Neocore over het verhaal van Van Helsing III en Deathtrap

Article
zaterdag, 06 september 2014 om 13:00
xgn google image
Het Hongaarse Neocore is vooral bekend van de The Incredible Adventures of Van Helsing-serie, waarvan het derde deel momenteel in ontwikkeling is. Naast het maken van deze titel, werkt de studio ook aan Deathtrap, haar eerste tower defense-game. Genoeg reden dus voor een gesprek met de Hongaarse ontwikkelaar, waarin ze een boekje open doet over het verhaal in beide games.
Tijdens de Gamescom spraken wij met Orsolya Toth, PR & Community manager bij het Hongaarse bedrijf. Toth laat onder andere weten dat het derde deel van Van Helsing direct begint waar het vorige deel was gebleven:

'Vooral de sfeer in het derde deel is anders'

Op de vraag in welk aspect Van Helsing III verschilt van haar voorgangers, lijkt de sfeer het antwoord te zijn. In de eerste game was je nieuw in Borgovia, en verkende je het land en werd je naam steeds meer bekend. In het tweede deel stapte je uit de schaduw van je vader en werd je zelfs de leider van de Resistance.
In het derde deel is de burgeroorlog echter over, en doe je opnieuw waar Hunters het beste in zijn: de eenzame held zijn die kwaad opspoort en de wereld beschermt van de woede van oude, krachtige machten.
Daarnaast zullen de vijanden ook verschillen van de vorige delen. In deel één streed je vooral tegen mythische beesten en mislukte expirmenten, en in Van Helsing II vocht je vooral tegen de militairen van Borgovia. In de nieuwe game zul je het opnemen tegen de gevaren die de wereld van de wetenschap hebben ontweken, en dus niet beïnvloed zijn zoals eerdere monsters.
Van Helsing III

Van Helsing III verschijnt niet maart 2015

Het eerste deel van de franchise verscheen op 22 maart 2013, en het tweede deel op dezelfde dag een jaar later. Van Helsing III komt echter niet uit op 22 maart 2015. Volgens Toth berust die releasedata op toeval, en zal het wat langer duren voor het laatste deel in de schappen ligt. Volgens de Hongaarse moet de titel rond december uit zijn.
Wanneer de game uitkomt, zal dat op de PC zijn, maar Neocore heeft plannen om de serie ook naar de current-gen consoles te brengen. Toth:

Deathtrap wordt niet free-to-play

De nieuwe IP van Neocore is Deathtrap, de eerste tower defense-titel van de studio. Een jaar geleden meldde Toth in een video tijdens PAX2013 dat de game free-to-play zou worden. De ontwikkelaar heeft inmiddels een ander plan, waardoor Deathtrap - wanneer het verschijnt - voor twintig dollar in de schappen zal liggen.

Bescherm de aarde tegen de monsters uit The Ink

In Deathtrap wordt de aarde bedreigd door monsters uit een andere wereld: The Ink. De beesten proberen mysterieuze burchten tussen die wereld en de aarde te doorkruisen, om zo onze planeet aan te vallen.
Daar moet jij als speler een stokje voor steken. Dit doe jij als Sorceress of Mercenary, waarbij de eerste gefocust is op magische aanvallen en de tweede een huursoldaat is die aan iedereen voor de juiste prijs zijn zwaard uitleent. Als een van deze personages trek jij bij de verschillende burchten langs om de golven aan monsters uit The Ink te weren en af te slachten.
Deathtrap Tower Defence

Deathtrap biedt drie typen vijanden

De monsters die je zult tegenkomen in Deathtrap worden verdeeld over drie verschillende typen. Zo heb je Legendary Beasts, Shadowbrood en Artificial Abominations. Toth geeft uitleg over de verschillende soorten:

Vijfentwintig verschillende vallen

Zoals de naam van de game aangeeft, draait het in Deathtrap vooral om het in de val lokken van die monsters. In de game zullen uiteindelijk 25 verschillende vallen zitten, die uiteenlopen van Arcane Wards - speciale tekens op de grond, die een vervelende verrassing hebben voor vijanden -, Mechanical Pits - gaten in de grond met bijvoorbeeld houten staken, waar vijanden bruut de dood vinden - en Runepillars - magische pilaren die monsters bestoken met bliksem, vuur of ijs.
Elke trap is daarnaast ook upgradebaar, waardoor ze bijvoorbeeld sneller kunnen 'schieten' of meer schade doen. Als laatste geeft Toth aan dat er naast de 25 basisvallen, in elk level ook een paar unieke torens te vinden zijn, zoals de vlijmscherpe Whirlblade Column die vijanden bestookt en verslindt met messen.

Ook Deathtrap verschijnt dit jaar

Deathtrap zal dit jaar al verschijnen voor de PC. De game moet in de herfst uitkomen op Steam. Een PlayStation 4- en Xbox One-versie van het spel zijn volgens Toth inmiddels in de maak, maar wanneer die uit zullen komen is op dit moment nog niet bekend.

Populair Nieuws