Olly Smith Ale Trail interview met Olly Smith - Op naar perfect bier

Article
zaterdag, 14 oktober 2017 om 10:32
xgn google image
Bier drinken en daarmee je geld verdienen. Zo’n beetje de droom van elke man, toch? Wijn- en bierkenner en allround grappige man Olly Smith heeft de droombaan gekregen en mag voor de Travel Channel op reis door Amerika gaan om bier te proeven. Hoe dat is lees je in zijn woorden in het Olly Smith Ale Trail interview.
Olly Smith is, buiten het feit dat het een bijzonder grappige man is, ook iemand die zijn vak verstaat. In de afgelopen acht jaar heeft hij vijf prijzen gewonnen voor onder andere het promoten van wijnen of het schrijven van columns. Zo is hij uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke personen binnen de wijnindustrie.

Olly Smith Ale Trail Interview; seizoen twee

Maar blijkbaar is wijn niet het enige waar de passie van Smith ligt. Sinds enige tijd is hij ook een groot van zogenaamde craft beers, wat zoveel betekent als biertjes die op ambachtelijke wijze gemaakt worden. In Olly Smith Ale Trails krijgt Smith namens de Travel Channel de kans om in Amerika deze biertjes te proeven. Dit viel blijkbaar zo in de smaak dat er vanaf 27 november een tweede seizoen van het bierprogramma komt.

Wat te verwachten van het tweede seizoen

Waar het eerste seizoen de focus vooral legde op hoe het bier gemaakt wordt, gaat het tweede seizoen volgens Olly werkelijk alle kanten op. Door op zoek te gaan naar waar de verschillende ingrediënten vandaan komen en de mensen achter die ingrediënten te spreken ontdekt hij nieuwe locaties en nieuwe verhalen achter het bier. Dat zorgt ervoor dat hij nieuwe verbindingen weet te leggen, maar daarnaast ook op plekken komt waar je normaal gesproken niet zou komen als toerist in de VS.
Dat klinkt natuurlijk eigenlijk veel te serieus. Maar dat lijkt niet helemaal de bedoeling voor een programma dat over bier gaat. Gelukkig stelt Olly ons gerust.
119409

Een nieuwe favoriet?

Goed, al dat gepraat over bier maakt vast dorstig. Tijdens het eerste seizoen is te zien dat Olly meer dan genoeg biertjes te proeven krijgt. Daar moeten een paar lekkere tussen gezeten hebben. Maar of hij in het tweede seizoen een nieuwe favoriet heeft gevonden is hij niet helemaal zeker van;
Goed, zoals we al dachten heeft Olly genoeg lekkers kunnen proeven. Maar er kan er maar één de winnaar zijn. Na dezelfde vraag opnieuw te overdenken komt hij met zijn favoriet.
119410

Favoriete biertje allertijden

Maar dat blijkt niet het favoriete bier te zijn van Olly. Als we hem vragen naar zijn favoriete biertje dan wordt duidelijk waarom deze man de beste baan aller tijden heeft gekregen. Als je naar de omschrijving van zijn favoriete biertje luistert krijg je meteen zin om zelf ook dat biertje te bestellen.
Na afloop van het interview zijn we in de pub direct op zoek gegaan naar dit biertje. Maar ondanks zijn schitterende omschrijving van het biertje hebben we het helaas niet weten te bemachtigen.
119411

Nieuwe Perspectieven

Als je al die tijd omgaat met een grote hoeveelheid aan bier dan zal je er niet altijd hetzelfde tegenaan kijken. We gaan ervan uit dat je als iemand met zo’n goed smaakpalet niet van elk biertje denkt dat je het achterover moet slaan alsof het ranja is. Olly legt uit dat het nieuwe seizoen hem wel degelijk op nieuwe ideeën heeft gebracht over bier.
Als bovenstaand verhaal je niet enthousiast heeft gekregen over het enthousiasme van deze man dan weten wij het ook niet meer. Als je geen zin hebt om een smak geld neer te tellen voor een lekker biertje, dan kun je vanaf 27 november op de Travel Channel zien hoe Olly Smith het biertje proeft.