Vijf redenen waarom Ni no Kuni 2 dé RPG van dit moment is

Article
donderdag, 29 maart 2018 om 11:28
xgn google image
Ni no Kuni 2 ligt in de schappen en doet het hart van menig gamer al sneller kloppen. Het eerste deel was immers behoorlijk succesvol. Maar waarom is Ni no Kuni 2 dé RPG van dit moment? Wij vertellen het je.

Een betoverende stijl

We openen met een inkoppertje dat iedereen direct op zal vallen: de handgetekende grafische stijl van Ni no Kuni 2. De game is dit keer geen samenwerking tussen ontwikkelaar Level 5 games en het befaamde Studio Ghibli, maar dat merk je niet.
Level 5 heeft voor deze game namelijk een soortgelijke stijl aangehouden als die uit het eerste deel en daarmee 2Dgraphicsgeweldig in een 3D wereld verwerkt. De stijl van Ni no Kuni 2 in zijn geheel is net zo betoverend als die van Ghibli zelf. En dat druipt iedere seconde, terwijl je speelt, van je scherm af. Al is het grafische gedeelte dit keer dus niet afkomstig uit de befaamde animestudio.
Voor de anime-liefhebber was de stijl al genoeg reden om de game vanaf de release in huis te halen. Maar ook jij kunt jezelf verwennen met de betoverende handgetekendegraphicsdie deze game over je scherm doet rollen en de sterke soundtrack die wederom aanwezig is in dit tweede deel. Ni no Kuni 2 pakt je hiermee vanaf het eerste moment vast en laat je niet meer los.
128985

Een verhaal om van te smullen

Maar Ni no Kuni 2 geeft je niet alleen een leuke game om naar te kijken. Je beleeft de game intens. Dit komt doordat Level 5 je een wereld voorschotelt waar iedereen herkenning in kan vinden. Het spel biedt namelijk zoals Sebastiaan in de Ni no Kuni 2 review al meldt een weerspiegeling van onze eigen samenleving.
Maar dan niet alleen met mensen, maar met allerlei vreemde wezens en dieren als onderdeel van de samenleving. Een prille samenleving die door de jonge koning Evan wordt opgebouwd. Hij wil graag een vredige wereld opbouwen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.
Diverse dreigingen dienen zich aan en het is aan de speler om deze op te lossen. En daarnaast moet je ook nog een koninkrijk runnen. Het verhaal van Ni no Kuni 2 houdt je minstens 40 uur zoet en daarnaast kunnen spelers nog uren besteden aan andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan het uitbreiden van je koninkrijk.
128986 1

Een heel nieuw vechtsysteem

Ni no Kuni 2 bevat, zoals de meeste RPG’s, de nodige momenten waarop er gevochten zal moeten worden. Zoals al eerder omschreven is de wereld niet de meest veilige plek en dus kom je oog in oog te staan met diverse dreigingen. De game kent tal van verschillende vijanden zoals stelende katten en zombiepiraten waar je de strijd mee aan gaat.
En dat doe je niet om de beurt, zoals in de eerste Ni no Kuni, maar in een real-time gevecht waarbij alles gewoon doorloopt. Je slaat wanneer je wil, maar wordt ook steeds aangevallen door vijanden. Iedere vijand heeft zijn eigen krachten en zwakheden, maar die moet je wel zien te vinden.
In het begin is Ni no Kuni 2 wat betreft gevechten nog lekker toegankelijk, maar gaandeweg je vordert wordt de tegenstand groter. Gelukkig heb je tijdens de strijd meerdere wapens bij je, elk met een eigen unieke eigenschap. En ieder wapen heeft een meter die je het beste kunt vergelijken met de Super meter uit Street Fighter. In Ni No Kuni betekent een vollere meter een krachtiger wapen en dus het uitdelen van hardere klappen.
Wel zo handig. En als je meter vol is kun je net als in Street Fighter een krachtige aanval los laten die (hopelijk) korte metten maakt met degene tegenover je. De toegankelijkheid van de gevechten zorgt ervoor dat de game door iedereen toegankelijk is. Maar de lastigere gevechten verderop in de game maken dat je toch genoeg uitdaging voor je kiezen krijgt naarmate je langer speelt.
128987

De schattige Higgledies!

Terwijl jij aan het vechten bent in Ni no Kuni 2, lopen er nog enkele andere spelers over het veld die bij je horen. Deze worden door de computer bestuurd en helpen je tijdens je strijd. Want je kunt de wereld natuurlijk niet in je eentje veilig houden. Maar Ni no Kuni 2 had toch van die toffe Pokémon-achtige mannetjes die je mee kon nemen
Inderdaad. En die keren in dit deel niet terug. Ze zijn vervangen door de Higgledies: schattige en simpel ogende wezentjes die zo door een kind getekend zouden kunnen zijn. Maar hoe simpel ze ook overkomen, ze zijn behoorlijk krachtig. Er zijn verschillende kleuren Higgledies. De een kan vuuraanvallen doen, terwijl de ander je kan helen.
En zo helpen ze je tijdens de strijd op hun eigen manier. Aan deze wezentjes is ook genoeg plezier te beleven. Je moet namelijk eerst stenen zoeken die de Higgledies beschikbaar maken en daarna moet je ze ook steeds sterker maken. Het houdt je bezig en zorgt toch een beetje voor een Pokémon-achtig gevoel.
128988

Koninkrijk bouwen

Als laatste komen we bij een heel ander aspect van Ni no Kuni 2 dat je uren bezig zal houden: het uitbreiden van jouw eigen koninkrijk. Want waar je een betoverend verhaal mag meemaken en de strijd aan gaat met de meest uiteenlopende wezens, moet je ook een goede heerser zijn. En dat betekent uitbreiden zoals je dat ook in Simcity zou doen.
Nou ja, iets anders dan. Tijdens je avonturen kom je zo nu en dan iemand tegen die om je hulp vraagt. Als je die karakters uit de brand helpt, kan het zijn dat ze in je koninkrijk komen helpen. En toevallig moet je dat nog vanaf de grond af aan opbouwen.
Je kunt in Ni no Kuni 2 verschillende gebouwen maken en het nodige onderzoek naar betere bouwwerken en dergelijke doen. Tenminste, als je genoeg bewoners hebt. Iedere bewoner kan namelijk toegewezen worden aan een gebouw en dat zorgt niet alleen voor een daling in de werkeloosheid, maar ook voor nieuwe wapens voor jou en je vrienden.
In het begin van de game is het overigens nog niet verplicht om je koninkrijk uit te breiden, maar gaandeweg je vordert moet je echt aan het bouwen slaan. Anders kom je simpelweg niet verder. En net als bij een echte Sim City game moet je slim kiezen wat je wil bouwen en waar je dat wil doen. Het is een origineel aspect aan de RPG dat je uren zoet kan houden.
Ni no Kuni 2 is vanaf 23 maart verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en pc. Wij beloonden de game met een dikke welverdiende 8.0. Het is dan ook een RPG die je zeker in huis moet hebben!