Apple iPhone 7 release details - Alle feiten en geruchten tot nu toe

  Dat er een nieuwe iPhone aan zit te komen, weten we eigenlijk allemaal wel. Maar wat we precies kunnen verwachten van de nieuwe Apple iPhone 7, is lang niet zo zeker. Het is nu daarom een goed moment om de nieuwe Apple iPhone 7 release details op een rijtje te zetten en geruchten van feiten te onderscheiden.

  Apple is nog altijd een van de populairdere merken als het aankomt op de smartphonemarkt. Hoewel het bedrijf het inmiddels wel af heeft moeten leggen tegen Samsung, blijven mensen toch de nieuwe toestellen kopen. Het lijkt er nu op dat de nieuwe iPhone 7 minstens zo populair gaat worden als we kijken naar het aantal geruchten die al rondom het toestel zijn uitgekomen.

  In deze special gaan we in ieder geval duidelijk maken wat we op dit moment al zeker weten over het nieuwe toestel. Daarnaast krijg je in deze Apple iPhone 7 release details special ook informatie over features waarvan we enigszins zeker weten dat deze in het nieuwe toestel komen. Hierbij dan ook zonder verdere omhaal de Apple iPhone 7 release details special!

  iOS 10

  Om te beginnen met iets dat we al zeker weten: de nieuwe iPhone 7 krijgt een nieuw besturingssysteem. Bij iedere upgrade naar een nieuw serienummer en een nieuw model zorgt Apple er meestal ook voor dat er een nieuw iOS besturingssysteem aan zit te komen. Ook nu is dat het geval want iOS 10 is onderweg. Dit heeft Apple tijdens haar afgelopen WWDC al laten weten.

  Maar wat kun je nou verwachten van het nieuwe besturingssysteem? Naar het lijkt in ieder geval behoorlijk wat. Zo wordt iMessage op de schop genomen en kun je sneller op berichten reageren. Verder kun je in iMessage ook stickers versturen zoals je dat kent van Facebook Messenger.

  Raise to Wake is ook nieuw in iOS 10, deze feature toont de nieuwe meldingen op je toestel wanneer je de telefoon oppakt. Denk hierbij aan de soortgelijke feature die Motorola in haar toestellen heeft verwerkt.

  Dit is slechts een kleine greep uit de vernieuwingen die meekomen met het nieuwe besturingssysteem van Apple. Een volledige lijst met vernieuwingen vind je in de iOS 10 features special op XGN.nl.

  Geen 3.5 jackpoort

  Hoewel dit nog niet officieel bevestigd is, lijkt het erop dat we toch echt geen 3.5 jackpoort zullen krijgen in de nieuwe iPhone. In plaats daarvan wordt de nieuwe iPhone 7 hoogstwaarschijnlijk geleverd met een aparte adapter voor in de lightning poort. Dit zal dan ook betekenen dat je niet langer tegelijkertijd je toestel op kunt laden terwijl je naar muziek aan het luisteren bent.

  Maar dan komt de vraag waarom Apple dit zou doen? Dat ligt eigenlijk erg eenvoudig. Het bedrijf is er namelijk op gebrand om haar toestellen zo dun mogelijk te maken en een 3.5 jackpoort zorgt ervoor dat een telefoon standaard minimaal 3.5 millimeter dik moet zijn. Door de jackpoort te verwijderen uit het toestel kan Apple haar nieuwe iPhone dunner maken dan de concurrentie haar toestellen tot dusver heeft gekregen.

  Of het een goede stap is voor Apple om de aparte poort voor oortjes en hoofdtelefoons te verwijderen moet de toekomst uitwijzen. Het bedrijf kiest ervoor om in haar toestellen vorm boven functionaliteit te stellen en dat heeft bij de laatste toestellen in ieder geval gewerkt. De iPhones gaan op dit moment namelijk nog steeds als zoete broodjes over de toonbank. Zelfs oudere modellen als de iPhone 5s worden nog steeds verkocht.

  Nogmaals deze Apple iPhone 7 release details bevat zowel geruchten als feiten. Het gebrek aan een jackpoort valt onder de categorie geruchten.

  Amoledscherm

  Of we daadwerkelijk het welbekende beeldscherm van Samsung in de nieuwe iPhone 7 zullen krijgen, is nog niet honderd procent zeker. Het lijkt inmiddels nagenoeg bevestigd dat Apple een deal met Samsung heeft om de Amoled beelschermen in de toestellen te implementeren. Dit kan zou kunnen betekenen dat we pas een nieuw beeldscherm bij de iPhone 7s gaan zien.

  Dat het al in de iPhone 7 geplaatst wordt, is ook mogelijk. Apple heeft op dit moment haar bekende Retina display in de iPhones zitten. Een Amoled beeldscherm is zeker een upgrade ten opzichte van haar huidige beeldschermen. Samsung heeft het maken van een beeldscherm namelijk bijna tot een kunstwerk verheven, het lijkt dus een goede keus van Apple om te gaan samenwerken met het Koreaanse bedrijf.

  Gorilla Glass

  Bovenstaande gerucht lijkt geen doorgang te vinden, want Apple is een samenwerkingsverband aangegaan met fabrikant Corning. Zij producert Gorilla Glass. Het glas is ontzettend sterk waardoor de valbestendigheid toeneemt. Zeker als je weet dat het gaat om het meest nieuwe model het Gorilla Glass 5 waar Apple een optie op heeft. Of het daadwerkelijk al in de komende iPhone zit, is echter nog de vraag.

  Fysieke thuisknop wordt verwijderd

  Inderdaad, volgens een nieuw gerucht wordt de iconische thuisknop van Apple naar de eeuwige jachtvelden gestuurd. In plaats van een fysieke thuisknop krijgt de nieuwe iPhone waarschijnlijk een aanraakgevoelige thuisknop. Het welbekende cirkelvormige thuisknopje aan de voorzijde van de smartphone zal daarmee te vergelijken zijn met het touch pad van de MacBooks.

  Tenminste, dat is het geval als de geruchten blijken te kloppen. Het besluit voor het verwijderen van de fysieke thuisknop lijkt wederom te zijn gemaakt om de nieuwe telefoon dunner te maken. Wanneer je de thuisknop niet meer in hoeft te drukken scheelt dat ook weer diepte in de telefoon.

  Apple lijkt er met haar nieuwe smartphone op gebrand te zijn haar toestellen hoe dan ook dunner te maken. Door het verwijderen van de fysieke thuisknop kan Apple waarschijnlijk weer een paar duizendsten van de iPhone 7 dikte afschaven.

  Zelfde design als 6 en 6s

  Hoewel dit ook nog enkel een gerucht is in deze Apple iPhone 7 release details special lijkt het erop dat we geen vernieuwend ontwerp gaan zien. Het ontwerp van de nieuwe iPhone 7 zal waarschijnlijk niet al te verschillend zijn met de iPhone 6 en 6s. In ieder geval niet zo’n groot verschil als er is tussen de iPhone 5s en de iPhone 6. De welbekende features als de thuisknop met vingerafdrukscanner zullen waarschijnlijk wel terugkomen en softwarematig mogen we ervan uitgaan dat Siri ook weer in het toestel zal zitten.

  Maar dan komen we aan bij de dikte van de smartphone; 3.5 millimeter minder dan de huidige iPhone door het weglaten van een jackpoort. Ook zal er niet langer een fysieke thuisknop op zitten. De batterij van Apple’s smartphones staan erom bekend lang en dun te zijn, dus daar kan ook geen extra dikte van komen.

  Als alle geruchten waar blijken te zijn, dan kan Apple wel eens de dunste smartphone ooit op de markt brengen. Als de telefoon dan ook nog goed blijkt te verkopen, dan zal het gebrek aan een 3.5 millimeter jackpoort over een paar jaar waarschijnlijk net zo gewoon zijn als het installeren van een nieuwe app. Hoewel het nu nog vreemd en onwennig klinkt, kan het over een paar jaar wel eens de nieuwe standaard in smartphones zijn.

  iPhone 7 wordt sneller dan ooit

  Als de berichten kloppen, zal de iPhone 7 Plus 3GB werkgeheugen krijgen en een 2,37GHz dual-core processor. Hiermee wordt het toestel sneller dan eerdere smartphones, maar ook dan de iPad Pro. Het is wel de gewoonte van Apple om ieder jaar weer de capaciteiten van haar telefoons op de te schroeven. Daarnaast zou het ook noodzakelijk zijn om de dubbele camera goed te laten functioneren.

  Dubbele camera

  Dat brengt ons automatisch bij het tweede punt, want volgens enkele berichten met ondersteunende foto's zou de iPhone 7 een dubbele camera aan de achterzijde hebben. Door het gebruik van deze dual-lens camera in combinatie met speciale software kunnen foto's het beste van beide werelden hebben. Hierdoor moeten foto's naar een nieuw niveau getild worden.

  Drie uitvoeringen

  Ook dit nieuws is niet bevestigd, maar een foto doet vermoeden dat de berichtgeving juist is. Het gaat erom dat de iPhone 7 in drie verschillende uitvoeringen uitgebracht zal worden. In de kleuren goud, rosegoud en spacegrijs zou de smartphone uitkomen. Ook zijn er foto's en video's opgedoken van een lichtgrijze en donkerblauwe uitvoering. Niets van dit alles is nog bevestigd, dus we moeten nog even wachten in welke kleuren je het toestel daadwerkelijk kunt bestellen.

  Release?

  Wat is een Apple iPhone 7 release details special zonder geruchten over een release? Dat is inderdaad geen special. Dus komen we uit op een cruciale vraag, namelijk of we de smartphone überhaupt wel dit jaar gaan zien. Die vraag werd namelijk gesteld door een anonieme bron die eerder liet weten dat Apple van plan is om om de drie jaar een nieuw cijfer aan de telefoon te plakken. Als dit gerucht waar blijkt te zijn, dan zien we dit jaar waarschijnlijk eerder een nieuwe iPhone 6s dan een nieuwe iPhone 7.

  Als het verhaal van de anonieme bron niet waar blijkt te zijn, dan mogen we ervan uitgaan dat de telefoon in september op een keynote van Apple gepresenteerd gaat worden. De lijn van afgelopen jaren zal dan gevolgd worden en dat betekent dat we rond oktober of november aan de slag kunnen met de nieuwe telefoon.

  Wat er van deze geruchten blijft staan, gaan we in september zien wanneer Apple de nieuwe smartphone introduceert. Tot die tijd ben je waarschijnlijk weer even geïnformeerd met deze Apple iPhone 7 release details special.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.