De beste Nintendo Switch exclusives voor 2019 en 2020

  Nintendo staat bekend om de vele succesvolle first-party franchises die altijd weer op haar consoles blijven verschijnen. Het is dan ook geen wonder dat er voor de rest van dit jaar weer een hoop Nintendo Switch exclusives op het programma staan. Dit zijn de beste Nintendo Switch exclusives voor 2019 en 2020.

  6. Super Mario Maker 2 - 28/6/2019

  De eerstvolgende grote Nintendo Switch exclusive voor 2019 wordt Super Mario Maker 2. Dit vervolg op de succesvolle level-bouwer op de Wii U verschijnt al over een paar weken. Net als in de eerste Mario Maker kun je Nintendo’s beroemde loodgieter je eigen levels voorschotelen. Niks is te gek, zolang je het zelf maar uit kunt spelen.

  De content uit de eerste game is voor het grootste deel terug. Deze wordt uitgebreid met nieuwe level thema's, nieuwe elementen en een volledig nieuwe game stijl. Veel functies van de eerste game, zoals het zoeken naar levels, worden verfijnd. Er zijn ook mogelijkheden om online te spelen. Alles wijst erop dat dit een waardig tweede deel wordt.

  Nintendo

  5. Fire Emblem Three Houses - 26/7/2019

  Je hebt vrijwel zeker gehoord van Fire Emblem. Als je het niet kent als de langlopende strategie-RPG van Nintendo, dan wel als Smash fighter fabriek. In juli komt er voor het eerst sinds Radiant Dawn een nieuw deel naar een console. Nadat de serie zo lang op handhelds is verschenen wachten fans gespannen af hoe de kracht van de Switch de franchise ten goede gaat komen.

  In Fire Emblem Three Houses moet je kiezen uit drie Huizen die samen de Officer’s Academy vormen. De studenten aan deze school leren te vechten met wapens en magie. Jij leidt ze op het strijdtoneel.

  Jouw strategische beslissingen bepalen wie van je studenten het de volgende slag overleeft en wie niet. Als je van strategie-games houdt is dit zeker één van de Nintendo Switch exclusives in 2019 om in de gaten te houden.

  Nintendo

  4. The Legend of Zelda: Link’s Awakening - 20/9/2019

  Zesentwintig jaar na de originele Gameboy release komt Link’s Awakening naar de Nintendo Switch. Niet als port van het 8-bit origineel, maar als volledige remake. De Switch kan heel wat meer dan de Gameboy en daar maakt de game dankbaar gebruik van. De graphics, de soundtrack, eigenlijk alles behalve het level-design en het verhaal wordt flink opgepoetst voor deze remake.

  In Link’s Awakening lijdt Link schipbreuk en spoelt hij aan op Koholint Island. Al snel blijkt dat als hij ooit nog naar huis wil, hij de mysterieuze Wind Fish wakker zal moeten maken. Dat is de enige manier om van het eiland af te komen. Vreemd genoeg gaat dat niet zonder slag of stoot. Waarom mag de Wind Fish volgens sommigen niet wakker worden?

  Nintendo

  3. Luigi’s Mansion 3 - 2019

  Nintendo's beroemdste broers hebben allebei Nintendo Switch exclusives in 2019. Na Mario Maker in juni is het verderop in het jaar tijd voor Luigi om de spotlight over te nemen in Luigi's Mansion 3. De Luigi’s Mansion serie loopt al jaren, maar nieuwe games verschijnen maar erg sporadisch. Zes jaar na Luigi’s Mansion 2 moet Luigi de stofzuiger weer oppakken om een gebouw spookvrij te krijgen.

  Dat gebouw is dit keer een hotel. Luigi, Mario en hun vrienden verblijven allemaal in hetzelfde hotel, maar al snel gaat er iets goed mis, en het is allemaal te wijten aan spoken. Met een nieuwe Poltergust en veel andere nieuwe technieken gaat Luigi het hotel verkennen om zijn vrienden te redden. Who you gonna call? Luigi!

  The Pokémon Company

  2. Pokémon Sword en Shield - 15/11/2019

  De laatste bekende Nintendo Switch exclusives voor 2019 zijn de nieuwe Pokémon games. Voor het eerst verschijnen ze op een console. Afgezien van spinoffs is deze franchise tot nu toe altijd uitsluitend op handhelds verschenen.

  De Switch biedt veel extra mogelijkheden, en daar maken Pokémon Sword en Pokémon Shield dan ook dankbaar gebruik van. In een groot gebied midden in de nieuwe regio heb je bijvoorbeeld voor het eerst vrije controle over de camera.

  Nadat je je keuze hebt gemaakt uit de drie nieuwe starter Pokémon kun je beginnen aan je reis door Galar. Zoals altijd is het je doel om de kampioen van de Pokémon League te worden, de Pokédex compleet te maken en vooral om veel plezier te hebben. Dat laatste moet zeker mogelijk zijn, gezien de veelbelovende beelden van de game.

  Nintendo

  1. Animal Crossing: New Horizons - 20/3/2020

  In principe gaat dit artikel over de beste Nintendo Switch exclusives voor 2019. Animal Crossing: New Horizons stond oorspronkelijk voor dit jaar op de planning maar is een klein stukje opgeschoven naar 2020. Daarmee staat de teller voor toekomstige Switch games die officieel bevestigd zijn voor 2020 op precies één. Daarom nemen we deze game mee in dit artikel.

  Het lijkt erop dat je dit keer begint op een compleet onbewoond eiland. Desondanks zal dat eiland snel uitgroeien tot een mooi dorpje. Tenminste, als je je daarvoor inzet. In de trailer hierboven is het speelbare personage druk aan het werk, want zoal je van Animal Crossing gewend bent verschijnt een mooi dorp niet uit het niks. Aan de slag dus!

  Dit zijn de beste Nintendo Switch exclusives voor 2019 en 2020

  Hoewel er nog weinig Switch exclusives na 2019 bevestigd zijn, blijft het in 2020 natuurlijk niet bij Animal Crossing. Bayonetta 3, Breath of the Wild 2 en Metroid Prime 4 staan allemaal in de planning voor na 2019. Hoeveel daarvan in 2020 uitkomen en wat er nog bij komt moeten we afwachten. Tot die tijd kun je je goed vermaken met de Nintendo Switch exclusives voor 2019. Naar welke kijk jij het meeste uit? Laat het weten in de reacties!

  Animal Crossing: New Horizons

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.