De top 10 beste Netflix series voor ouderen

Article
zaterdag, 11 augustus 2018 om 9:02
de top 10 beste netflix series voor ouderen 136955
Netflix heeft een bijzonder ruim aanbod als het op series aankomt. Voor jongere mensen is er animé zoals One Punch Man of Rick and Morty, maar ook voor oudere kijkers is er genoeg te zien. Wij zetten wat Netflix series voor ‘ouderen’ op een rijtje voor jullie. We doen van alles aan, van kookprogramma's tot comedyseries!

Grace and Frankie (drama, comedy)

Een hele leuke serie voor wat oudere kijkers is Grace and Frankie. De serie uit 2013 gaat zelfs over oudere mensen en is razendpopulair. Grace and Frankie gaat over twee vrouwen die ontdekken dat hun mannen veel meer dan een werkrelatie hebben: ze zijn verliefd op elkaar geworden.
De mannen vragen om een scheiding zodat ze met elkaar kunnen trouwen. En Grace ( Jane Fonda) en Frankie (Lily Tomlin) blijven dus alleen achter. Het enige dat ze hebben is elkaar, maar ze mogen elkaar eigenlijk helemaal niet. Toch besluiten de dames samen te gaan wonen om elkaar te steunen en dat leidt tot mooie maar ook grappige momenten.
136956 2

Somebody Feed Phil (documentaire)

Phil Rosenthal, de maker van de comedyserie Everyboy Loves Raymond, reist de wereld over. Tijdens zijn reis doet hij verschillende landen aan op zoek naar de cultuur én de keuken van die cultuur. Zo gaat hij naar Bangkok om daar de lokale lekkernijen te proeven en ontmoet hij de soepprinses van Tel Aviv.
Somebody Feed Phil is een echte serie voor mensen die van eten houden, want dat is de essentie van de serie, maar ook voor mensen die het waarderen als cultuur met humor wordt vermengd. De serie kent momenteel twee seizoenen van zes afleveringen. Iedere aflevering geeft je een inkijk in een andere cultuur en duurt ongeveer een uurtje.
136957 1

Dark (sciencefiction, drama, thriller)

De Duitse sciencefiction serie Dark is er ook zeker een om gezien te hebben. De serie draait om de vermissing van een kind. Vier families besluiten samen op zoek te gaan naar antwoorden rondom de vermissing in de hoop dat ze het kind vinden. Maar wat ze vinden is iets heel anders.
Vanaf dat moment wordt er steeds meer duidelijk over de vermissing van het kind. Een oud geheim dat meerdere generaties verstopt was, lijkt aan het licht te komen. Dark is een mysterieuze serie die je vanaf het eerste moment grijpt, je op momenten weet te schokken en je meesleept in een net van mysteries en ‘onverklaarbare’ dingen.
136958

Mad Men (drama)

Nee, Mad Men gaat niet over gekke mannen. De dramaserie gaat over medewerkers van een reclamebureau in het New York van de jaren '60. De bijnaam van de reclamemannen van Madison Avenue in die tijd was 'Mad Men'. De serie volgt het reclamebureau Sterling Cooper in een tijd dat er een heleboel veranderde.
De rode draad in de serie is onder andere de omgang tussen mannen en vrouwen, minderheden en homoseksualiteit. De hoofdpersonen krijgen met al deze dingen te maken in de zeven seizoenen die de serie kent. Verdere onderwerpen die Mad Men zijn intriges en relatieproblemen. Want het een leidt natuurlijk tot het ander. Mad Men is een serie om te kijken als je bijvoorbeeld vakantie hebt!
136959

Dark Tourist (documentaire)

Dark Tourist is een relatief nieuwe serie op Netflix. De documentaire volgt filmmaker David Farrier terwijl hij de wereld over reist naar de meest vreemde locaties. De naam zegt eigenlijk alles al, want de locaties die Farrier bezoekt zijn macaber, vreemd en op zijn zachts gezegd donker. Maar los van het donkere thema is het ook een bijzonder interessante serie.
Zo komt Farrier bij een nucleair meer uit en bezoekt hij een pretpark met een wel hele donkere kant. Hier ontdekt hij de achtergrond van deze plekken, maar leert hij ook het een en ander over de cultuur van de plek waar hij zich bevindt. De serie is niet voor de tere zielen onder ons, althans niet alle afleveringen zullen door hen gewaardeerd worden. We hebben je gewaarschuwd.
136960 2

The Layover (documentaire)

In The Layover gaat chef-kok Anthony Bourdain op reis door Amerika, Azië en Europa. Tijdens zijn reis maakt hij kennis met lokale inwoners in hun thuis en eet een hapje mee. De serie is vergelijkbaar met de andere serie van Bourdain op Netflix, A Chef's Mind, waarin Bourdain op zoek gaat naar inspiratie voor gerechten van andere chefs.
Alleen waar Bourdian dit eerst deed bij chefs, doet hij het nu bij jan modaal. Dit levert interessante tv op én zou je zomaar eens inspiratie kunnen geven voor dat ene nieuwe gerecht! Het eerste van de twee beschikbare seizoenen is nu te zien op Netflix.
136961

Bates Motel

Kruip in het hoofd van Norman Bates, de hoofdpersoon uit Alfred Hitchcock’s Psycho, in deze serie. Hoe kwam het nou dat Bates zijn eigen moeder vermoordde? Wat speelde er in zijn hoofd?
De voorgeschiedenis van de gebeurtenissen in de Hitchcock film speelt zich af in de fictieve plaats White Pine Bay, dus niet in Fairvale waar de film zich afspeelde. Het leven van Bates is anders dan de films afschilderden, maar kent wel de typische jaren ’60 elementen en natuurlijk bepaalde elementen die de serie aan de film verbinden. Zo verhuist Bates met zijn moeder naar het motel om daar een nieuw leven op te zetten nadat de vader van het gezin onder verdachte omstandigheden overleed.
136962 2

Flint Town (socio-culturele documentaire)

In Amerika zien we de laatste tijd dat de gemoederen regelmatig oplopen. De ene keer is er een schietpartij, de andere keer raakt Trump weer in opspraak en weer een andere keer zijn er rellen rondom de politie of dergelijke. In Flint Town krijg je een mooi kijkje achter de schermen bij de politie in Flint, Michigan.
In serie die momenteel helaas maar 1 seizoen telt, toont een poitiekorps dat elke dag weer te maken krijgt met de meest uiteenlopende situaties. De agenten zijn twee jaar lang gevolgd door een filmploeg en dat geeft interessante tv. Van kleine opstootjes tot rellen, alles komt in beeld in de acht afleveringen van elk ongeveer een half uur.
136963

The Mist

Iedereen die wel eens een boek leest kent Stephen King. Met zijn boeken heeft hij al menigeen de stuipen op het lijf gejaagd. De verfilmingen van de Stephen King boeken doen het niet altijd even goed, maar gelukkig zijn er dan nog de series. The Mist is een dergelijke serie en eentje die je zeker gezien moet hebben.
Als er in een klein stadje ineens een dichte mist oprukt weet men niet wat er gebeurt. Al snel wordt duidelijk dat dit niet zomaar mist is. Er zit iets in de mist dat mensen gek maakt, maar ze ook vermoordt. Dus is het van levensbelang om ramen en deuren gesloten te houden, zeker voor de mensen die in het winkelcentrum zitten op het moment.
136964

Under the Dome

Under the Dome is ook een boekverfilming van Stephen King. De serie draait om een dorpje dat ineens hermetisch afgesloten wordt van de rest van de wereld. Hoe? Doordat er een enorme koepel overheen geplaatst wordt.
Er is geen weg meer in of uit het dorpje en dat betekent dat de bewoners op elkaar aangewezen zijn. Maar is iedereen wel te vertrouwen? Under the Dome is een serie die spanning en intriges bij elkaar brengt en daarmee een must see voor iedereen!

Meer als Netflix series voor ouderen

Dit waren de 10 Netflix series voor ouderen die wij je aanbevelen. Maar het Netflix aanbod beslaat veel meer dan alleen deze series. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Netflix aanraders vanuit de redactie van dit moment.
Dit artikel is op 25 mei 2020 bijgewerkt.