Beste Marvel acteurs - Negen legendes in het Marvel universum

  Het Marvel universum zit vol met karakters en acteurs, met sommigen die al langer in films spelen en sommigen die pas net begonnen zijn. Maar als we nu op dit moment kijken, wie zijn dan de beste Marvel acteurs? Lees het hieronder!

  The Walt Disney Company Benelux

  9. Michael B. Jordan (Erik Killmonger)

  Deze Amerikaanse acteur heeft al meerdere rollen gespeeld die een goede indruk achter hebben gelaten. Denk dan bijvoorbeeld aan rollen als Oscar Grant uit Fruitvale Station, die wij zelfs hebben benoemd tot een van de beste zielige films in onze special. In Black Panther speelde deze acteur toch een hele andere rol.

  In de film Black Panther die begin dit jaar is uitgekomen speelde Michael B. Jordan de schurk. In deze film daagt Erik Killmonger koning van Wakanda, T’Challa, uit voor een duel om de kroon. Erik zijn vader was vermoord, omdat hij zijn eigen volk had verraden en Erik wil gerechtigheid.

  Waarom Michael B. Jordan tussen de beste acteurs van Marvel valt, is omdat hij voor de zoveelste keer een geweldige rol heeft neergezet. Deze keer als een schurk en nog een goede schurk ook. De hele film door merk je hoe diep Michael in de rol van Erik zit en hoe goed het is gespeeld. Hij heeft een heleboel pijn, maar dat komt door hoe Jordan de rol speelt. Daarom verdient hij een plek in deze lijst.

  Nicole Rivelli/Netflix

  8. Charlie Cox (Daredevil)

  Matt Murdock raakt na een ongeluk op jonge leeftijd blind. Zijn zintuigen zijn door de jaren heen sterker geworden, abnormaal sterk zelfs, waardoor hij niet eens de vaardigheid om te kunnen zien nodig heeft. Wanneer zijn vader overlijdt wiltDaredevil gerechtigheid. ‘s Nachts gaat hij vermomd de straten op om de straten van Hell’s Kitchen een stukje veiliger te houden. Dit doet hij onder naam Daredevil.

  Om een blinde man te spelen in een actieserie is een uitdaging, maar Charlie Cox flikt het wel. Daar hebben wij uitermate veel respect voor en het maakt hem zeker een van de beste acteurs van Marvel. In de Netflix serie van Daredevil kun je in drie seizoenen toekijken hoe Charlie de rol van Matt neerzet. Hij zal je er ook zeker van overtuigen dat hij Matt is en compleet in de huid zit van deze superheld. Dit doordat hij duidelijk zich goed heeft voorbereid en doordat hij een ervaren acteur is.

  Charlie Cox verdient de titel een van de beste acteurs van Marvel, dat kunnen we met onze ogen dicht ook nog zien.

  20th Century Fox (via Warner Bros.)

  7. Josh Brolin (Cable en Thanos)

  Deze acteur speelt zelfs twee karakters in het Marvel universum. Hij speelt in Avengers: Infinity War niemand minder dan Thanos en in Deadpool 2 als Cable. Beide rollen zijn echter fantastisch en ronduit geweldig gespeeld. Thanos is een schurk in Infinity War, die alle Infinity Sstones probeert te verzamelen en de wereld probeert te vernietigen.

  Cable is ook een bionische soldaat in het Marvel universum, die vanuit de toekomst naar het heden reist om een jongen genaamd Collins te vermoorden die Cable zijn familie in de toekomst vermoord. Allemaal ontzettend ingewikkeld, maar Infinity War en Deadpool 2 zijn tof om te kijken.

  Als Thanos is Josh gewoon dé perfecte schurk. In Infinity War kun je de hele film eigenlijk genieten van hoe hij een irritante schurk is; hij haalt het bloed onder je nagels vandaan. Verder is Cable een gebroken soldaat die zijn familie probeert te redden en in Deadpool 2 lijkt hij geen schurk te zijn, doordat je in de film zijn pijn kunt voelen. Hij probeert alleen zijn familie te redden.

  Waarom Josh Brolin tussen de beste Marvel acteurs valt: hij kan twee rollen geweldig spelen. Dat kun je ook anders noemen, namelijk talent. Josh is een veelzijdige acteur en zeker verdient zeker in plekje in dit lijstje.

  The Walt Disney Company Benelux

  6. Paul Bettany (Vision)

  Hij staat niet alleen bekend om zijn rol als Vision in het Marvel universum, maar ook voor zijn stemrol als J.A.R.V.I.S. Dit was totdat J.A.R.V.I.S. zijn eigen lichaam kreeg met emoties en zelf een held werd: Vision. Vision is een android die energieschoten kan afvuren, bovenmenselijk intelligent is en zijn eigen massa en dichtheid kan beheersen.

  Wat Paul Bettany nou een van de beste acteurs van Marvel maakt, is dat deze rol geen eitje is. Toch weet hij Vision fantastisch te spelen. Hoe speel je namelijk het beste een android? Paul blijkt te weten hoe! In Avengers: Infinity War konden we hem weer zien in de rol van deze held. Hier speelde hij ontzettend geloofwaardig en was hij fantastisch in iedere scène. Dit doordat hij overkwam als een held die tegelijkertijd een strijd voerde in zijn hoofd. Hij leek te leven in de huid van Vision.

  Dus of Paul Bettany een plek in de lijst verdient? Honderd procent.

  The Walt Disney Company Benelux

  5. Tom Hiddleston (Loki)

  De duivelse broer van één van onze favoriete helden Thor steelt in iedere film waar hij inzit de aandacht. Het kan ook niet anders als je niemand minder dan Loki bent. Loki staat bekend om het feit dat hij de god van onheil is, die chaos en paniek veroorzaakt. Langzaamaan worden zijn daden steeds kwaadaardiger en is zijn vader Odin verplicht hem op te sluiten om de wereld en Asgard te beschermen.

  Ondanks het feit dat Loki eigenlijk duivels is en kwaadaardig is, is hij één van de beste karakters in het Marvel-universum. Loki zijn humor is ontzettend gevat wat hem ontzettend leuk maakt. Soms heeft hij ook reacties richting Thor toe die met zijn gevoel van humor de grappigste zinnen uit de film zijn.

  Loki had nooit zo grappig en geweldig kunnen zijn zonder dat hij door een fantastische acteur werd gespeeld. Niemand had Loki zo goed kunnen maken als Tom Hiddleston. Hij is ronduit perfect voor de rol door zijn fantastische manier van spelen. Tom Hiddleston verdient dus zeker de titel van een van de beste Marvel acteurs die er is.

  Marvel

  4. Benedict Cumberbatch (Dr. Strange)

  Benedict Cumberbatch mocht niet in onze lijst van beste Marvel acteurs ontbreken. In de stripboeken is Doctor Strange een machtige magiër die ermee wordt vertrouwd om de aarde te beschermen. Het uiterlijk van Benedict maakt hem al perfect voor de rol. De manier hoe zijn gezicht in elkaar zit en hoe het pak van deze magische held hem staat, maakt hem al klaar voor de rol.

  En waarom Cumberbatch nou verder de perfecte Doctor Strange is, is door de manier dat hij de rol brengt. Benedict heeft de gave om de rol zo te spelen, dat het niet te overheersend is maar ook niet teleurstellend. Cumberbatch zet een geloofwaardige rol neer van een karakter met droge humor en mooie reacties. Hij speelt het precies goed en wij vinden hem ronduit fantastisch en wij zijn niet de enige.

  Dit is waarom Benedict Cumberbatch niet mag ontbreken uit onze lijst van beste Marvel acteurs. Al ben je niet bekend met Benedict zijn acteerwijze, dan kun je ook even onze review over de film Doctor Strange lezen waarin je ook nog overtuigt kan worden dat deze man een fantastische acteur is.

  Twentieth Century Fox Film Corporation

  3. Hugh Jackman (Wolverine)

  In welke film dan ook, waar je hem ook zult zien, Hugh Jackman zal in onze ogen bekendstaan als de agressieve Wolverine. Wolverine komt voor in de X-Men films, maar is ook een tijd onderdeel geweest van de Avengers.

  We kennen Wolverine vooral als Logan, maar eigenlijk is hij geboren als James Howlett. Logan kreeg zijn krachten doordat hij onderdeel was van een genetisch wetenschapsproject, genaamd Weapon X. Hier werd metaal samengevoegd met zijn botten, waardoor hij de klauwen krijgt waar hij zo bekend om staat.

  Waarom Hugh Jackman nou tussen de beste Marvel acteurs valt, is omdat er niemand anders Wolverine kan zijn. In totaal heeft Jackman in negen films in de afgelopen zeventien jaar de rol van Wolverine gespeeld, waardoor Wolverine maar door één man gespeeld kan worden. Wolverine is een gesloten, serieuze held die toch wel wat humor heeft. Niemand kan ook Hugh Jackman overtreffen, omdat Wolverine op de manier gespeeld moet worden zoals hij het deed: hard, als een beest en een echte vechter.

  Hugh Jackman geeft Wolverine een karakter, een persoon en actievolle scènes. We zijn hem hier dan ook dankbaar voor.

  The Walt Disney Company Benelux

  2. Robert Downey Jr. (Iron Man)

  Tony Stark is een geniale uitvinder en een ontzettend rijke man. Wanneer hij wordt gekidnapt en gedwongen om een vernietigend wapen te bouwen, bouwt hij een robotpak waarmee hij ontsnapt. Door de jaren heen blijft hij het pak verbeteren en ontstaat er een nieuwe held in de wereld: Iron Man. Deze held beschermt mensen tegen het kwaad in de wereld. Uiteindelijk wordt ook bekend dat Tony Stark al die tijd deze mechanische held was.

  Al zolang de meeste Marvel fans zich kunnen herinneren is Robert Downey Jr. de held Iron Man. Niemand kan hem ook vervangen in deze rol. Als er iemand is die een echte legende is in het Marvel universum, dan is hij het. Naast een goede dosis humor in de Marvel films en een fantastisch neergezette rol, is hij gewoon gemaakt voor Tony Stark. Het lijkt haast alsof Stan Lee de rol speciaal voor hem heeft bedacht.

  Robert Downey Jr. geeft Iron Man charismatische eigenschappen, waardoor het karakter ontzettend fijn is om naar te kijken. Daarnaast geeft hij het personage Tony Stark een bepaald gevoel voor humor die perfect is en hilarisch is in de films waarin dit karakter speelt.

  Het is dan ook geen verrassing dat Iron Man in praktisch iedere Marvel film met meerdere Marvel helden zit. Denk bijvoorbeeld aan de Avengers of aan Spider-Man. Er is ook zeker geen twijfel aan dat Robert Downey Jr. een plek verdient tussen de beste acteurs van Marvel.

  Marvel

  1. Samuel L. Jackson (Nick Fury)

  Om Samuel L. Jackson als het hoofd van S.H.I.E.L.D. neer te zetten was één van de beste beslissingen die Marvel heeft gemaakt. Het is niet voor niets een van de beste Marvel acteurs. Samuel heeft ervoor gezorgd dat de rol van Nick Fury fantastisch is neergezet en dat deze bad-ass een geweldig verhaal heeft gekregen.

  Het is niet makkelijk om zo een rol neer te zetten als Nick Fury, aangezien er veel stripboeklezers zijn die je erop af zullen kraken als je het fout doet. Toch heeft Samuel L. Jackson het weten te doen en daar hebben wij respect voor. En niet alleen door ons, maar ook door de andere Marvel fans wordt het karakter van Nick Fury als een van de best gespeelde rollen in het Marvel universum gezien.

  Dit staat overal op het internet en hierdoor weten we ook dat anderen hetzelfde als ons denken. Daarom verdient Samuel L. Jackson zeker een plek tussen de beste Marvel acteurs.

  Wie zijn volgens jou de beste Marvel acteurs?

  Wij hebben een aantal Marvel acteurs onder elkaar gezet die wij de beste vinden, maar wat vind jij? Laat het ons in een reactie hieronder weten!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.