Deze voordelen bieden de nieuwe SteelSeries Arctis Nova gaming headsets

Article
dinsdag, 23 augustus 2022 om 14:00
arctis nova family tech lineup 1 3 7f1659084351
Met deze nieuwe generatie aan gaming consoles is audio belangrijker geworden dan ooit. Een goede gaming headset is dan ook essentieel en SteelSeries zorgt daarvoor met de voordelen van de nieuwe Arctis Nova-lijn.

Studio-geluid in een gaming headset

Om optimaal te genieten van je games, is het belangrijk om een gaming headset in huis te hebben die audio in hoge kwaliteit naar je trommelvliezen kan brengen. Daarvoor heeft SteelSeries de nieuwe Arctis Nova-lijn geïntroduceerd op gamescom 2022.
Alle drie de nieuwe gaming headsets - SteelSeries Arctis Nova 1, Arctis Nova 3 en Arctis Nova 7 - zijn uitgerust met een combinatie van hardware en software om je oren te verwennen. De hardware komt in de vorm van de High Fidelity Drivers van SteelSeries, die zoveel mogelijk details presenteren, zodat je alles mee kan krijgen tijdens het gamen. Deze drivers zagen we eerder al in indrukwekkende SteelSeries Arctis Nova Pro.
Die drivers worden naar een hoger niveau getild door de Sonar Audio Software Suite. Deze software gebruikt de 5.1 of 7.1 Surround Sound soundtrack en stuurt dat signaal met de juiste plaatsing van de geluiden naar de koptelefoon. Op die manier krijg je een accuraat geluid in 360 graden om je heen. Perfect om helemaal ondergedompeld te worden in een vreemde wereld of om je vijanden aan te horen komen in een competitieve shooter.
arctis nova 1p white life desk primary horizontal 1f1659084718

Alles accuraat aanpassen

Is er toch een element aan het geluid dat je niet bevalt, dan is daar een simpele oplossing voor met de SteelSeries Arctis Nova gaming headsets. Met de software kan je namelijk niet alleen zorgen voor spatial audio, je krijgt ook toegang tot een uitgebreide parametric equalizer.
Je zal je misschien afvragen wat een parametric equalizer is. Heel simpel, met de software kan je het volume over de hele frequentie van de SteelSeries Arctis Nova gaming headsets aanpassen. Wil je bijvoorbeeld betere voetstappen horen in een bombastisch game als Battlefield? Dan schroef je lage frequenties wat omlaag. Wil je juist de explosies echt voelen? Dan kan je het omgekeerde doen.
In tegenstelling tot andere software met equalizers, kan je bij een parametric equalizer zelf de frequenties invullen en heb je er veel meer controle over. Daarmee is de gaming headset ook uitermate geschikt voor multimedia. Luister je bijvoorbeeld graag naar muziek, maar heb je last van schelle S- en T-klanken? Dan kan je het gebied tussen 6K en 8K omlaag halen. Met de software heb je plotseling de mogelijkheid om je SteelSeries Arctis Nova headset om te toveren in dé koptelefoon van je dromen.
arctis nova 7x black life w console xboxf1659085587

Eén gaming headset voor alle platformen

De laatste jaren zien we steeds meer gaming headsets verschijnen die specifiek voor een bepaald platform worden gemaakt. Op die manier kunnen de features namelijk helemaal worden gericht op bijvoorbeeld de PlayStation 5 en past de koptelefoon qua uiterlijk er ook nog eens bij. Maar als je meerdere consoles en een PC in huis hebt, zal je meerdere gaming headsets in huis moeten halen.
Gelukkig is dat niet meer nodig met de SteelSeries Nova Arctis gaming headset. De nieuwe koptelefoons in de line-up zijn namelijk geschikt voor alle platformen, inclusief je smartphone. En je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je dan speciale features mist, want alle modellen zijn ook volledig compatibel met de Tempest 3D audio van de PlayStation 5 en Microsoft Spatial Audio voor de Xbox Series consoles.
arctis nova 3 black earcup hingef1659085689

De hele dag lang gamen

Hoe goed een gaming headset ook klinkt: als je even lekker een hele dag of avond wil gaan gamen, dan is het wel belangrijk dat je geen last krijgt van je oren of hoofd na een half uurtje. Daarom heeft SteelSeries met de nieuwe lijn gaming headsets ervoor gezorgd dat de koptelefoons bijna verdwenen op je hoofd.
De Deense fabrikant heeft daarvoor gebruikgemaakt van oorkussens van memory foam, die zich perfect aanpassen aan de vorm van jouw oren en hoofd. Daarnaast is ook de form factor aan te passen om hem persoonlijk in te stellen. Zo kunnen de oorschelpen draaien, de hoofdband in hoogte worden afgesteld en dan is er ook nog eens een suspension headband. Dat laatste voorkomt hotspots op je hoofd, een ergernis van veel gamers.
Wil je ook zonder draad rondlopen met je gaming headset op, dan is de SteelSeries Nova Arctis 7 de ideale optie. Dit model is namelijk compleet wireless met een batterijduur van 38 uur en heeft allerlei aanpassingen binnen handbereik op de headset zelf. Je kan zelfs tussendoor een telefoontje aannemen op je smartphone, want je kan de gaming headset tegelijk verbinden op twee apparaten via bluetooth en de wireless dongle!
Kan je niet wachten om één van de SteelSeries Nova Arctis modellen in huis te halen? Dan heb je mazzel, want alle drie zijn vanaf nu meteen beschikbaar én competitief geprijsd. De Nova Arctis 1 heeft een prijskaartje van 69,99 euro, de Nova Arctis 3 kost 109,99 euro en de Nova Arctis 7 is het topmodel voor de prijs van 199,99 euro.

Populair Nieuws