Beste Metroidvania games - De Sidescrollers van de bovenste plank

  De Metroidvania game Hollow Knight krijgt een fysieke versie van de game. Metroidvania is een subgenre van actie-adventure games. Deze titels combineren bekende gameplay-aspecten van games als Metroid en Castlevania en is meestal in 2D als sidescroller. Lees hier de tien beste Metroidvania games op het moment.

  10. Yoku’s Island Express

  In Yoku’s Island Express bestuur je een mestkever, die een bal aan zich vast heeft zitten. Met deze bal begint het flippergeweld wat Yoku’s Island Express is. In een grafisch prachtige game bestuur jij de kever, terwijl de bal een beetje in het rond hangt en fungeert als een balletje uit een flipperkast.

  Dat Yoku’s Island Express een grafisch hoogstandje is is zeker, maar naast dat deze titel een verrassende combinatie maakt van een flipperkast en een 2D sidesrcoller houdt het op met de lovende woorden voor deze game. Ja, het is een grappige game voor de verandering, maar naast de bovengenoemde goede features houdt het op. In de game beland je in een flipperkast-omgeving en hier moet je alle items verzamelen voordat je naar de volgende omgeving kunt. Deze Metroidvania titel staat dus op nummer 10 van beste games.

  9. Strider

  Op nummer 9 van onze beste Metroidvania games staat Strider. In deze titel speel je als de ninja Hiryu die zich een weg baant door futuristische omgevingen vol met robots, puzzels en vallen. De snelheid waarmee je de game speelt is extreem hoog, wat soms ook kan zorgen dat je bepaalde dingen mist.

  Naast dat je een weg door de vijanden moet hakken kun je in trider ook verschillende puzzels oplossen, wat voor een fijne afwisseling zorgt. De game begon in de jaren 80 als een arcade-titel en werd uiteindelijk gemaakt tot wat het nu is. Strider is op de PlayStation 4, Xbox One en PC te spelen.

  8. The Mummy Demastered

  The Mummy Demastered is gebaseerd op de film The Mummy uit 2017. In pixelstijl kruip je in de huid van een Prodigium agent die het ondode leger van prinses Ahmanet moet stoppen. Dit bedrijf jaagt monsters over de hele wereld op. Net als in de film kom je in de game op verschillende bekende plaatsen.

  De titel is in samenwerking met Universal gemaakt en is de officiële game van de film. De platformer, The Mummy Demastered is te spelen op de PlayStation 4, Xbox One en Pc.

  7. Dead Cells

  Dead Cells staat op nummer 7 van onze beste Metroidvania games. In deze roguelike game moet je helemaal opnieuw beginnen als je dood gaat. Gelukkig word je geholpen door middel van teleports, bepaalde uitrusting en speciale deuren. Hierdoor kun je snel weer op de plek komen waar je dood bent gegaan.

  Elke keer als je bent gestorven verandert het kasteel. Heel fijn als je na de 300ste keer doodgaan de plattegrond uit je hoofd kent. In het kasteel vecht je met bewakers en ridders die je tegenkomt. Dead Cells is te spelen op de Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en PC.

  6. Axiom Verge

  Een Metroidvania game in hart en nieren kun je Axiom Verge wel noemen. In de negen verschillende werelden ga jij op zoek naar je eigen weg, waar je verschillende upgrades en wapens verzamelt. Met de moderne versie van de 16-bit stijl is Axiom Verge een grafisch pareltje waar je urenlang aan kunt besteden.

  De muziek in Axiom Verge is ook zeer toepasselijk. In een donkere grot is de muziek meer duister en buiten in de fleurige omgeving is het net iets vrolijker. Al met al is Axiom Verge een wannahave voor de Metroidvania-fanaten.

  5. Salt and Sanctuary

  De ongerechtvaardigde game Salt and Sanctuary heeft veel weg van de Dark Souls-franchise. Giet hier een 2D-sausje overheen en pleur wat moeilijke eindbazen in de game en je hebt een geweldig avontuur. Net als in Dark Souls verzamel je in Salt and Sanctuary zout, waarmee je je karakter kan upgraden en bijvoorbeeld ook nieuwe wapens mee kan kopen.

  De titel heeft niks te maken met Dark Souls, maar leent goede aspecten van de game en voegt ook nog een eigen mix toe. Je kunt bijvoorbeeld verschillende goden aanbidden die allemaal unieke bonussen geven. Kijk wel uit dat je goed je god kiest, aangezien je niet terug kan naar de god die je net hebt achtergelaten. Salt and Sanctuary is te spelen op de PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en PC.

  4. Ori and The Blind Forest

  Als Ori, een kleine bosgeest is het aan jou de taak om het bos te redden uit de handen van de vijandige uil Kuro. Jij moet het bos herstellen naar zijn oude glorie vol warmte en water, wat nu mist. Dit doe je door verschillende puzzels op te lossen en natuurlijk moet je de genadeloze vijanden ook overleven.

  De graphics van Ori and The Blind Forest zijn fenomenaal en de bijgaande muziek is prachtig. Heel handig in de game is dat je zelf checkpoints kunt maken door middel van Soul Link. Naast dat dit een prachtige game met een geweldig verhaal is, is Ori and The Blind Forest ook zeer uitdagend en zal je geen makkelijke route geven.

  3. Guacamelee

  Onze derde plaats van beste Metroidvania games gaat naar Guacamelee. Pak de guacamole, salsa en nacho’s maar uit de kast, rol je burrito nog even snel op en maak je klaar voor het Mexicaanse feest wat Guacamelee heet. Als een Luchador worstel je een weg door vijanden die het dorp teisteren en verdien je krachten waar menig vijand koude voeten van krijgt.

  Naast een uitdagend vechtsysteem en lastige platformpuzzels heeft Guacamelee ook extreem veel humor. Guacamelee heeft twee titels die je kunt spelen op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.

  2. Owlboy

  In owlboy speel je als de redelijk nutteloze Otus die, nadat zijn dorp is aangevallen zichzelf wilt bewijzen en hij op avontuur gaat om de piraten te stoppen. Otus heeft zelf niet echt veel in zijn mars en wordt gelukkig vergezeld door Geddy die beschikt over meer aanvallen met onder andere een pistool.

  In een klassieke Metroidvania game begeleid je het stel door een diepe, interessante wereld die er trouwens ook prachtig uitziet. Owlboy is een fantastische game vol met humor en staat op nummer twee van de beste Metroidvania games.

  1. Hollow Knight

  Als een Hollow Knight ontdek jij de donkere wereld van Hallownest en verzamel je de grootste schatten die je maar kunt vinden. De donkere wereld van Hollow Knight heeft een perfect kleurenschema, waardoor de balans tussen donker en licht perfect is en de karakters geweldig naar voren komen. De game bevat een uitgebreid systeem waar je nieuwe wapens en uitrusting kunt gebruiken en ook nieuwe skills kunt bemachtigen.

  Hollow Knight staat op nummer één van onze beste Metroidvania games en terecht. De hoeveelheid content om te ontdekken is fenomenaal en het is compleet aan jou hoe je dit doet en in welke volgorde. De tegenstanders zijn keer op keer uitdagend en houden je steeds op het puntje van je stoel met de controller in je handen vastgeklampt. Hollow Knight is te spelen op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch. De PS4, Switch en PC-versie krijgt ook binnenkort een fysieke versie van de game.

  De beste Metroidvania games die je moet spelen

  Deze Metroidvania-stijl games moet je hebben gespeeld als je fan bent van het sub-genre. Elke titel brengt een aparte stijl en gameplay met zich mee, waardoor je elke game kunt spelen zonder het ‘Oh, weer zo’n game’ gevoel te hebben.

  Hollow Knight

  Verkijgbaar vanaf 24 february 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.