De nieuwe iPad Pro features onder de loep

Article
woensdag, 21 april 2021 om 18:30
apple ipad pro 2021 headerf1629192809
Apple heeft een gloednieuwe line-up van iPads uit de doeken gedaan. De 2021-modellen brengen weer een hoop nieuwe features. De grootste nieuwe iPad Pro features zetten we voor jou dan ook op een rijtje.
Vanaf half mei is het zover. Dan is er weer een nieuwe reeks van iPad modellen die je in huis kunt halen. Tenminste, als je op zoekt bent naar een iPad Pro. De grootste, nieuwe features van de nieuwe Apple-tablet zetten we voor jou op een rijtje.

Afmetingen

Laten we maar aftrappen met het design van de nieuwe iPad Pro-modellen. In tegenstelling tot voorgaande jaren is er namelijk wel degelijk een verandering te zien. Tenminste, als het aankomt op de kwaliteit van het scherm. Qua afmetingen zelf is er namelijk niets veranderd. Je hebt nog steeds de optie tussen een 11- en 12.9-inch model.
De 2021-versie van de iPad Pro heeft alleen wel een mooie nieuwe feature. Die komt namelijk met een Liquid Retina XDR-display. Het is een dure naam om aan te duiden dat de grotere versie voorzien is van mini-LED backlights.
Met deze extra mini-LEDs kan Apple voor een beter contrast zorgen in het scherm. De techniek hierachter verschaft je namelijk 1000 nits helderheid (met een piek van 1600 nits). Daarmee wordt een 1,000,000:1 contrast-ratio bereikt, terwijl het scherm verder ook nog een aantal verschillende HDR-formaten ondersteunt.
ipad pro prijzen 2021f1619005006

Nieuwe processor

De iPad Pro features voor de herziene line-up wordt grotendeels door deze upgrade gedragen: de M1-processor. De chip werd eerder al gebruikt in de nieuwe Macs, maar komt nu ook naar de Pro-versie van Apple’s tablet. Hierdoor werkt de CPU weer stukken sneller, terwijl grafisch ook verbeteringen te zien zijn.
Grootste verbeterpunt zit alleen misschien wel in het laden van opslag gegevens. Dit gaat nu namelijk twee keer zo snel. Daarbij komt ook nog eens dat je twee keer zoveel opslag kunt krijgen voor je iPad Pro (al kost je dat wel een figuurlijke rib uit je lijf).
210420144934 underscored apple spring event ipad prof1619005123

12MP Ultra Wide camera

Wie het over een nieuwe iPad heeft, moet natuurlijk de camera bespreken. Ook de nieuwe Apple-tablet heeft namelijk weer een upgrade gekregen. Dit keer in de vorm van een 12MP Ultra Wide front camera. De achterzijde is gelijk gebleven, maar het is de camera die je in selfiemodus gebruikt die verbeterd is.
Daar zit nu een f/2.4 12MP Ultra Wide camera met een kijkhoek van 122 graden. Toch zit er ook in de techniek van deze camera een mooi verbeterpunt. Een FaceTime-feature die geïntroduceerd wordt met de nieuwe iPad Pro heet Center Stage. Die zoomt als het ware in zodat de camera je als het ware volgt en goed in beeld houdt wanneer je bijvoorbeeld staat te koken terwijl je aan het bellen bent.

5G-ondersteuning

Als laatste moeten we het natuurlijk ook nog hebben over de toevoeging van 5G. Ook de nieuwste iPad Pro-modellen krijgen ondersteuning voor de nieuwste techniek. Tenminste, een bepaald aantal iPad Pro-modellen.
Net als bij eerdere modellen wordt de iPad Pro uitgebracht met een WiFi- en Netwerk-variant. In laatstgenoemde is ondersteuning voor 5G omdat je hier daadwerkelijk een SIM-kaart in kunt steken die 5G ondersteund. De WiFi-variant heeft deze optie niet, dus daarbij is 5G ook niet nodig.

De nieuwe iPad Pro features onder de loep

Als je een nieuwe iPad Pro wil, is het verstandig om 30 april alvast in je agenda te zetten. Dan gaan de pre-orders in de verkoop van de nieuwe Apple-tablets. Prijzen lopen op vanaf 899 euro voor de 11-inch-variant, terwijl je minimaal 1219 euro kwijt bent voor het luxere model.

Populair Nieuws