No Man's Sky features - De vier belangrijkste elementen

Article
dinsdag, 09 augustus 2016 om 17:01
xgn google image
Nog één dag voor we eindelijk op ontdekkingsreis kunnen met No Man's Sky. De game van Hello Games heeft oneindig veel werelden voor jou om te bezoeken, maar slechts vier elementen waar de hele game om draait en die No Man's Sky features zijn hier voor je uitgelegd.
De afgelopen weken maakten we langzaam aan kennis met de No Man's Sky features. De vier belangrijkste elementen uit de game, te weten ontdekken, vechten, ruilen en overleven, kregen allen een eigen trailer waarin we voor het eerst kennismaakten met de verschillende mogelijkheden van deze steunpilaren.

De No Man's Sky features in een korte samenvattende video

De vier trailers werden uiteindelijk opgevolgd met een allesomvattende video die kort nog eens de elementen samenbrengt. Deze video is bovenaan de pagina te bekijken.
Trek vast je ruimtepak aan en laat ons je voorbereiden op je reis langs vele onbekende kleurrijke planeten. Met deze vier belangrijke elementen uitgelegd, heb je enigszins een duwtje in de juiste richting gekregen. De rest is aan jou.

Ontdekken

Het ontdekken van planeten dat is natuurlijk waar No Man's Sky om draait. Met 18 triljoen planeten is er dan ook genoeg te ontdekken en onderzoeken. Iedere planeet heeft zijn eigen leefomgeving, zijn vorm, wezens en niet te vergeten grondstoffen die je nodig hebt op je reis.
Je begint je reis namelijk op een willekeurige planeet en jouw doel is om andere onontdekte werelden te vinden. Dit kan je pas doen nadat je de basis 'ingrediënten' hebt verzameld voor jouw ruimteschip om op avontuur te gaan. Ook om steeds verder in het heelal te komen, zul je de nodige grondstoffen moeten verzamelen en nieuwe voorwerpen moeten maken.
Je bent dan ook grotendeels bezig met het 'minen', ofwel verzamelen, van deze grondstoffen. Hierbij kom je langs de meest uiteenlopende en kleurrijke werelden die allemaal weer iets nieuws voor je in petto hebben. In de bovenstaande trailer krijg je een snelle blik op wat No Man's Sky jou qua werelden te bieden heeft.
95846

Ruilen

Natuurlijk kan je niet alle grondstoffen die je vindt eindeloos opslaan. Ook heb je deze lang niet allemaal nodig en ben je op zoek naar nieuwe grondstoffen of voorwerpen die jou verder kunnen helpen op je reis. Daar komt het onderdeel 'ruilen' om de hoek kijken.
Op iedere planeet bevinden zich wezens waarmee je vrienden kan worden en die wellicht iets nuttigs voor je in petto hebben. Om hiervoor in aanmerking te komen en om een babbeltje te maken met deze wezens dien je grondstoffen in te ruilen. Vervolgens kunnen ze je een hele hoop verschillende dingen aanbieden waaronder grondstoffen, een schild of nieuwe levens waarmee je verder op pad kunt.
95850

Vechten

Natuurlijk wordt het niet op alle werelden gewaardeerd dat jij als indringer op het grond van andere wezens landt. Je zult moeten omgaan met deze onbekende wezens en de taal moeten leren spreken. Kan je dit niet dan kan het zo zijn dat ze je aanvallen en jij terug moet vechten of zult moeten rennen voor je leven.
In de video is ook te zien dat niet alleen op de grond de nodige gevechtjes worden uitgevochten, maar ook in de ruimte zul je je mannetje moeten staan. Ruimteschepen die werelden beschermen kunnen de aanval op je inzetten als je hun universum betreedt, of terugvechten wanneer jij onnodig op ze begint in te schieten.
95851

Overleven

Dat brengt ons automatisch bij de laatste belangrijk No Man's Sky feature en dat is overleven. Natuurlijk moet je uit handen blijven uit enge vijandige wezens en ruimteschepen zoals beschreven op de vorige pagina. Maar dat is niet alles.
Ook zitten werelden vol met giftige gassen, zure regen en straling. Hier kan je je dan ook tegen bestanden en speciale grondstoffen en voorwerpen voor vinden. Doe je dit niet dan kan het zomaar zijn dat je laatste dagen geteld zijn in No Man's Sky en dat betekent dat je veel van je verzamelde voorwerpen opnieuw zult moeten gaan zoeken. Het is dan ook verstandig niet te ver weg te lopen van je ruimteschip als je aan je avontuur begint.