Naar deze 2016 films kijken jullie het meeste uit!

Article
donderdag, 07 januari 2016 om 17:00
xgn google image
In 2016 staan er veel toffe films op de planning, dus een bezoekje brengen aan de bioscoop zal waarschijnlijk voor de meesten van jullie niet zeldzaam zijn dit jaar. Maar naar welke 2016 films kijken jullie eigenlijk het meeste uit? Wij stelden jullie vorige week deze vraag in de poll. Lees hier jullie antwoord!
Omdat we niet alle films die in 2016 in de bioscoop verschijnen in deze poll konden opnemen, hebben we een selectie gemaakt in het aantal keuzeopties. Aangezien het om een selectie gaat, waren er dus ook verschillende films afwezig: 15 procent van de stemmers gaf aan naar een andere film uit te kijken dan de films waar uit gekozen kon worden.
In de comments zagen we suggesties langskomen als The Hateful Eight, The Revenant en Star Trek Beyond. Bovendien laten we in dit artikel de film Doctor Strange even buiten beschouwing: deze wist namelijk geen enkele stem binnen te halen. Lees hieronder welke films wel stemmen kregen, in dit overzicht met de 2016 films waar de XGN community het meeste naar uitkijkt!

6. X-Men Apocalypse

In X-Men Apocalypse moeten de X-Men de allereerste en meest krachtige mutant genaamd Apocalypse stoppen, die na duizenden jaren ontwaakt is en van plan is de wereld op gewelddadige wijze te ‘reinigen’. Apocalypse is het negende deel in de X-Men filmserie en vormt bovendien het vervolg op X-Men Days Of Future Past, die in 2014 in de bioscopen te zien was.
X-Men Apocalypse komt op de zesde plaats terecht in dit lijstje en wist 4 procent van het totale aantal stemmen binnen te halen. De film zal vanaf 19 mei in de Nederlandse bioscopen draaien.

5. Fantastic Beasts & Suicide Squad

Op de vijfde plaats vinden we twee films, namelijk Fantastic Beasts And Where To Find Them en Suicide Squad. Deze films namen elk 6 procent van het totale aantal stemmen voor hun rekening en komen daarmee op een gedeelde vijfde plaats terecht.
Fantastic Beasts And Where To Find Them is gebaseerd op het gelijkgenaamde boek van J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potter boekenreeks. Deze film gaat over de avonturen van schrijver Newt Scamander in een geheime genootschap van tovenaars en heksen in New York. Fantastic Beasts speelt zich af 70 jaar voordat Harry Potter het boek op school leest. De film draait vanaf 17 november 2016 in de Nederlandse bioscopen.
Suicide Squad is een DC-film die gaat over een groep superschurken (waar onder andere The Joker, Harley Quinn en Deadshot deel van uitmaken) die bij elkaar geroepen wordt door een geheime overheidsinstantie. Deze groep wordt vervolgens ingezet om verschillende gevaarlijke missies uit te voeren, in ruil voor gratie. Suicide Squad draait vanaf 4 augustus in de Nederlandse bioscopen.

4. Rogue One & Assassin's Creed

Ook de vierde plaats wordt gedeeld door twee films, namelijk Rogue One: A Star Wars Story en de Assassin’s Creed film. Deze films wisten allebei namelijk 8 procent van de stemmen binnen te halen, waardoor ze op een gedeelde vierde plek terechtkomen.
Rogue One: A Star Wars Story speelt zich af voorafgaand aan de gebeurtenissen uit Episode IV: A New Hope. In Rogue One probeert een groep rebellen de plattegronden van de eerste Death Star te bemachtigen. De film draait vanaf 14 december in de Nederlandse bioscopen, dus we zullen nog even moeten wachten tot we deze kunnen bekijken.
Assassin’s Creed is een film gebaseerd op de gelijknamige gamereeks. De film vertelt het verhaal van Callum Lynch, die erachter komt dat zijn voorvader Aguilar uit het 15e eeuwse Spanje een Assassin was. Callum moet de herrineringen van Aguilar herleven om kennis en vaardigheden op te doen zodat hij een confrontatie aan kan gaan met de Tempeliers, de eeuwenoude vijanden van de Assassins. Assassin’s Creed moet vanaf 22 december in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

3. Deadpool

Op de derde plaats vinden we de tweede Marvelfilm in dit lijstje, namelijk Deadpool. Deze film draait om het gelijkgenaamde personage Deadpool en is niet bepaald een standaard superheldenfilm. Wade Wilson (gespeeld door Ryan Reynolds) is een ex-Special Forces agent die onderworpen wordt aan een experiment waardoor hij snellere herstellende krachten krijgt. Ook houdt hij het aan experiment het gewelddadige en vrij geschifte alter ego Deadpool over.
De film draait vanaf 11 februari in de Nederlandse bioscopen, dus we hoeven niet zo lang meer te wachten. Deadpool kreeg 9 procent van de stemmen van de XGN community.

2. Warcraft

Warcraft is een fantasyfilm die gebaseerd is op de World Of Warcraft gamereeks. De film gaat over de origin story van de eerste confrontaties tussen de mensen en de orks en legt de nadruk op beide kanten van het conflict. Warcraft zal zich afspelen op verschillende locaties uit de gamereeks.
Warcraft komt op de tweede plaats terecht in dit lijstje, met 11 procent van het totale aantal stemmen van de XGN community. De film draait vanaf 26 mei in de Nederlandse bioscopen.

1. Batman v Superman & Captain America

Op de eerste plaats vinden we twee films, namelijk Batman v Superman: Dawn Of Justice en Captain America: Civil War. Deze films wisten allebei 17 procent van de stemmen binnen te halen en komen daardoor op een gedeelde eerste plaats terecht.
Batman v Superman: Dawn Of Justice is een DC-film en gaat, zoals de titel al aangeeft, over het conflict tussen Batman en Superman. Na de gebeurtenissen uit Man Of Steel (de Superman film uit 2013) komt Batman in actie tegen de handelingen van Superman. Ook Wonder Woman zal een verschijning maken in deze film. Batman v Superman: Dawn Of Justice draait vanaf 24 maart in de Nederlandse bioscopen.
Captain America: Civil War is een Marvelfilm over Captain America en het is ook de opvolger van het in 2014 verschenen Captain America The Winter Soldier. In deze film staan Captain America en Iron Man tegenover elkaar nadat een conflict tussen de twee ontstaat uit politieke bemoeienis. De film draait vanaf 28 april in de Nederlandse bioscopen.