Bescherming voor PC-gamers en cybercrime regel je met Norton 360 for Gamers

Article
zaterdag, 04 september 2021 om 11:00
norton 360 for gamersf1630321249
Tegenwoordig liggen er overal gevaren op de loer op het internet. Natuurlijk is er anti-virus software om je daar tegen te beschermen, maar Norton gaat nog een stuk verder met Norton 360 for Gamers. Dit zijn alle features die je krijgt met de krachtige beveiliging voor PC gamers.

Veilig je PC gebruiken

De online wereld wordt vandaag de dag steeds gevaarlijker. Dat is ook niet zo vreemd, want cybercriminaliteit is een gouden business. Niet alleen door onwetende personen in phishing mailtjes te laten trappen, maar ook door gegevens te stelen en die vervolgens door te verkopen aan andere partijen. Zelfs via chats in games proberen cybercriminelen tegenwoordig hun slag te slaan.
Het is dan ook belangrijk om je gegevens zo veilig mogelijk te houden. Daarvoor is Norton 360 for Gamers een goed middel, omdat de dienst meerdere lagen aan geavanceerde beveiliging aanbiedt om jou te beschermen tegen phishing. Daarnaast houdt de software in de gaten of jouw PC communiceert met andere computers en blokkeert de toegang wanneer een ongeautoriseerde bron gegevens probeert te verkrijgen.
Lukt het een partij uiteindelijk wel om jouw gegevens te bemachtigen, dan zal je daar met Norton 360 for Gamers ook snel achter komen. De dienst houdt namelijk het Dark Web in de gaten. Duikt er informatie op met jouw persoonlijke informatie, waaronder je gamertag of gebruikersnamen in games, dan zal Norton je meteen inlichten. Op die manier kan je voorkomen dat ongure figuren er met jouw accounts vandoor gaan.
pexels cottonbro 5082561f1630321352

Eindeloze toegang met een VPN

Een andere manier om je gegevens veilig te houden, is door gebruik te maken van een VPN. Op die manier maakt jouw PC namelijk verbinding met een externe server, die vervolgens verbinding maakt met de rest van het internet voor jou. Op die manier is jouw computer afgeschermd en is jouw IP-adres en locatie ook niet te achterhalen door derde partijen.
Zo kan je dus veilig surfen op het internet, maar het biedt ook andere voordelen. Als je bijvoorbeeld verbinding maakt met een server in het Verenigd Koninkrijk, dan zullen andere diensten ook denken dat je je bevindt in dat land. Daardoor kan je met streamingdiensten, zoals Netflix of Amazon Prime Video, toegang krijgen tot alle content van het land is kwestie. Wil je dus met streamingdiensten genieten van nóg meer film en series, dan kan je dat eenvoudig doen dankzij Norton 360 for Gamers.
Dat geldt overigens niet alleen voor streamingdiensten, maar ook websites. Zo zul je op YouTube vast wel een keer gestuit zijn op een video die in Nederland niet te bekijken is door de rechten die gelden op de video. Door de VPN aan te zetten in een ander land, kan je die video zonder problemen bekijken.
pexels anete lusina 4792714f1620731415

Optimaal je games spelen

Norton 360 for Gamers heeft niet alleen de naam omdat het ervoor zal zorgen dat jouw game-accounts in hun bezit zullen blijven, maar ook om een andere reden. Met de dienst krijg je namelijk ook toegang tot de zogeheten Game Optimizer.
Wat deze software precies doet, is de middelen van jouw processor toe te wijzen aan een game die je aan het spelen bent. Op die manier kan je de meeste frames per seconde uit jouw games halen en ervoor zorgen dat je fps niet een stuk lager is door een programma dat bijvoorbeeld op de achtergrond aan het draaien is.
De Game Optimizer werkt met name goed voor titels die veel gebruik maken van de processor. Denk daarbij aan MMO’s, maar ook games met grote open werelden, die we steeds meer zien verschijnen. Met de software kan je bijvoorbeeld in Red Dead Redemption 2 met een druk op de knop een hogere framerate behalen.
pexels brett sayles 3803517f1630321728

Zonder zorgen je bestanden opslaan

Waar vroeger alle belangrijke papieren en documenten opgeslagen werden in fysieke folders, bewaren de meeste mensen hun bestanden tegenwoordig gewoon digitaal. En dat is ook logisch, want als je bijvoorbeeld gegevens moet doorsturen, dan doen we dat via een e-mail en niet via de fax.
Daar komt alleen wel het gevaar bij kijken dat je in één klap je gegevens kan verliezen wanneer je PC of laptop het loodje legt. Het is daarom zeker geen verkeerd idee om je meest waardevolle bestanden nog op een andere schijf op te slaan. Wil je er zeker van zijn dat je nooit je bestanden kwijtraakt, dan kan je gebruikmaken van de 50GB aan Cloud Backup van Norton 360 for Gamers. Op die manier hoef je je nooit zorgen te maken wanneer je PC plotseling crasht en het scherm op zwart gaat.
pexels eren li 7241619f1630321819

Nooit meer je wachtwoorden vergeten

Met alle diensten die er vandaag de dag online te vinden zijn, moet je ook zo’n beetje elke dag weer een nieuw account aanmaken. Maar om je gegevens veilig te houden, is het niet verstandig om voor elke website en programma dezelfde inloggegevens te gebruiken. Worden je gegevens namelijk een keer gestolen, dan zijn al je accounts ineens in gevaar.
Maar anderzijds is het niet makkelijk om al je wachtwoorden te onthouden, laat staan wanneer er meerdere speciale tekens, cijfers en hoofdletters in je wachtwoord gestopt moeten worden. Gelukkig kan je met Norton 360 for Gamers je wachtwoorden op een veilige manier opslaan, in plaats van ze op Post-Its te schrijven en te plakken op je monitor. Met de Password Manager kan je je complexe wachtwoorden veilig bewaren, inclusief andere gevoelige informatie, zoals je credit card-informatie of BSN-nummer.
Dit artikel is in samenwerking met Norton.

Populair Nieuws