Darksiders 3 deadly sins - Jagen op de zeven hoofdzonden

Article
vrijdag, 30 november 2018 om 11:23
xgn google image
Darksiders 3 laat ons binnenkort in de huid kruipen van niemand minder dan Fury. Zij is het zusje van de protagonisten uit Darksiders en Darksiders 2 en een dame met een missie. Ze jaagt de zeven hoofdzonden op om ze vervolgens af te slachten. Maar wie zijn deze zonden eigenlijk? Wij zetten de Darksiders 3 Deadly Sins op een rijtje!
Door de vroegtijdige apocalyps in Darksiders is de balans op aarde naar zijn grootje. De wereld is compleet verwoest. Om de ramp compleet te maken rennen tal van monsters rond op aarde om dood en verderf te zaaien. In Darksiders en Darksiders 2 moesten War en Death als talloze koppen en ledematen afhakken. Het derde deel van de franchise zet deze traditie voort, maar nu blijkt dat ook de zeven hoofdzonden ontsnapt zijn vanuit hun gevangenis bij de Charred Council en de aarde teisteren.
Deze zeven hoofdzonden moeten gestopt worden, maar dat is nog niet zo makkelijk. Ze hebben bij hun ontsnapping namelijk de vorm aangenomen van enorme monsters die als eindbazen fungeren in de game. Gelukkig is Fury, de zus van Death en War, op pad om de zweep er eens flink overheen te halen. Wij stellen je voor aan haar toekomstige slachtoffers!

Sloth

De eerste zonde die in Darksiders 3 voorbij komt is Sloth, of Luiheid in het Nederlands. De bijnaam van Sloth is Lord of the Flies, een toepasselijke naam voor iemand die de hele dag op zijn gat zit en eruit ziet als een enorm insect. Sloth lijkt op een dikke sprinkhaan die vol doorligplekken op zijn vieze, door krabben gedragen, troon zit.
Zijn krabachtige onderdanen dragen hem niet alleen rond, maar verdedigen hun leider ook met hun leven. Als Fury Sloth opzoekt in de metrotunnels die in Darksiders 3 het rijk van de hoofdzonde vormen, breekt er een gevecht van jewelste los. Sloth doet aanvankelijk maar weinig, behalve Fury op afstand houden en verder vindt hij het wel prima dat zijn krabben het opknappen. Maar vergis je niet.
Want zodra je Sloth dwingt om van zijn troon te komen zal hij je aanvallen met zijn scepter en zijn staart. Sloth is in zijn bewegingen misschien niet heel snel, maar iedere klap dit hij uitdeelt komt als een mokerslag binnen!
142406

Envy

De zus van Sloth is Envy, in het Nederlands Jaloezie genoemd. Deze zonde is dusdanig op macht belust dat zelfs haar broeders besloten hebben haar te verstoten. Envy moet gewoon álles hebben. Zelfs als dat betekent dat ze het uit de koude handen van een lijk moet jatten. Ze heeft bij haar aankomst op aarde gelijk haar naam waargemaakt door een veilig haven voor mensen in te nemen, ieder mens daar te vermoorden en hun spullen te jatten.
Envy kan het beste omschreven worden als een demonische gier met als krachten magie en teleportatie. Ze kan dus zomaar overal opduiken om dood en verderf te zaaien. Met een amulet steelt ze intussen kracht van de andere zes hoofdzonden, waardoor ze op haar eigen manier krachtig is.
Zonder de krachten van de andere zonden zal Envy een stuk zwakker zijn. In een gevecht met Envy zal ze haar magische krachten gebruiken om Fury het zwijgen op te leggen. Dit doet ze terwijl ze haar geschifte lach keer op keer laat klinken, aanvallen vanuit alle hoeken inzet en razendsnel teleporteert om Fury vanuit de lucht naar de keel te vliegen. Een vijand om rekening mee te houden, zeker als de andere zonden nog leven wanneer je haar tegen het lijf loopt.
142407

Wrath

De derde hoofdzonde is Wrath, ofwel Woede in het Nederlands. Deze hoofdzonde heeft als kenmerk dat hij licht ontvlambaar is. Hij is letterlijk een heethoofd, gezien hij in vuur en vlam staat. Vandaar ook zijn bijnaam The Molten Lord. Wrath voedt zich met de woede van anderen en probeert iedereen tegen elkaar op te zetten. Op die manier krijgt hij veel meer woede en wordt hij dus krachtiger.
De enorme demon is niet alleen heetgebakerd, maar draagt een dik harnas en twee enorme zwaarden bij zich. Zowel zijn harnas als zijn wapens zijn versierd met schedels en runen om zo zijn tegenstanders angst in te boezemen. Zijn schuilplaats op aarde werd al snel aangevallen door Engelen, maar daar wist Wrath korte metten mee te maken.
In een gevecht met Wrath moet Fury niet alleen door een dik pantser heen weten te slaan, maar ook op het gedrag van de heethoofd letten. Wrath zal niet twijfelen om zijn enorme zwaarden in te zetten en zo met een enorm bereik harde klappen aan Fury te geven, maar hij zal zijn zwaarden ook gooien of als een malle op Fury af komen stormen. Dat is slechts het puntje van de ijsberg wat betreft de aanvallen van deze demonische gladiator. Fury zal een hele kluif hebben aan deze baas!
142408 1

Avarice

Als vierde Hoofdzonde komt hebzucht voorbij. In de game heet deze baas Avarice en je vindt hem op een plek vol snuisterijen. Avarice is namelijk een verwoed verzamelaar die werkelijk álles wil hebben. Zijn troonkamer ligt vol met dingen die uiteenlopen van schedels tot gouden voorwerpen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of Avarice heeft het wel in zijn enorme kamer verzameld op een enorme hoop.
Als je hem tegenkomt, kun je ervan uit gaan dat hij jouw bezoek niet heel fijn vindt. Maar als er één ding is dat hij wel wil doen is het jou aan zijn verzameling toevoegen. Daar ontbrak het namelijk nog een ruiter van de apocalyps aan. Avarice zal met zijn bezittingen naar je gooien alsof het hem niet uitmaakt en je proberen te slaan met allerlei grote voorwerpen. Fury moet dus oppassen als de baas ver weg is, maar ook als deze dichtbij haar is.
142843

Gluttony

Jezelf volstoppen is nooit heel tof. Daarom is het een van de zeven Hoofdzonden. Fury komt deze Hoofdzonde tegen in een bijzondere vorm. Gluttony is namelijk een enorm wezen, waarvan aanvankelijk maar een klein deel te zien is. Dit is qua formaat de grootste baas in Darksiders 3 die ook nog eens constant honger heeft.
De afgelopen jaren heeft Gluttony het moeten doen op een dieet van Engelen en demonen, wat hem prima beviel. Maar nu Fury voorbij komt lopen ziet hij een wel heel lekker tussendoortje. Fury is natuurlijk niet van plan om onderdeel van een maaltijd te worden, dus moet ze proberen om niet tussen de kaken van de enorme eindbaas te verdwijnen. Gelukkig zijn er alternatieve hapjes beschikbaar.
142844

Lust

Misschien wel de meest aantrekkelijke Hoofdzonde is Lust. Althans, ze doet zich aantrekkelijk voorkomen. Lust kan zich namelijk veranderen in wat ze wil. Ze is charmant en gebruikt illusies om haar tegenstanders (en haar slachtoffers) te ontmantelen. Als het moment dan daar is, zal Lust met een gerichte aanval het hart van haar tegenstanders raken en ze zo uitschakelen. Elk van de tegenstanders van Lust sterft zo aan een gebroken hart.
Gelukkig is Fury niet zo gemakkelijk om de tuin te leiden. Tenminste, dat lijkt zo. Want Lust is wel degelijk in staat om Fury om de tuin te leiden. Pas goed op voor de aanvallen van deze Hoofdzonde, want ze gebruikt niet alleen illusies, maar kan ook teleporteren en razendsnel aanvallen.
142845

Pride

De laatste Hoofdzonde die Fury voor haar zweep krijgt is Pride, ofwel trots in het Nederlands. Deze Hoofdzonde denkt dat ze hoger is dan alles en iedereen. Fury komt Pride al redelijk vroeg tegen tijdens haar missie om de Hoofdzonden uit te schakelen, maar zal de dame een tweede bezoek moeten brengen.
Pride wil namelijk pas met Fury vechten wanneer Fury bewezen heeft om op audiëntie te mogen komen. Hoe ze dat bewijst laten we voor nu in het midden, maar als het gevecht eenmaal plaatsvindt tussen de twee dames is het een spektakel van jewelste.

Darksiders 3 deadly sins - Uiteenlopende figuren

Dat waren de zeven Hoofdzonden die de wereld van Darksiders 3 onveilig maken. Naast deze behoorlijk uiteenlopende figuren komen er nog veel meer dodelijke vijanden in de game voorbij. Sommige vijanden kom je op je reguliere pad tegen, maar anderen zitten verstopt en geven je minstens een net zo grote uitdaging dan een Hoofdzonde.
Darksiders 3 komt op 27 november uit op PlayStation 3, Xbox One en pc. Vanaf dan mag Fury aan de bak om de balans in de wereld te herstellen. Tot het zover is hebben wij een Darksiders 3 preview voor je en kun je onze Darksiders 3 verwachtingen checken.