Nintendo Switch reacties uit de game-industrie - Een overzicht

Article
zaterdag, 25 maart 2017 om 9:58
xgn google image
Aan het begin van deze maand werd de Nintendo Switch uitgebracht en een nieuwe console zorgt natuurlijk ook voor nieuwe concurrentie op de markt. De consument moet natuurlijk wel jouw stukje hardware bemachtigen en daarom worden de meningen over andere consoles niet onder stoelen of banken gestoken. Dit zijn de Nintendo Switch reacties vanuit de game-industrie.
Op de dag van de release van Nintendo’s nieuwste paradepaardje op het gebied van hardware, kwamen er al vele felicitaties binnen. Sony, Microsoft, Bethesda, Ubisoft en SEGA wensen Nintendo veel succes en geluk met de Nintendo Switch. Het getuigt van sportiviteit tussen de bedrijven. Iets wat heel anders was in de jaren ’80 en ’90, toen SEGA bijvoorbeeld liet weten “what Nintendo’nt”. Hier vind je enkele uitspraken van ontwikkelaars en designers over de Nintendo Switch.

Noriaki Okamura – Konami

Okamura is een producer die werkt voor Konami en de afgelopen tijd heeft gewerkt aan Super Bomberman R, een van de releasegames van de Nintendo Switch:
107736

Phil Harrison – Voormalig directeur Sony en Microsoft

Phil Harrison is een voormalig directeur van Sony én Microsoft. Bij het Japanse bedrijf heeft hij meegewerkt aan de PlayStation, PlayStation 2 en PlayStation 3, terwijl hij bij Microsoft verantwoordelijk was voor de launch van de Xbox One.
107739

Trip Hawkins – Oprichter EA

De naam Trip Hawkins doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen, maar de Amerikaan is de oprichter van één van de grootste Amerikaanse gamebedrijven: Electronic Arts. Daarnaast heeft Hawkins ook The 3DO Company opgebouwd, een bedrijf dat de Panasonic 3DO console medio jaren ’90 uitbracht.
107902

Yoshiro Ono – Street Fighter

Yoshiro One is de series producer van de Street Fighter reeks en is op dit moment de controleur voor de Ultra Street Fighter 2, een geüpdatete versie van Super Street Fighter II Turbo uit 1994. De game moet in mei 2017 voor de Nintendo Switch uitkomen.
107903

Christian Svensson – Sixfoot

Svensson is algemeen directeur van Sixfoot, de ontwikkelaar van de avonturen/puzzelgame Rime. Die titel moet in mei uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC en in de zomer naar de Nintendo Switch komen. Svensson is vooral geïnteresseerd in het feit dat Nintendo nu veel meer bezig is om kleine, onafhankelijke studio’s aan de Switch te binden.
107904

Goichi Suda – Grasshopper

Grasshopper Manufacture is misschien niet zo snel een ontwikkelaar die je onthoudt, maar wel één die de afgelopen vijftien jaar een paar imposante titels heeft uitgebracht: Killer7 op de PlayStation 2 en Gamecube, No More Heroes voor de Wii en Shadows of the Damned voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Suda is de directeur van het bedrijf en zijn studio werkt nu aan een nieuwe Nintendo Switch game.

Populair Nieuws