Nuttige Chrome apps - Haal het maximale uit iets minimalistisch!

  Alle mogelijke apps en extensies voor je Chromebook in één store. Nooit meer het internet af moeten speuren naar een specifiek programma om dat ene bestand te openen. Om jouw Chromebook ervaring nog meer te verbeteren, zetten wij een aantal nuttige Chrome apps voor je op een rijtje!

  Polarr

  Windows heeft Paint, Chrome OS heeft Polarr. Maar waar je in Paint enkel tekeningetjes kan maken die door kleuters lijken getekend, is Polarr een bewerkingsprogramma met alle toeters en bellen. Niet alleen kan je afbeeldingen naar hartenlust bijwerken, maar er zijn tal van andere toffe features terug te vinden in de app.

  Een foto lichter of juist donkerder maken, contrast verplaatsen of te meest pietluttige details vergroten om aan te passen. Ook een selectie aan vooraf gemaakte effecten kunnen op foto’s geplaatst worden om jouw montage sneller klaar te hebben. En aangezien Polarr ook het .RAW bestandstype ondersteunt, hoef je niet eerst al je mooie foto’s om te zetten. Scheelt ook weer tijd.

  VLC

  Chromebook, Chrome OS en Chromecast. Bij elkaar de perfecte manier om waar ook in je huis filmpjes af te spelen, bestanden te delen of afbeelding te uploaden. Met de recent geïntroduceerde ondersteuning van Chromecast in VLC, is het videoafspeelprogramma een solide keus voor al jouw bewegend beeld.

  VLC is ook terug te vinden in onze lijst met nuttige PC programma’s, maar de Chrome OS versie is net zo nuttig. Dezelfde functies die je gewend bent van de PC zijn ook de in Chrome OS versie terug te vinden. Met hetzelfde uiterlijk, raak je ook niet in de war wat nou wel en wat niet kan op de ene of de andere machine.

  Flatbook

  Facebook is nog steeds een veelgebruikt sociaal medium op contact te hebben met vrienden, familie of vage kennissen. Jammer genoeg zal je merken dat met een behoorlijke vriendenlijst en meer dan een handjevol pagina’s die je leuk vindt, jouw nieuwsoverzicht een totale chaos is. Dankzij Flatbook kan je weer wat orde in die chaos creëren.

  Zo is het mogelijk jouw feeds op te delen in verschillende tabbladen. Wil je enkel de door jouw ‘gelikete’ nieuwspagina’s zien, dan kan je daarvoor een feed aanmaken. Hetzelfde geldt voor pagina’s over games, films, series, boeken of een ander onderwerp waar jij pagina’s van leuk vindt. Tel daar het verbeterde overzicht van berichten op een pagina bij op, en je snapt waarom Flatbook niet kan ontbreken in deze lijst met nuttige Chrome apps.

  Hola VPN

  ‘Deze video is niet beschikbaar in jouw land’. Dank je YouTube, dat was hij gisteren nog wel, toen je hem in je favorieten plaatste. Zo nu en dan zal je ondervinden dat bepaalde websites of bepaalde digitale content niet beschikbaar is in sommige landen. Maar waarom zou je weken, maanden of jaren moeten wachten totdat dat wel het geval is?

  Dankzij VPN-diensten kan je daar een stokje voor steken. Download de app (of extensie), geef aan in welk land jij wil zijn (of jouw browser tenminste) en voilà: de content is opeens wel af te spelen. Altijd handig om een VPN-dienst als Hola VPN bij de hand te hebben voor het geval YouTube of een andere website weer eens moeilijk doet.

  Lastpass

  Of je nu een papiertje onder je muismat hebt met al je wachtwoorden en gebruikersnamen, of denkt alles te kunnen onthouden (gaat je niet lukken); vroeg of laat ben je de inloggegevens voor een website (of emailadres) vergeten en lukt het je niet om toegang te krijgen tot het account. Wat doe je dan?

  Lastpass is weliswaar niet de oplossing tot het weer toegang krijgen, maar wel die voor het tegengaan van vergeten. Met het programma bewaar je al jouw inlognamen en wachtwoorden van al jouw websites in één veilige opslagdoos. Zo weet je zeker dat jouw gegevens veilig zijn en je er op elk moment bij kan om te checken wat het wachtwoord van die ene website ook al weer was!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.