Top 10 beste muziekfilms van afgelopen twee decennia

Article
vrijdag, 24 november 2017 om 14:56
xgn google image
Een jongen die dolgraag beroemd gitarist wil worden en daarvoor een zware training moet doorstaan. Een straatmuzikant die probeert genoeg geld te verdienen om de dag door te komen. Ook de afgelopen decennia zijn er weer ongelooflijk mooie muziekfilms gemaakt. Hier is een top 10 beste muziekfilms van de afgelopen twee decennia.

10. Pitch Perfect


Deze film geeft eenzelfde soort scenario als West Side Story, maar dan veel minder serieus. Pitch Perfect is een muziekfilm en comedy uit 2012 met onder andere Anna Kendrick en Skylar Astin.
Het gaat over twee zanggroepen die het tegen elkaar opnemen. De Barden Bellas en de Barden University Treblemakers. Beca van de Barden Bellas voelt zich erg aangetrokken door Jesse van de Barden University Treblemakers. Een relatie lijkt onmogelijk, omdat het verboden is in beide zanggroepen.
121933

9. I’m Not There


De film I’m Not There volgt het leven van de wereldberoemde Bob Dylan in de jaren ’60. De film kwam uit in 2007 en gaat over het karakter van de eigenzinnige zanger en songwriter. Een interessante invalshoek waardoor hij op de negende plek in de top 10 beste muziekfilms komt.
Het verhaal focust zich op zes persoonlijkheden van Bob Dykan tijdens kenmerkende delen van zijn leven. Het bijzondere is dat iedere persoonlijkheid een eigen naam heeft en gespeeld wordt door verschillende acteurs en actrices.

8. Begin Again

Dan en Greta kennen elkaar niet, maar ontmoeten elkaar toevallig in een bar. Daar krijgen ze een connectie, omdat ze beiden muzikanten zijn met een carrière die op de klippen is geraakt en beiden kampen met eenzaamheid en depressie. Het is waar de komische film Begin Again uit 2014 begint en de twee gaan vervolgens samenwerken in de hoop dat hun carrière weer op de rit kan komen. Een geweldige muziekfilm met talentvolle actrice Keira Knightley en acteur Mark Ruffalo.
121935

7. August Rush


Evan Taylor, gespeeld door Freddie Highmore die we kennen van Sjakie en de Chocoladefabriek, is een weeskind dat dolgraag wil weten waar zijn echte ouders zijn. Hij gaat ze zoeken in New York City en volgt de muziek. In New York ontmoet hij Arthur die hem meeneemt naar een theater. Daar ontmoet Evan Maxwell ‘Wizard’ Wallace, gespeeld door Robin Williams. Hij laat Evan optreden in zijn theater. Wizard probeert dan er alles aan te doen om zijn grote succes, Evan zelf, te laten optreden in zijn shows.
De film August Rush is een muziekfilm en dramafilm uit 2007 en werd genomineerd voor het meest originele lied bij de 80e Academy Awards.
121936

6. Sweeney Todd


De film Sweeney Todd is een muziek/musicalfilm uit 2008. Het is een typische Tim Burton-film die op een geniale manier horror weet te combineren met muziek. We zien het bekende duo Johnny Depp en Helena Bonham Carter opnieuw herenigd in deze Tim Burton-film over Sweeney Todd, de duistere barbier die aan Elm Street woont.
De film is gebaseerd op de broadway musical. Het is één van de eerste keren dat we Johnny Depp horen zingen. Ook Alan Rickman geeft een performance als de slechte rechter Turpin, die ervoor gezorgd heeft dat Benjamin Barker, alias Sweeney Todd, onterecht in de gevangenis terechtkwam. Sweeney Todd zindert daarom op wraak in deze bijzonder donkere film.
121937

5. Phantom of the Opera at the Royal Albert Hall

The Phantom of the Opera at the Royal Albert Hall (2011) is een verfilming ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van de musical The Phantom of the Opera. Het theaterstuk gaat over een jonge vrouw die getraind wordt door de verharde Phantom. The Phantom is verliefd op de jonge vrouw en voor haar succes terroriseert hij de andere leden van de opera. De rollen worden gespeeld door Ramin Karimloo en Sierra Boggess.

4. Les Miserables


Les Miserables is een film uit 2012, gebaseerd op het boek ‘Les Miserables’ van Victor Hugo uit 1862. De film speelt zich af in Frankrijk in de 19e eeuw. Als de hoofdpersoon Jean Valjean zijn papieren voor voorwaardelijke vrijheid verscheurt, wordt hij achterna gezeten door politieman Javert. Valjean besluit te zorgen voor een dochter van een fabriekswerker, waardoor zijn leven en die van anderen totaal veranderen.
121939

3. Straight Outta Compton


De Oscargenomineerde film Straight Outta Comton brengt je naar het leven van hiphopgroep N.W.A. eind jaren ’80. Deze biografische muziek en dramafilm gaat over de groep en hoe die zorgde voor een revolutie in de hiphopcultuur. De leden gebruikten muziek om hun verhalen te vertellen over het leven in the Hood, de gevaarlijkste plek in Amerika om te wonen.
De film kwam in 2007 uit met in de hoofdrollen O’Shea Jackson Jr., Corey Hawkins, Jason Mitchell, Neil Brown Jr., Aldis Hodge en Marlon Yates Jr. Een briljante film met een diepere moraal die op de derde plek staat in de Top 10 beste muziekfilms van de afgelopen decennia.
121940

2. Whiplash


Andrew heeft de grote droom om de beste jonge drummer van zijn tijd te worden. Als hij naar het Conservatorium mag, krijgt hij les van een instructeur, Terence Fletcher, die op een zeer harde en forcerende manier ervoor probeert te zorgen dat Andrew komt waar hij naartoe wil.
De film kwam uit in 2014 en won meerdere Oscars, waaronder de Oscar voor beste mannelijke bijrol.
121941

1.Once

Once is een romantische muziekfilm die in 2007 voor het eerst te zien was met in de hoofdrollen Glen Hansard en Markéta Irglová. Hij komt bovenaan de Top 10 beste muziekfilms van de afgelopen twee decennia. De 30-jarige straatmuzikant genaamd Guy ontmoet de Tsjechische immigrante Girl. Ze leren elkaar kennen, worden verliefd en willen samen een demo gaan maken.
De muziekfilm voelt heel realistisch aan. Er wordt niet plotseling spontaan gezongen en gedanst. Ook is de muziek anders dan je zou verwachten en duurt de film ongeveer tachtig minuten. Toch vergeet je deze film niet snel en is het zeker de moeite waard voor iedere muziekfilmfan.

Top 10 Beste muziekfilms van deze decennia

Dit was de top 10 beste muziekfilms van deze decennia. Ben je nieuwsgierig wat de beste musicals zijn? Bekijk dan ook onze top 10 beste musicalfilms!
Dit artikel is geschreven door Josefien Matulessy.

Populair Nieuws