuts, grote neus, grote snor en zijn nep-Zweedse uitspraken vonden wij dit één van de beste Amsterdam Comic Con cosplay.

  Zeker als je bedenkt dat de Swedish Chef bijna nooit gekozen wordt als cosplay outfit door de gemiddelde Comic Con bezoeker. Wij zijn onder de indruk, goed gedaan!

  5. Ghostbuster (Ghostbusters)

  Als er iemand is die je moet bellen bij een spokenprobleem, dan is het deze cosplayer wel! Zijn cosplay was niet gebaseerd op Peter Venkman of Ray Stantz, in plaats daarvan was hij gewoon zichzelf als Ghostbuster (compleet met eigen naamplaatje).

  Vooral zijn Proton Pack zag er geweldig uit en deed ons meteen denken aan een unlicensed nuclear accelerator. Een verdiende plek op deze lijst met beste Amsterdam Comic Con cosplay.

  4. Belle (Beauty and the Beast)

  Toen we deze cosplayer als Belle rond zagen lopen, wisten we meteen dat ze in onze special met beste Amsterdam Comic Con cosplay moest. De prachtige goud-gele jurk die we allemaal kennen uit de klassieke animatiefilm van Disney lijkt wel vanaf de televisie de echte wereld in gesprongen.

  Hier kan Emma Watson nog wel een puntje aan zuigen! De kleine pluchen Beast met roos maakt het hele plaatje af, wat een gave cosplay.

  3. Scorpion (Mortal Kombat)

  Deze Scorpion cosplayer hoefde niet "get over here!" te schreeuwen om ons naar hem toe te laten komen. De ondode strijder die we kennen uit de Mortal Kombat games werd hier afgebeeld zoals hij eruit zag in de meer recente Mortal Kombat titels van NetherRealm Studios.

  Het resultaat mag er wezen! Wij waren onder de indruk en geven Scorpion een verdiende plek op deze lijst met beste Amsterdam Comic Con cosplay.

  2. Batman (Batman: Arham Asylum-serie)

  Een Comic Con is niet compleet zonder een Batman cosplayer, en hoewel er meerdere van hen aanwezig waren op Amsterdam Comic Con vonden wij deze het beste.

  De meer bepantserde Batman die we kennen uit de Arkham-games van ontwikkelaar Rocksteady viel ons meteen op. Gecombineerd met de passende pose die deze cosplay aannam vonden wij dat hij een plek verdient op de lijst met beste Amsterdam Comic Con cosplay.

  1. De beste Amsterdam Comic Con cosplay - Alle Overwatch personages

  Deze groep cosplayers was niet voor niets de winnaar van de cosplay wedstrijd die tijdens Amsterdam Comic Con gehouden werd. Overwatch kent een breed aanbod aan kleurrijke en iconische personages, waarvan er een heleboel aanwezig waren.

  We zien Dva, Junkrat, Widowmaker, Mercy, Soldier 76, Reaper en Ana allemaal geweldig vertolkt door deze cosplayers. Helemaal leuk is dat ze niet allemaal in hun normale outfits zijn; sommige cosplayers hebben gekozen voor alternatieve kostuums die je in de game vrij kan spelen.

  Het was dit jaar bij Amsterdam Comic Con weer fantastisch om alle cosplayers te zien die zo veel tijd en liefde in hun outfits stoppen. Wij kunnen niet wachten tot de volgende Comic Con en alle cosplayers die we daar weer gaan zien!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.