Nintendo Switch Micro SD - Wat te doen wanneer je geheugen vol zit?

Article
vrijdag, 24 november 2017 om 15:40
xgn google image
Heb je geen ruimte meer op je Nintendo Switch? Met een geheugen van 32GB is dat natuurlijk niet zo vreemd. Maar we hebben goed nieuws voor je, het geheugen van je Switch valt uit te breiden. In dit artikel leren we je alles over de Nintendo Switch Micro SD.
Het geheugen van je Switch valt uit te breiden naar 2TB. We leggen je in dit artikel uit hoe je dit precies moet doen, zodat het nooit meer voorkomt dat je een game niet kunt downloaden omdat er te weinig geheugen vrij is.

De basis, hoe breid je het geheugen uit

Er past een micro SD kaartje in je Switch. Hiermee kun je het geheugen tot 2TB uitbreiden, waardoor je de nodige extra ruimte krijgt. Nintendo geeft aan dat er verschillende types aan kaartjes in de Switch passen. Een normale micro SD kaart kan, maar ook een Micro SDHC kaart en een Micro SDXC kaart, al moet je voor de laatste eerst een systeemupdate uitvoeren. Verder geeft Nintendo aan dat je het beste kunt gaan voor een micro SD kaart met een hogere snelheid.
Als je een kaartje hebt, is het eigenlijk best simpel. Je zet eerst de Switch uit en klapt dan de standaard van de Switch uit. Dan bedoelen we niet het dockingsysteem, maar het flapje wat achter op de Switch zelf zit, waarmee je de Switch rechtop kunt zetten en niet hoeft neer te leggen. Onder dat flapje zit een gleufje voor je Nintendo Switch micro SD kaart. Je schuift je kaart in het gleufje met het label aan de buitenkant (je moet het dus kunnen zien) tot je voelt dat de kaart vast klikt. Zet je systeem aan en ga via het menu naar 'Geheugenbeheer', hier kun je kiezen hoe dingen worden opgeslagen.

Waarom zou je het geheugen uitbreiden

De meest logische reden die we je kunnen geven om het geheugen van de Switch uit te breiden is dat sommige games wel in de Nintendo eShop staan, maar te groot zijn om op je Switch te downloaden als je het geheugen niet uitbreidt. Dus wil je een game kopen, dan moet je eigenlijk altijd een fysieke versie kopen. En om super veel fysieke games mee te moeten nemen maakt het gebruik van een Switch als handheld wel moeilijker.
Zelfs al koop je al je games fysiek, dan is het nog aan te raden om een kaartje in je Switch te steken. De Switch is zo ingesteld dat als je een kaartje gebruikt, alle screenshots automatisch op het kaartje worden opgeslagen in plaats van op het systeem. Dit scheelt al gauw aardig wat ruimte, die je dan weer kunt gebruiken voor save files bijvoorbeeld.

Welke games zijn er zo groot?

Er zijn een aantal games die bijzonder veel geheugen eisen als je ze wil downloaden. We geven je een overzicht van de grootste uitschieters:
Zoals je ziet, hoef je maar een paar games te downloaden voordat je Switch al compleet vol zit. Die ruimte kun je veel beter gebruiken voor andere dingen, zoals wat meer save files, op verschillende moeilijkheidsgraden bijvoorbeeld.

Hoe kies ik de beste micro SD kaart?

Het aanbod van Nintendo Switch Micro SD kaarten is immens groot en als je niet weet waar je naar zoekt dan kun je nog wel eens met de verkeerde thuiskomen. Gelukkig zijn wij hier om te voorkomen dat je als een malle naar de Kruidvat rent en hun voorraad leeg koopt. Dat is namelijk geen goed idee.
Sd kaarten en Micro SD kaarten worden opgedeeld in klasses. Je hebt class 2, class 4, class 6, class 8 en class 10. Om het makkelijk uit te leggen kunnen we zeggen dat hoe hoger de klasse van je kaartje, hoe sneller het kaartje is. Dus Class of Klasse 10 is de snelste micro SD kaart, toch?
Zelfs dat niet, een Klasse 10 micro SD is misschien snel, maar een Klasse 10 Micro SDHC is sneller, en een Klasse 10 Micro SDXC nog sneller dan dat. Als je games opslaat op een kaartje, wil je natuurlijk wel dat deze snel gelezen kunnen worden. Houd dus de klasse in de gaten wanneer je een kaartje koopt! Als je het niet zeker weet kun je altijd nog naar een vergelijkingsite.

Onze tips voor Nintendo Switch micro SD kaartjes

Nintendo werkt zelf samen met Sandisk en Sandisk heeft dus ook micro SDXC kaartjes die speciaal zijn ontworpen voor de Switch. Deze kaartjes hebben een geheugen van 64GB of 128GB en zijn snel genoeg om games te lezen voor de Switch. Mocht je meer ruimte willen hebben, dan heeft Sandisk ook een micro SDXC kaart van 400GB beschikbaar. Deze kost wel wat meer, namelijk 249 euro.
Wil je nu liever een goedkoper kaartje, dan hebben we een aantal aanraders voor je. Je kunt het geheugen van je Switch verdubbelen voor aardige prijsjes. Zo heeft Samsung een micro SDHC kaartje van 32GB voor maar 15 euro. Samsung kaartjes zijn best populair, omdat ze niet duur zijn maar wel goed werken. Samsung en Sandisk kun je trouwens bijna overal halen, helemaal fijn voor als je toch al aan het winkelen bent!
Dit artikel is bijgewerkt op 29 mei 2020.

Populair Nieuws