Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros Ultimate - Zeker geen port!

  Nog maar korte tijd totdat het ultieme vechtfestijn tussen de grootste namen uit de videogamegeschiedenis uitbarst! Super Smash Bros. Ultimate belooft de definitieve Smash Bros ervaring te worden met zowel oude verbeterde en nieuwe manieren van spelen. Maar wat is precies allemaal nieuw? Je leest het in onze Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros. Ultimate.

  Wie dacht dat Super Smash Bros. Ultimate voor de Nintendo Switch een port zou worden van Super Smash Bros. Wii U heeft het goed mis. Elke vechter die ooit in een Super Smash Bros. spel zat is terug! En er zijn zelfs nog een handjevol nieuwe vechters toegevoegd, waaronder enkele publieksfavorieten. Er zijn meer dan 103 levels beschikbaar om te spelen, en het spel biedt zelfs nieuwe manieren om te spelen, waaronder een gloednieuwe avonturenstand.

  Op de volgende pagina's hebben wij de beste nieuwe toevoegingen van Super Smash Bros. Ultimate voor je op een rij gezet.

  5. Oudere spelmodi zijn opgeknapt

  Ondanks dat Smash Bros al jaren hetzelfde speelt, is het spel met Super Smash Bros. Ultimate flink op de schop genomen, en dat heeft gezorgd voor een hoop kwalitatieve verbeteringen. De eerste grote verandering merk je al wanneer je een Smash potje wilt opstarten.

  In voorafgaande Smash Bros. spellen belandde je gelijk in het scherm waarin spelers hun personage moesten selecteren. In Super Smash Bros. Ultimate moet je eerst de regels samenstellen. Je kunt instellen hoeveel levens spelers krijgen, en wat het tijdslimiet is van een gevecht, of dat er helemaal geen tijdslimiet is!

  Wanneer je jouw ideale instelling heb gecreëerd, slaat het spel deze automatisch op zodat je deze altijd weer op elk moment kunt gebruiken. Per ongeluk in een ongewenste twee minuten durende strijd terecht komen door te snel op de A knop te drukken is dus nu eindelijk verleden tijd.

  Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros. Ultimate

  Naast een traditioneel potje Smash is ook de Stamina modus nu beschikbaar als standaard optie. In deze spelmodus is het niet per se de bedoeling elkaar uit het veld te slaan, maar om zo snel mogelijk de levensmeter van de tegenstander tot nul procent te brengen. Hierdoor speelt Stamina modus nog het meest zoals de traditionele vechtspellen.

  De Stamina modus voelde altijd wat onderontwikkeld, maar in Super Smash Bros. Ultimate is deze manier van spelen eindelijk uitgebreid. Het is namelijk nu ook mogelijk de hoeveelheid levens en het tijdslimiet aan te passen van de Stamina modus.

  Deze spelmodus geeft je een hele andere Smash Bros ervaring, aangezien de hoeveelheid schade die je oploopt opeens veel belangrijker is dan je positie op het level. Je zult dus opeens een stuk tactischer moeten spelen!

  4. Multismash en Smashdown

  Super Smash Bros. Ultimate biedt naast de bekende modi ook nieuwe manieren van spelen aan, zoals Multismash en Smashdown. In Multismash vorm je teams van drie tot vijf vechters en nemen jullie het één voor één tegen elkaar op in eliminatie multi-gevechten. Denk aan het gevechtssysteem van Pokémon, maar dan met Smash Bros. vechtersbazen.

  Smashdown test je skills van spelen met meerdere personages. Wanneer je tijdens Smashdown een personage selecteert, mag je die de rest van de wedstrijd niet meer selecteren en moet je een andere vechter kiezen. Je profiteert er dus van om goed te zijn met meerdere personages. Je kunt ook heel tactisch het ideale personage van je tegenstander kiezen, zodat zij of hij die niet meer kan selecteren tijdens de wedstrijd. Nogal flauw natuurlijk, maar slim is het wel!

  Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros. Ultimate

  Tenslotte is er nog de toevoeging van de oplaadbare Final Smashes. Voorheen waren Final Smashes alleen maar te activeren na het veroveren van een Smashbal, maar nu kunnen vechters deze krachtige aanvallen ook uitvoeren dankzij deze nieuwe optie!

  Tijdens het instellen van de regels kun je er voor kiezen om de oplaadbare Final Smashes aan of uit te zetten. Wanneer je personage klappen incasseert, groeit de Final Smash meter. Wanneer deze helemaal vol is kun je een iets zwakkere versie van je Final Smash uitvoeren om het tij te keren! Dit zorgt voor de meest dynamische potjes Smash die je ooit zult meemaken.

  3. Nieuwe strijdvelden

  Maar waar vinden deze dynamische gevechten plaats? Op wel liefst 108 verschillende levels gebaseerd op de meest iconische plekken uit de geschiedenis van videogames! Neem elkaar te grazen op het dak van het kasteel van prinses Peach, of roep sterke monsters tijdens een gevecht op Final Fantasy VII's Midgar.

  104 van deze levels komen oorspronkelijk uit voorgaande Super Smash Bros. spellen, maar hebben zo'n opknapbeurt gehad je ze als nieuw zal ervaren. Naast deze terugkerende levels trakteert Super Smash Bros. Ultimate ons ook nog eens op vier nieuwe levels.

  Eén van deze nieuwe levels is New Donk City Hall, uiteraard gebaseerd op het New Donk City level uit Super Mario Odyssey. De vechters beginnen voor het stadhuis van New Donk City, totdat er een platform verschijnt en het gevecht mee de lucht in neemt.

  Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros. Ultimate

  Burgemeester Pauline en haar bandleden duiken ook op in dit level en spelen met de achtergrondmuziek mee. Wanneer je één van de bandleden aanraakt, begint hij of zij op de maat van de achtergrond muziek mee te spelen!

  Niet alleen Mario wordt getrakteerd op een nieuwe level, ook de Zelda spelserie wordt beloond met een nieuw slagveld, namelijk de Great Plateau Tower uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De Great Plateau is de eerste plek die spelers bezoeken in Breath of the Wild en is dus erg iconisch.

  Spelers vechten op de top van toren, terwijl een groot deel van Hyrule op de achtergrond te zien is. Het dak van de toren begeeft het na dat het een bepaalde hoeveelheid schade heeft opgelopen, maar komt dankzij Sheikah magie gelukkig weer terug.

  Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros. Ultimate

  De Inklings zijn een hele nieuwe toevoeging in Super Smash Bros. Ultimate, dus de nog jonge maar nu al iconische Splatoon helden krijgen ook hun eigen stage; Moray Towers.

  Deze urban locatie vind je terug in zowel Splatoon 1 en 2. Vechters banen zich door een zigzag achtige weg terwijl de grond onder de verf ligt. Scheidsrechters Judd en Li'l Judd zijn te zien in de achtergrond en zullen regelmatig aantonen welke speler er aan het winnen is, ook al liggen ze de rest van de wedstrijd te slapen.

  Op een bepaald moment is het zelfs nacht op Moray Towers! Wij weten nog niet of dit met de tijd van de dag te maken heeft.Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros. Ultimate

  Tenslotte is er nog het angstaanjagende horrorkasteel uit de Castlevania's series; Dracula's Castle. Dit level behoort tot zowel Simon als Richter Belmont, twee van de grootste helden uit Castlevania. Het level zit vol met referenties naar Castlevania, bijvoorbeeld wanneer je een kandelaar sloopt wordt je beloond met een handig voorwerp.

  Ook duiken er allemaal griezels op om spelers in de weg te zitten, Medusa, Mummy, The Creature & Flea Man, Death, Carmilla en Werewolf staan je allemaal op te wachten om roet in het eten van jullie strijd te gooien. Als dat nog niet erg genoeg is, kan Dracula, de grootste vijanden van de Belmont familie zelf ook nog eens verschijnen. Soms zie je zijn schaduw in een flits voorbij komen, hij is dus in de buurt…

  Naast Simon, Richter, de Castlevania monsters en Dracula maakt ook nog de razend populaire zoon van Dracula Alucard zijn opwachting in het spel als hulptrofee. Super Smash Bros. Ultimate viert het bestaan van Castlevania dus groots!

  Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros. Ultimate

  Je kunt ook tijdens de gevechten van levels wisselen dankzij de nieuwe level wissel stand. Kies twee levels om op te spelen, en deze zullen elkaar automatisch afwisselen na een bepaalde tijd.

  Alle 108 levels zijn ook nog eens beschikbaar in twee verschillende vormen; Battlefield en Final Destination. Battlefield wilt zeggen dat je elk level ook kunt omtoveren tot een platform met twee extra platformen, en Final Destination is een geheel kaal platform waarin spelers niet aan elkaar kunnen ontkomen. Wanneer je deze varianten meetelt heeft Super Smash Bros. Ultimate zo'n 320 levels tot z'n beschikking! En dan komen er nog 5 bij in de toekomst via DLC.

  2. Nieuwe uitdagers!

  Iedereen is er! Elke vechter die ooit in een Super Smash Bros. spel is verschenen is in Super Smash Bros. Ultimate weer van de partij! De Ice Climbers zijn terug, Fox z'n rivaal Wolf is weer toegevoegd en zelfs na het drama vanuit Konami begeeft ook Solid Snake zich weer op het slachtveld tussen alle Nintendo personages.

  Het spel bevat zo'n 74 vechters in totaal. Hiervan zijn 63 terugkerende vechters en de resterende elf zijn nieuwe toegevoegde personages.

  Inkling

  Splatoon is een succesvolle nieuwe Nintendo spelserie, dus dat verdient een plekje in de spotlight in Smash. Hoofdpersonage Inkling werd dan ook als eerste personage aangekondigd voor Super Smash Bros. Ultimate. De hippe Splatoon held(in) is zowel speelbaar als Inklings meisje en Inkling jongen speelbaar. Bij hun alternatieve kleuren selectie veranderen ze zelf drastisch van kleding en uiterlijk!

  Als vechter maakt Inkling volop gebruik van de verschillende Splatoon wapens. Door op de B knop te drukken schieten ze verf met hun splattershot, waardoor je tegenstander ook daadwerkelijk onder het verf zit. Als side special walst Inkling met zijn of haar verfroller over de tegenstander heen, en verrast tegenstanders met verfbommen als down special.

  Als Final Smash pakken ze de genadeloze Killer Wail erbij om de tegenstander het veld uit te schieten met een gigantische straal verf. Net als in Splatoon zelf spelen de Inklings erg tactisch.

  Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros. Ultimate

  Ridley

  Van de Inklings gaan we nu naar een personage fans al jaren om vroegen. Na jarenlang smeken en bidden maakt Samus haar eeuwige aartsrivaal Ridley eindelijk zijn Smash Bros. debuut! De meedogenloze leider van de Space Pirates vecht als een monster. Hij spuwt vuurballen, kan ontzettend veel schade aanbrengen door op het juiste moment met zijn straat te steken en sleurt zijn tegenstanders over de grond met een genadeloze kracht. Het klinkt alleen al pijnlijk!

  Met zijn Final Smash doet Ridley waar hij het best in is: Samus treiteren en dwars zitten. Met een krachtige plasma laserstraal schiet hij tijdens een kort maar krachtig filmpje Samus haar ruimteschip uit de lucht met z'n tegenstanders er aan vast genageld. Je zal het misschien niet zeggen, maar Ridley is slimmer dan hij er uit ziet!

  Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros. Ultimate

  Simon Belmont

  Ridley was niet de enige grote verrassing, de legendarische vampierenjager Simon Belmont maakt ook zijn opkomst! Met zijn heilige legendarische zweep de Vampire Killer slaat hij z'n tegenstanders uit het veld net zoals hij afrekende met zijn aartsvijand Dracula.

  Simon gebruikt zijn zweep voor zo'n beetje elke aanval, en daardoor kan hij op een flinke afstand zijn tegenstanders raken. Maar naast zijn zweep gooit hij ook met bijlen, een kruis boomerang en verbrand hij tegenstanders met Holy Water.

  Met Final Smash Grand Cross sluit Simon z'n tegenstander op in een doodskist, die vervolgens onder het maanlicht explodeert. Je krijgt bijna medelijden met Dracula.

  Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros. Ultimate

  King K. Rool

  Van een vampier jager gaan we naar een hele dikke krokodil, want wie had ooit gedacht dat de inhalige Kremlin koning en Donkey Kong's aartsrivaal King K. Rool zich nog in de strijd zal mengen in Super Smash Bros. Ultimate? King K. Rool vecht als de geschifte slechterik met een persoonlijkheidsstoornis zoals we hem kennen. Hij vuurt kanonballen af met zijn donderbus terwijl hij een piratenhoed op zet net als in Donkey Kong Country 2.

  Als side special gooit hij z'n kroon alsof het niets is. Je kunt King K. Rool's kroon ook afpakken, zo dat hij deze aanval eventjes niet meer kan uitvoeren. Z'n Final Smash laat zien dat zijn conflict met Donkey Kong nog lang niet is opgelost, aangezien hij tegelijk met z'n tegenstanders heel DK eiland opblaast met z'n Blast-O-Matic kanon!

  Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros. Ultimate

  Isabelle

  Nu een wat liever personage, namelijk Isabelle uit Animal Crossing. De schattige Animal Crossing secretaresse gaat namelijk op de vuist met alle Nintendo sterren! Isabelle deelt veel van haar aanvallen met Villager, maar ze speelt niet geheel hetzelfde.

  Isabelle kan namelijk spelers naar haar toe trekken met haar vishengel, maar deze hengel kan ook gebruikt worden om aan de randen van levels te blijven hangen.

  Als Final Smash bouwt het stadhuis boven op haar tegenstanders, mede dankzij Tom Nook en zijn twee neefjes uiteraard. Durf jij deze schattige vechter uit te dagen?

  Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros. Ultimate

  Incineroar

  Tot slot is er nog Incineroar, de pro worstel Pokémon. Incineroar is ontzettend dol op aandacht en roem, en poseert dan ook na elke aanval die hij uitvoert. Incineroar maakt gebruik van zijn bekende Pokémon moves zoals Darkest Lariat, Cross Chop en Revenge. Hij voert deze technieken uit als een echte Lucha Libre worstelaar, maar Pokémon fans wisten dit natuurlijk al.

  Incineroar's Final Smash is gebaseerd op zijn machtige Z- Move uit Pokémon Sun & Moon, de Max Malicious Moonsault. In tijdens deze Final Smash laat Incineroar zijn tegenstander alle hoeken van de ring zien om ze tot slot met een flinke body slam de genadeklap te geven met een grote explosie.

  Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros. Ultimate

  Echo Fighters

  Dit zijn alle nieuwe vechters in Super Smash Bros. Ultimate. Maar naast deze unieke nieuwe vechters zijn er ook nog een handjevol nieuw clones toegevoegd, genaamd Echo Fighters. Deze vechters zijn gebaseerd op bestaande vechters en vechten bijna exact hetzelfde als de personages waar ze op gebaseerd zijn. Het is dus maar net welk personage jij prefereert!

  Prinses Daisy debuteert als Prinses Peach haar Echo Fighter en is net was excentrieker dan Peach. Fire Emblem Awakening held en favoriet Chrom krijgt eindelijk zijn plek in Smash Bros. als Roy's Echo, en ook Metroid Prime's Dark Samus wordt als alternatief voor Samus geboden.

  Simon Belmont debuteert niet alleen, want ook zijn verre nakomeling Richter Belmont zwaait met zijn zweep als Simon z'n Echo Fighter! Simon en Richter gebruiken wel veel van elkaars aanvallen, dus misschien is Simon eigenlijk Richter z'n Echo?

  En dan hebben we nog de godfather van alle Echo Fighters; Ken uit Street Fighter. Ken is oorspronkelijk verzonnen als alternatief voor Ryu, en is dus het boegbeeld van een Echo Fighter. Het is dus niet raar dat Ryu's blonde vriend en rivaal ook zijn Hadoukens nu op tegenstanders mag afvuren!

  Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros. Ultimate

  1. Spirits en World of Light

  The Avengers: Infinity War de meest ambitieuze cross-over van dit jaar? Wacht maar tot jullie het avontuur van World of Light ervaren! Masahiro Sakurai, het grote brein achter de Super Smash Bros. spelseries trakteert ons eindelijk weer op avontuurstand waarin alle personages uit Super Smash Bros. Ultimate de handen ineen moeten slaan om een groot kwaad, genaamd Galeem te stoppen.

  Galeem heeft namelijk de fysieke vorm van alle personages uit de videogamewereld gestolen, waardoor alleen nog maar hun geest overblijft, oftewel; hun spirit. In de introductie animatie zien we hoe helden Fox, Marth, Zelda en Pit zich klaarmaken voor de strijd tegen Galeem.

  Shulk, de held uit Xenoblade Chronicles krijgt een visioen en ziet dat ondanks hun verzet, de situatie niet goed zal aflopen. Eén voor één verdwijnen de personages uit het bestaan en er blijft niets over van de wereld van Super Smash Bros….

  Maar net wanneer het lijkt dat iedereen is weggevaagd, blijkt dat de kleine, roze dappere held Kirby de ramp heeft overleefd. Alle personages zijn veranderd in ronddwalende geesten, op zoek naar het lichaam van een vechter om te bezitten. Het is aan Kirby de taak alle vechters en spirits te bevrijden en samen Galeem te stoppen!

  Top 5 nieuwe features in Super Smash Bros. Ultimate

  De spirits zijn gebaseerd op talloze personages uit de videogamewereld. De bedoeling is om ze te verzamelen en je vechter bekwamer te maken. De spirits geven je vechter dan een speciale kracht gebaseerd op haar of zijn eigen talent. Een feest van herkenning!

  Wanneer een spirit een vechter bezit, neemt de vechter ook zo goed mogelijk de originele gedaante van de spirit aan. Als voorbeeld; als je het opneemt tegen de Guardian uit Breath of the Wild, zal je de vorm aannemen van R.O.B. aangezien dat een robot is die lasers schiet, net als een Guardian!

  Dankzij de spirits komen in de World of Light alle videogamepersonages samen in het meest ambitieuze cross-over avontuur ooit.

  Denk jij dat je de wereld van videogames kunt bevrijden van Galeem en alle vechters en spirits kunt verzamelen? Maak je klaar voor de avonturenstand World of Light en beleef de grootste videogame cross-over ooit!

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.