Top 5 actiefilms om naar uit te kijken in 2016

Article
vrijdag, 15 januari 2016 om 16:21
xgn google image
Wat heeft 2016 in petto wat films betreft? Er staan bijvoorbeeld verschillende superhelden films op het programma die al vol met actie zitten, maar hoe zit het verder met de actiefilms dit jaar? Hier vind je de top 5 beste actiefilms om naar uit te kijken in 2016!
Actiefilms staan bekend om de vaak razendsnelle actie vol met wapengeweld en explosies. Meestal is er wel een verhaal, maar eigenlijk draait het daar niet om in sommige films. De explosies, het hoge tempo van de actie en de vaak koelbloedige hoofdpersoon: daar draait het om! Deze vijf films beloven dan ook vol te zitten met bloedstollende actiescènes!

5. Mechanic: Resurrection

Deze actiefilm draait vanaf augustus in de bioscoop. In de hoofdrol staat Jason Statham. Ook speelt Tommy Lee Jones mee in de film, dus het belooft gegarandeerd een waanzinnige actiefilm te worden. We kennen Statham inmiddels als acteur in onder andere de Expendables films, in The Transporter en nog veel meer actiefilms.
Mechanic: Resurrection is een sequel op The Mechanic die in 2011 uitkwam. Hierin speelde Statham ook al mee in de hoofdrol. Destijds speelde Statham de rol van Arthur Bishop. Arthur Bishop en Statham keren in augustus terug voor een nieuwe actiefilm.
In Mechanic: Resurrection is Arthur Bishop inmiddels gepensioneerd als huurmoordenaar. Als zijn vrouw vervolgens wordt gekidnapt door een oude bekende, ziet Bishop zich verplicht om alsnog weer te moorden. Hij moet over de hele wereld drie vrijwel onmogelijke moorden plegen en hierbij opletten dat het lijkt alsof de moorden ongelukken waren. Zal Bishop erin slagen en zijn geliefde kunnen redden?

4. London Has Fallen

London Has Fallen is een film die Olympus Has Fallen opvolgt. Vanaf 3 maart is deze film in de bioscoop te zien. In de film spelen onder andere Morgan Freeman, Aaron Eckhart en Gerard Butler mee. Dit drietal speelde ook al in Olympus Has Fallen.
In London Has Fallen is de Britse minister-president onverwacht en onder mysterieuze omstandigheden om het leven gekomen. Grote wereldleiders van over de hele wereld worden min of meer verplicht om de begrafenis bij te wonen. Niemand weet echter dat er een aanval wordt voorbereid om alle wereldleiders die bij de begrafenis aanwezig zijn te vermoorden. Wie kan voorkomen dat alle grote westerse leiders worden vermoord?
De enigen die de aanval kunnen stoppen, zijn de Amerikaanse President (Eckhart), zijn top veiligheidsman (Butler) en een Britse geheim agente (Charlotte Riley). Kunnen ze ervoor zorgen dat de wereldleiders niet worden vermoord tijdens de aanslag?

3. Warcraft

Al jaren stond er een Warcraft film op de planning. Na vele jaren uitstel komt er dit jaar in mei dan eindelijk een film over de populaire franchise. De film is getiteld Warcraft en speelt zich af voor de gebeurtenissen in World of Warcraft. Vooral voor mensen die bekend zijn met Warcraft wordt de film een grote hoeveelheid herkenning van allerlei iconische karakters en personen uit de lore.
De gebeurtenissen van Warcraft vinden plaats rond de eerste opening van The Dark Portal. Door dit portaal willen de orks hun thuisplaneet Draenor, die op het punt staat om vernietigd te worden, vluchten naar Azeroth. Op Azeroth wonen echter mensen, die liever niets willen weten van de komst van de orks. Bovendien hoopt de mensheid zich permanent te kunnen vestigen op Azeroth. Hierdoor ontstaat de klassieke strijd in het Warcraft universum: mensen tegen orks.
In de hoofdrollen staan Travis Fimmel, bekend van de historische serie Vikings, en Toby Kebbell. Fimmel speelt Anduin Lothar, het hoofdkarakter voor de mensen en Kebbell speelt Durotan, de leider van een van de orkclans die gevlucht zijn vanaf Draenor. De strijd tussen mens en ork zal niet zonder slag of stoot gaan, dus verwacht een hoop actie, spanning en sensatie. In de trailer is te zien dat de twee rassen met elkaar op de vuist gaan in grote veldslagen, dus het belooft een fantastische actiefilm te worden in een fantasiesetting.
Vanaf 26 mei is de eerste verfilming van het Warcraft universum te zien in de bioscoop. Ook als je niet heel erg bekend bent met de Warcraft lore, is dit wel een film die je wil zien als je van actie houdt. Of de film een succes wordt is nog maar de vraag, maar het belooft zeker een te gekke film te worden voor Warcraft kenners.

2. Bourne 5

Op het moment wordt er gewerkt aan een vijfde film in de Bourne filmserie. Het betreft een sequel van The Bourne Ultimatum, die in 2007 verscheen. In de film staat Matt Damon wederom in de hoofdrol als Jason Bourne. Naar verwachting komt de film in juli uit.
Naast Matt Damon spelen ook Tommy Lee Jones en Julia Stiles in de film. Verwacht wordt dat Jason Bourne zijn geheugen terug heeft in deze opkomende film, maar hij zou zich niet alles kunnen herinneren. Verdere details over deze film zijn nog niet bekend: zelfs een officiële titel is nog niet bekend.
Hoe men de film gaat vormgeven is momenteel nog niet duidelijk, maar naar verwachting wordt het een typische Bourne film vol met actie. Waarschijnlijk wordt er binnenkort meer bekendgemaakt over de film.

1. Assassin’s Creed

Net als Warcraft komt er dit jaar nog een film uit die gebaseerd is op een game. Het gaat hier om Assassin’s Creed. Na heel veel games sinds de release van de eerste Assassin’s Creed in 2007 komt er dit jaar eindelijk een film uit over de bekende franchise. De film speelt zich net als Assassin’s Creed zowel in het verleden als het heden af dankzij een animus, waarmee je terugreist in de tijd.
De hoofdrol in deze film is weggelegd voor Michael Fassbender. Hij speelt in de tegenwoordige tijd Callum Lynch, een afstammeling van een eeuwenoude assassin. Fassbender speelt in de film ook de rol van Aguilar, een Spaanse assassin uit de vijftiende eeuw. Door af te reizen naar het verleden dankzij zijn DNA, komt Lynch meer te weten over zijn geërfde genen en is hij klaar om het tegen de Templars in de tegenwoordige tijd op te nemen.
Veel is er nog niet bekend over deze film, al zijn er wel wat screenshots uitgegeven uit de film. Waarschijnlijk zit de film vol met actie zoals we dat van Assassin’s Creed gewend zijn. Het oprennen tegen muren, de leap of faith, vechten tegen veel vijanden en nog veel meer. Als de film net zo leuk wordt als de games, dan zit het wel snor.
Helaas moeten we nog even wachten op deze film. Pas in december dit jaar kunnen we deze film in de bioscoop verwachten. Tot die tijd is er dus nog wel wat tijd om te sleutelen aan deze film. Hopelijk doet de film de gamefranchise eer aan en wordt het een actiefilm van jewelste!

Populair Nieuws