Netflix brengt prachtige historische serie Barbarians

  Met alle ontwikkelingen rondom corona en alle strenge maatregelen van het kabinet lijkt het erop of we de komende maanden nog veel thuis gaan zitten. Iets wat die pijn goed kan verzachten is het grote aanbod van Netflix, en daarover is nu goed nieuws! Vrijdag 23 oktober komt er een toffe nieuwe historische oorlogsserie genaamd Barbarians online.

  Netflix auf Deutschen Tour

  Vanwege corona is er veel minder aanbod vanuit Amerika en daarom komen er de laatste tijd veel niet Engelstalige titels op Netflix. Zo kunnen we sinds 16 oktober genieten van de prachtige Franse oorlogsserie La Révolution, de mooie Spaanse miniserie Alguien tiene que morir (Someone has to die) en de spannende Noorse film Cadaver. Maar er is nog een toffe serie onderweg. Ditmaal gaat Netflix op de Duitse toer met de meespelende serie Barbarians.

  Een ongekende historische strijd

  Het verhaal van Barbarians begint 9 jaar na de geboorte van Christus. Verschillende Germaanse stammen gaan samenwerken om het op te nemen tegen de oppermachtige Romeinen, die onverslaanbaar lijken te zijn (behalve natuurlijk door een klein dorpje dat dapper weerstand blijft bieden tegen de Romeinse overheersing). In deze bloedige strijd staat de toekomst van Europa op het spel en zal er geschiedenis worden geschreven. In de serie staan drie jeugdvrienden centraal die allen midden in de bloedige strijd terecht zijn gekomen.

  David, één van de vrienden heeft een geheime relatie met de dochter van de prins. Allemaal leuk en aardig, maar het stel wordt flink uitgedaagd wanneer er een ware strijd uitbarst wanneer de Germanen hun krachten bundelen tegen de Romeinen. Wanneer de ene de ander verraadt breken er harten en komt er nog meer strijd. Hoe dit zich verder ontwikkelt gaan we natuurlijk niet verklappen.

  Geregisseerd door Vikings regisseur

  Barbarians is een onbekende serie, maar de regisseur is wel een bekende. De regie is namelijk in handen van Barbara Eder en Steve Saint Leger. Deze laatste is bekend van de populaire serie Vikings. Dat belooft wat voor de serie, want Vikings stak bijzonder goed in elkaar en wist kijkers meerdere seizoenen aan de buis gekluisterd te houden.

  De cast van Barbarians zal misschien in Nederland niet bij iedereen even bekend zijn, maar toch is ook deze erg goed. In Barbarians zien we onder andere: Gaetano Aronica, Bence Ferenczi, Jeanne Goursaud, Tibor Milos Krisko, Jeremy Miliker, Laurance Rupp, David Schütteren en Eva Verene Müller.

  De ondergewaardeerde Duitse cinema

  Het is leuk dat Netflix de in Nederland relatief onbekende Duitse cinema met deze serie in de aandacht brengt. Netflix heeft dit al eerder gedaan met de Duitse serie Dark die ook al een groot succes was, Dark kent in totaal drie seizoen. Daarnaast is de Duitse reisdocumentaire Pedal the World wat ons betreft ook zeker een aanrader. Of wat dacht je van de Duitse filmklassiekers Das Boot en Der Untergang?

  De spannende Duitse Netflix Original Barbarians zal vanaf vrijdag 23 oktober te zien zijn op Netflix. Het eerste seizoen bevat in totaal zes aflevering van ongeveer 50 minuutjes.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.