Nieuwe Netflix releases die je gezien moet hebben!

Article
dinsdag, 09 januari 2018 om 17:37
xgn google image
Vrijwel elke week komen er wel nieuwe series of films op Netflix. Zo ook de afgelopen tijd. Wij leggen jou tien nieuwe Netflix releases voor je die je gezien moet hebben.
Op zoek naar meer Netflix releases? Bekijk alles wat nieuw op Netflix is.

Godless

Sinds eind november is het eerste seizoen van de Wild West miniserie Godless te zien op Netflix, zeker één van de nieuwe Netflix releases dus. In Godless volgen we de zoektocht van Frank Griffin (Jeff Daniels), een beruchte crimineel, die oud bendelid Roy Goode (Jack O'Connell) wil opsporen. Goode heeft Griffin namelijk bestolen en dat wordt hem niet in dank afgenomen.
Waar Frank een fulltime crimineel is, heeft Roy het bendeleven achter zich gelaten en heeft hij een nieuw leventje opgebouwd in een stad waar alleen vrouwen wonen. Hopelijk komt Frank hem daar niet tegen. Het eerste seizoen van Godless, dat zeven afleveringen bevat, is sinds 22 november één van de nieuwe Netflix releases die je moet kijken!
124144 1

13th

Oké, toegegeven, 13th staat al een tijdje op Netflix en is dus eigenlijk niet één van de nieuwe Netflix releases, maar toch willen we je deze niet onthouden. 13th is namelijk een documentaire, gemaakt door Ava DuVernay, die de kijker inzicht geeft in een Amerikaanse geschiedenis vol met slavernij, racisme en massale criminalisering van Afro-Amerikaanse mensen.
In 13th komen zowel activisten, politici als historici aan het woord die allen de geschiedenis van de donkere mensen in de Verenigde Staten proberen uit te leggen. Een intense documentaire die je moet zien als je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in sociaal en politiek Amerika!
124145

Icarus

Wat begint als een "onschuldig" onderzoeksdocumentairetje van Bryan Fogel, amateurwielrenner, ontpopt zich al gauw als een onbedoelde thriller waarin het grootschalige Russische dopingschandaal aan het licht komt. Fogel en Dokter Grigory Rodchenkov, een Russisch wetenschapper die onderzoek doet naar doping in zijn land, slaan in Icarus de handen ineen om het schandaal naar buiten te brengen.
Tijdens het kijken naar Icarus wordt één ding duidelijk: sport en politiek gaan hand in hand, maar kunnen net zo hard botsen.
124146

Friends

Toen bekend werd dat Friends vanaf 1 januari te zien is op Netflix, waren veel mensen aangenaam verrast. "De leukste serie ooit en verveeld nooit om naar te kijken", zagen we in de reacties onder het artikel langs komen. En zo is het!
Friends, ook fysiek verkrijgbaar, is een klassieker van een sitcom die ons in de jaren 90 en begin deze eeuw de dolle avonturen van een vriendengroep van zes liet zien. Niks is te gek voor het zestal. Of het nou op het werk is, thuis of in de liefde is, niks gaat op een normale manier in Friends. De ideale serie voor op een luie zondagmiddag.
124147

Shot in the Dark

Als je genoot van Nightcrawler, dan is Shot in the Dark ook voor jou weggelegd. In deze serie volgen we drie rivaliserende cameramannen die op nieuwswaardige gebeurtenissen afkomen om ze te filmen, zodat ze die filmpjes kunnen verkopen aan persbureau's.
Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen. De drie rivalen willen er alles aan doen om het meest spectaculaire nieuws als eerste op beeld te hebben en dus doen ze er alles aan om elkaar af te troeven. En dat wil er nou niet bepaald lief aan toegaan. Wat er allemaal wordt uitgespookt zie je in Shot in the Dark.
124198

Riphagen

Tussen al die nieuwere Netflix releases zit natuurlijk ook wat Nederlands werk. Riphagen is er één van. In deze oorlogsdrama volgen we Dries Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge) die samenwerkt met de nazi's en daarbij de bezittingen van Nederlandse Joden onder het mom 'van bewaren' steelt.
Hiermee verdient hij een aardig zakcentje en dat valt niet bij iedereen in het verkeerde keelgat. Jan van Liempd (Kay Greidanus), een jonge politieagent, gaat achter hem aan om de waarheid boven tafel te krijgen en Riphagen te laten oppakken.
124202

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Benghazi, 2012. Een paar maanden nadat dictator Khadaffi van Libië verslagen is, heerst er nog grote onrust in het land. In 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi volgen we een groep Amerikaanse CIA soldaten die, zonder dat iemand weet wie ze zijn, de orde in Benghazi moeten behouden.
Dat lukt, totdat op een avond de Amerikaanse ambassadeur wordt vermoord en de locatie van het CIA kamp achterhaald wordt. Een groot kat-en-muis-spel tussen Amerikaanse soldaten en geradicaliseerde Libiërs ontstaat, waarbij de samenwerking tussen de Amerikanen van belang is. Saillant detail is dat dit verhaal waargebeurd is.
124209

Williams

In een tijd waarin Formule 1 teams met tientallen miljoenen strijken, houdt het privéteam van Frank Williams knap het hoofd boven water. Hoe doen ze dat? Dat kun je zien in de nieuwe Netflix release genaamd Williams.
In Williams wordt teruggeblikt op hoe een jong privéteam binnen enkele jaren wereldkampioen na wereldkampioen produceerde, bijna aan zijn eind kwam na een ongeluk van de eigenaar en weer terugsloeg in de succesvolle jaren 90. Je ziet het in Williams, dat sinds een paar maanden te zien is op Netflix.
124210

The Doors When You're Strange

In de documentaire The Doors When You're Strange wordt teruggeblikt op het succesvolle, maar korte bestaan (1965-1973) van The Doors, een band uit Los Angeles. Zeldzaam archiefmateriaal wisselt af met beelden van belangrijke gebeurtenissen uit die periode, begeleid door muziek van The Doors.
Een speciale rol is weggelegd voor Jim Morisson, de legendarische leadzanger van de band die op zijn zevenentwintigste stierf nadat hij een leven vol met alcohol en drugs leidde. Hoe kwamen The Doors tot stand? Hoe takelde Morisson zo af? Je ziet het in The Doors When You're Strange.
124211

He Named Me Malala

Wat doe je als jong meisje zijnde als je in een land woont waar de vrouwenrechten niet bepaald soepel zijn? Bij de pakken neer zitten? Nee, je gaat strijden voor een beter leven voor vrouwen. En dat is waar de Pakistaanse Malala Yousafzai al als twaalfjarige voor streed.
Dat werd haar niet in dank afgenomen, want toen ze twaalf was pleegde een Talibanstrijder een aanslag op haar leven. Niet dat het haar afschrikte, want ze streed gewoon verder. En dat leverde haar in 2014 de Nobelprijs voor de Vrede op. Haar strijd is te volgen in één van de meest nieuwe Netflix releases genaamd He Named Me Malala.

Welke nieuwe Netflix releases vind jij het kijken waard?

Dit zijn volgens ons tien nieuwe Netflix releases die we echt het kijken waard vinden. Maar misschien ben jij wel op een geniale serie of film gestuit waar jij van vind dat niemand die mag missen. Welke is dat? Laat het ons weten in de comments!