Oculus Rift Games - grote titels en honderden indiegames

Article
donderdag, 14 januari 2016 om 18:06
xgn google image
Nu de consumentenversie van de Oculus Rift officieel is aangekondigd, is het natuurlijk de vraag welke games er uitkomen of al uit zijn, waar we met vol enthousiasme in kunnen duiken. Wij hebben een paar Oculus Rift games voor je geselecteerd.
Afgelopen week werd de prijs van de Oculus Rift bekend en die viel niet mee. Er moet diep in de buidel getast worden door de consument, maar liefst 699 euro moet er worden neergelegd om de VR bril te pre-orderen. Dat is nogal een verschil met wat de ontwikkelaar eerder vertelde: de oorspronkelijke richtlijn voor de prijs zou rond de 350 dollar gaan liggen.
Voordat je zo’n dure virtual reality bril aanschaft, wil je er logischerwijs wel eerst achterkomen welke games er compatibel mee zijn. Daarom hebben wij een aantal belangrijke titels onder elkaar gezet, die in combinatie met de Oculus Rift een toffe ervaring zullen worden!

Project CARS

Met een Oculus Rift kun je natuurlijk rondkijken, en zelfs je hoofd bewegen van links naar recht of naar voren, maar echt rondlopen is voor de consumentenversie nog wat lastig te verwezenlijken.
Daarom spreekt het voor zich dat racegames en -simulators uitstekende kandidaten zijn voor Oculus Rift games; je zit immers stil. Voeg hier nog een goed racestuur aan toe en je verlaat compleet de werkelijkheid.
Project CARS is een van de racegames die de Oculus Rift als native ondersteunt. De Oculus Rift kan daarbij niet alleen voor een extremer gevoel van immersie zorgen, maar zorgt er ook voor dat je, net als in het echt, een stereoscopische blik op de weg kan werpen. Hierdoor zou je bijvoorbeeld beter kunnen inschatten hoever je van een andere auto afzit. Dit kan natuurlijk erg waardevol zijn tijdens het racen.
73215

Star Citizen

De game laat heel lang op zich wachten en haalt steeds meer geld op, maar belooft dan ook meteen een van de grootste en meest complexe space-simulators ooit te worden. Ook hierbij geldt weer dat het zitten in een cabine volop gebruik maakt van de illusie van de Oculus Rift, aangezien je niet rond hoeft te lopen. Ook zit er een groot shooter-gedeelte in de game, waarbij je natuurlijk wel zult bewegen.
Omdat de game zo gigantisch groot gaat worden, wordt het misschien wel wat overweldigend om er ook nog eens ‘kopje onder’ in te duiken. Maar geef toe, dat kan wel eens een sublieme ervaring worden!
73217

Elite: Dangerous

Een ‘massive multiplayer online open ended space epic’ als Elite: Dangerous is ook zo’n goede kandidaat voor een Oculus Rift game, zeker gezien zijn enorme omvang en aantal actieve gamers. In deze complexe MMO heb je je eigen schip, en vlieg je door allerlei star-systems en langs allerlei planeten. Van ruimtegevechten tot het smokkelen van goederen: de native Oculus Rift ondersteuning kan ook hierbij weer zorgen voor een ultieme ruimte-ervaring.
Zo kan de Oculus Rift voor een space-simulator als Elite Dangerous bijvoorbeeld de ervaring bieden van het geïsoleerde gevoel dat een astronaut kan hebben als hij in een kleine, benauwde cockpit door de ruimte zweeft.
En natuurlijk willen heel veel mensen al van kinds af aan in een eigen ruimteschip vliegen, en die ervaring komt op deze manier weer een stapje dichterbij.
73220

Doom 3 BFG Edition

Horror is natuurlijk ook een goede basis voor een Oculus Rift game. Je zit dan echt midden in de afschrikwekkende actie! Bethesda heeft er om die reden voor gezorgd dat de herziende versie van Doom 3 de Oculus Rift volledig ondersteunt.
In de game kunnen spelers zelf met een zaklamp in een donker ruimtestation op Mars rondlopen en op angstaanjagende monsters jagen. Om elke hoek zit er wel een monster dat klaar staat om in je nek te springen en je de stuipen op het lijf te jagen; een echte immersieve horror-ervaring.
84904

Rock Band VR

De games van Rock Band moeten je het gevoel geven dat je echte rockster bent, die voor een schreeuwend publiek zijn repertoire opvoert. Ondanks de gitaar-, drumstel en microfoonvormige instrumenten vereist het een beetje fantasie om dit op deze manier te ervaren.
Dit gevoel wordt een stuk makkelijker om over te brengen met Rock Band VR. Bij deze versie van de game wordt het staan voor een publiek nét een stukje echter. Bovendien kun je om je heen kijken en ervaar je dit alsof je echt op het podium uit je stekker staat te gaan!
Rock Band VR wordt voor de Oculus Rift ergens in 2016 verwacht.
84905

Edge of Nowhere

Het is maar goed dat virtual reality het klimaat van deze game niet meeneemt. Edge of Nowhere is namelijk een adventure game die zich afspeelt in de ijskoude Antarctische gebergten. In de game is het hoofddoel het terugvinden van een vermist team dat hier op expeditie is.
Je komt in een wereld terecht waar je psyche op de proef wordt gesteld en overleven het absolute sleutelwoord is. Trek door het ijskoude gebied en maak zelfgemaakte wapens, die ervoor moeten zorgen dat je in leven blijft.
Edge of Nowhere staat op de planning voor het eerste kwartaal van 2016.
84906

The Climb

Ook ontwikkelaar Crytek is bezig met een VR titel, The Climb genaamd. Een game waar wellicht niet zoveel aan lijkt als je hem niet met een VR bril op zou spelen, maar wanneer je een Oculus Rift tot je beschikking hebt, zou de game een interessante ervaring kunnen worden.
In de game beklim je bergen van over de hele wereld. De speler kan volledig om zich heen kijken en genieten van het beangstigende, maar prachtige uitzicht. Het is al bekendgemaakt dat de game gespeeld kan worden met zowel de Xbox One controller, als de nog onbekende Oculus Rift controller. Met de controller beweeg je het lichaam van de beklimmer en met de VR apparatuur richt je waar je de handen plaatst.
De release van The Climb staat gepland voor het eerste kwartaal van 2016.
84907

Minecraft

Wanneer je een liefhebber bent van Minecraft, kun je jezelf waarschijnlijk al voor een deel verplaatsen in de geblokte wereld van de game. Beeld jezelf nu eens in hoe dat moet zijn als je de game speelt met een Oculus Rift op!
De game zou eerst niet uitkomen op de Oculus Rift, omdat Marcus Persson van ontwikkelaar Mojang er niet echt blij mee was dat de VR bril door Facebook is overgenomen. Uiteindelijk leek er omtrent dit onderwerp rust in de tent te komen toen de topman wegging bij Mojang. Vervolgens besloot het bedrijf toch in zee te gaan met Oculus en de game in VR uit te brengen.
Minecraft voor de Oculus komt ergens in de lente van dit jaar.
84908

Eve Valkyrie

Deze game moet wel een echte ervaring worden met een virtual reality bril op! Eve Valkyrie is een combat flight simulator, waarin je in een ruimteschip tegen anderen vecht. Door de ruimte heen scheren en nog net niet in je stoel gedrukt worden door de G-krachten.
Een leuk bijkomend feit voor deze toffe dogfighter is dat hij geleverd wordt bij een pre-order van de Oculus Rift. Tja, voor de prijs mag je ook best wel iets gaafs verwachten. Eve Valkyrie is een veelbelovende game en wordt misschien wel de klapper voor de Oculus Rift!
De release van Eve Valkyrie vindt plaats op het moment dat de Oculus Rift uitkomt. Dit zal het eerste kwartaal van 2016 worden.
84909

Honderden indie games - voor elke ervaring eentje

De Oculus Rift heeft een enthousiaste gemeenschap van onafhankelijke, kleine ontwikkelaars die speciaal voor de Rift games ontwikkelen. De lijst met verschillende Oculus Rift games is inmiddels enorm. Let op: het gaat regelmatig ook om demo’s, dus geen volledige games.

Oculus Rift games – ook veel klassiekers

Ook zijn oudere games vaak om te zetten naar 3D, en via allerlei omwegen kunnen ze ‘getweakt’ worden om toch in de Rift gespeeld te kunnen worden. Het is niet officieel de bedoeling, maar denk bijvoorbeeld aan GTA 5 in de Rift, want wie wil er nou niet een dagje ‘echt’ rondlopen in Los Santos? Of misschien op het tropische eiland van Far Cry 3?
Welke games zou jij in de Oculus Rift willen spelen?

Populair Nieuws

Laatste Reacties