Oculus Rift reacties - wat denkt men van de prijs?

  De prijs van de Oculus Rift is bekend. Gisteren werd duidelijk dat de prijs van het apparaat op zo'n 599 dollar of 699 euro komt te liggen. Eerder ging men uit van een prijs van ongeveer 350 dollar. Hier vind je enkele Oculus Rift reacties van social media op de bekendmaking van de prijs.

  Nu blijkt dat de prijs bijna twee keer zo hoog is als aanvankelijk gedacht, willen veel mensen geen Oculus Rift meer hebben. De prijs stijgt te ver boven het budget uit van veel mensen. Hoewel er wel mensen zijn die het apparaat ondanks de hoge prijs willen hebben, zijn toch veel mensen teleurgesteld. Hieronder vind je een selectie van reacties op Twitter.

  Oculus Rift reacties via Twitter

  Dat veel mensen niet zo blij zijn met de hoge prijs, blijkt wel uit onderstaande tweets. De meeste mensen laten VR voorlopig linksliggen, zo laten ze weten. Hun budget reikt simpelweg niet zo hoog.

  Oculus Rift reacties op Facebook

  Behalve Twitter wordt ook de Facebookpagina van Oculus overstroomd door teleurgestelde reacties van mensen. Veel mensen hadden wel interesse, maar de prijsverhoging schoot hen in het verkeerde keelgat.

  "We want to stay in that $200-$400 price range" -Oculus 2014. I understand that unexpected costs can come into play, but seriously...double what your initial expectations were? Are we just absorbing the costs of the Kickstarter Rifts?"

  "You guys are done. Seriously. A $599USD price tag is ridiculous. Sorry, but it's the truth."

  "Yeah, sorry guys lost my support. your product is obviously for the upper-class and the super wealthy. I will stick with one monitor and 1080p. I need to buy a PC for $1000-$1500 and another $599 for the rift. Not all of us earn dollars. Wish you all the best with your launch and the future. We all thank you for making VR. its just not my time yet."

  "You just lost a lot of customers. I hope the Vive wil put VR on the map, because Oculus lost the race. 741€ is just too much!"

  "It's 699 euro for Europe.. = 750 dollar. Sorry Team Oculus, I'm out. My maximum was 500 euro. So sad right now..... Just why?"

  Oculus Rift reacties op Reddit

  Palmer Luckey, de oprichter van Oculus, hield gisteravond een AMA op Reddit waarin hij vragen beantwoordde. Een van de meest gestelde vragen ging natuurlijk over de prijs. Veel van de reacties in de AMA zijn verwijderd door mods, maar er zijn nog een paar reacties overgebleven. Duidelijk is in ieder geval dat ook de Reddit-community niet erg blij was met de uiteindlijke prijs van het product.

  Luckey reageerde uitgebreid op de vraag waarom de uiteindelijke prijs toch uit is gevallen op 699 euro voor Europa en 599 voor Amerika. Hij geeft aan dat hij het communiceren van de prijs beter aan had kunnen pakken en biedt daar ook zijn verontschuldigingen voor aan. Luckey vertelt dat eerder media vermeldden dat de Rift 1500 dollar moest gaan kosten, maar dat was het totaalpakket inclusief alle bijkomstigheden en dus niet alleen de Rift zelf. Als contrast riep hij daarom dat het rond de 350 dollar zou kosten, maar intern was blijkbaar al bepaald dat de prijs rond de 600 dollar zou komen te liggen voor de Rift zelf.

  De oprichter vermeldt in zijn AMA verder dat hij in de afgelopen weken juist heeft geprobeerd te verkondigen dat de prijs van de Rift hoger uit zou vallen dan mensen zouden denken. Verder probeert Luckey de prijs wat te relativeren door te stellen dat veel andere electronische apparaten van dezelfde prijs veel minder bieden dan de Oculus Rift. Je zou voor die 699 euro veel waar voor je geld krijgen, aldus Luckey.

  Hij snapt ook dat het moeilijk is om iedereen gelukkig te maken. De Oculus Rift is op de toekomst gericht en hij verwacht dan ook dat de Rift en Oculus in de toekomst op VR-gebied nog steeds succesvol zullen zijn. Dit meldt hij in bovenstaande tweet. Vooralsnog lijkt een prijsverlaging van de Oculus Rift uitgesloten, maar duidelijk is wel dat er flink minder apparaten zullen worden verscheept als gevolg van de vastgestelde prijs en hoge verzendkosten.

  Hoe nu verder met de Oculus Rift?

  Ondanks dat Palmer Luckey aangeeft dat hij begrijpt dat veel mensen toch bedrogen uitkomen dankzij de prijsverschuiving, lijkt een prijsverandering er niet in te zitten. Luckey heeft aangegeven dat met de prijs van 599 dollar er geen winst gemaakt wordt op het apparaat. Een lagere prijs lijkt dus zeker uitgesloten gezien dit feit. Desondanks probeert Luckey zoveel mensen te voorzien waar mogelijk: de lijst met landen waarin de Rift verkrijgbaar wordt is inmiddels vrij uitgebreid.

  De hoge prijs van de Rift kan tegen de tijd dat de PlayStation VR uitkomt ervoor zorgen dat sommige mensen de overstap maken naar deze VR-bril van Sony. PlayStation VR gaat vermoedelijk minder geld kosten, waardoor deze misschien wel binnen het budget past van meer mensen. Wat vinden jullie van deze kwestie? Hoe denken jullie over VR en is de Oculus Rift deze prijs waard?

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.