Nintendo op E3 2018 - Games, Geruchten en Aankondigingen

  Nintendo doet het elk jaar net iets anders als andere bedrijven. Dit komt natuurlijk doordat Nintendo op E3 2018 waarschijnlijk weer een E3 Showcase in video vorm gaat uitzenden. Toch was het Nintendo die vorig jaar de grootste verrassingen had.

  Velen hopen dat Nintendo dit jaar meer duidelijkheid geeft over aankomende titels. Metroid Prime 4, Pokémon en Super Smash Bros hebben meer informatie nodig, maar er ligt nog meer in het verschiet. Er komt ook een nieuwe Yoshi en natuurlijk een nieuwe Fire Emblem en daar moet ook meer duidelijkheid over komen.

  Nintendo op E3 2018 - De aanwezigen

  Er is nog niet heel veel bekend over wat Nintendo dit jaar naar de E3 gaat brengen. We weten dat er een Super Smash Bros toernooi aankomt en Nintendo heeft bevestigt dat de nieuwe Super Smash Bros Switch in grote mate aanwezig is. Ook komt er een Splatoon 2 toernooi en aangezien er tijdens de meest recente Nintendo Direct nieuwe content werd onthuld, lijkt dat spel ook zeker aanwezig te zijn.

  De games die we hieronder langslopen staan wel op de planning voor dit jaar, dus de kans is groot dat we ze op E3 gaan zien. Wanneer de tijd dat Nintendo op E3 2018 in de buurt komt, geeft Nintendo ook steeds meer informatie vrij via de E3 website.

  Mario Tennis Aces

  Vlak nadat de E3 geweest is, staat Mario Tennis Aces op het programma. De kans is dan ook erg groot dat Nintendo een nieuwe trailer van het spel toont tijdens de presentatie. Het kan maar zo een nieuwe mode of een nieuw karakter zijn voor het spel.

  Het hoeft hier niet om een lange trailer te gaan, want ook een kleine trailer zorgt ervoor dat het spel weer vers in onze gedachte zit. Het is daarom een slimme marketing zet voor Nintendo. Aangezien het spel op 22 juni uitkomt, zal het spel ook vast en zeker speelbaar zijn op de show vloer en dus lijkt het een zekerheid te zijn dat we Mario Tennis Aces gaan zien wanneer Nintendo op E3 2018 is.

  Yoshi Switch

  Sinds de aankondigingstrailer tijdens E3 2017 hebben we niets meer gezien van de vrolijke, groene dino. Toch is het de bedoeling dat het spel dit jaar nog uitkomt op de Nintendo Switch. Het zou dan ook heel gek zijn als we Yoshi niet zien dankzij Nintendo op E3 2018.

  Vorig jaar kregen we op de E3 al een uitgebreide gameplay demo getoond. Hierin werd het level dat we in de trailer zagen onder handen genomen. Aan zowel de demo als de trailer valt te zien dat de nieuwe Yoshi een papiermache artstyle heeft en dat ga je in de gameplay dan ook zeker merken.

  Fire Emblem Switch

  Er zijn maar een paar dingen bekend over Fire Emblem Switch, beginnende met dat de game bestaat. De aankondiging vond plaats op de koude winterdag van 18 januari 2017. Sindsdien is het akelig stil geweest rondom de game.

  Volgens de meest recente investeerdersbijeenkomst staat het spel nog steeds op de planning om dit jaar uit te komen. Het is de eerste Fire Emblem sinds 2008 die uitkomt op een home console. De laatste was Fire Emblem Radiant Dawn op de Wii.

  Geruchten

  Er zijn natuurlijk ook games waar we echt nog heel weinig over weten en die nog niet eens een vast releasejaar hebben. De kans is dan ook minder groot dat we ze gaan zien tijdens de E3. De kans is natuurlijk altijd aanwezig dat we ze zien, maar de vraag is dan op welke manier.

  Pokémon Switch

  Natuurlijk hopen we allemaal dat Pokémon groots op E3 aanwezig is. De kans dat de game er is, valt helaas een beetje tegen. Er gaan wel een aantal geruchten in de rondte dat de game in november zal verschijnen en die geven een beetje hoop. Als de game echt dit jaar uitkomt, moet het spel wel snel uit de doeken gedaan worden.

  Nintendo laat zelf weten dat de game in 2018 of later uitkomt. Omdat Nintendo zelf dus nog niet heeft besloten in welk jaar de game uitkomt, durven we niet met zekerheid te zeggen dat de game dit jaar komt. We weten zeker dat de game op E3 2018 te zien is als er voor die tijd nog een Pokémon Direct wordt gehouden waarin het spel voor de eerste keer zien. Dit komt bij Pokémon games wel vaker voor, want de laatste paar Pokémon games werden allemaal door middel van een thema direct in april of mei aangekondigd.

  Bayonetta 3

  Er is nog minder bekend over Bayonetta 3 en we hopen dat daar verandering in komt wanneer Nintendo op E3 2018 verschijnt. De game werd aangekondigd tijdens The Game Awards 2017 met een korte teaser. Toen werd ook aangekondigd dat eerdere Bayonetta games naar de Switch zouden komen.

  Sindsdien is het akelig stil geweest rondom de game. De game heeft dan ook nog geen releasewindow, want Nintendo heeft alleen laten weten dat de game onderweg is. De E3 lijkt dan ook een perfect moment om meer van de game te laten zien, zelfs al is het maar een korte trailer.

  Metroid Prime 4

  Wie herinnert zich nou niet het moment dat ze op de E3 2017 presentatie zaten te kijken? Langzaam maar zeker begon de muziek te spelen en zoomde de camera uit totdat we het logo zagen. Metroid Prime 4 is echt en onderweg naar de Switch. De game heeft helaas nog geen releasewindow en het ziet er dan ook naar uit dat de game pas in 2019 uitkomt.

  Verwacht dan ook niet te veel van Metroid 4 tijdens E3 2018, want met een nieuwe cinematic trailer mogen we al blij zijn. Het beste zou natuurlijk gameplay zijn en de aankondiging van wie de game nou daadwerkelijk maakt. Toch lijkt het erop dat we nog een tijdje moeten wachten op de nieuwe Metroid, want 2018 begint nu toch aardig vol te raken met first-party Nintendo titels.

  Een verrassing?

  Er gaan nog geen grote geruchten over wat er misschien naar de Switch komt. Er is natuurlijk een kans dat Nintendo alles over Virtual Console voor de Switch uit de doeken doet, maar dan zou de presentatie ook tijd moeten besteden aan Nintendo Switch Online.

  Een andere mogelijkheid is dat er een flinke aankondiging komt in de vorm van een oude IP die uit de dood opstaat. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe F-Zero, Mother 4 of Kid Icarus game. Ook zou een nieuwe Animal Crossing game bij velen in de smaak vallen, want die game lijkt perfect voor de Switch.

  Andere uitgevers

  Wanneer Nintendo op E3 2018 aanwezig is, is het waarschijnlijk de enige van de grote drie uitgevers die door middel van een online presentatie aankondigingen doet. Sony en Microsoft doen dit door middel van een live presentatie in een grote zaal. Ook EA, Bethesda en Ubisoft kiezen er jaarlijks voor om het podium te bestijgen, maar deze third party ontwikkelaars tonen ook games bij Sony, Microsoft en Nintendo.

  Er zullen ook bij Nintendo vast en zeker games getoond worden die op andere consoles verschijnen. Dit kunnen maar zo weer ports zijn van recentelijk uitgekomen Ubisoft en EA games. De kans dat we games van Square Enix gaan zien bij Nintendo is ook vrij hoog.

  Yoshi's Crafted World

  Verkijgbaar vanaf 29 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.