De tien beste zielige films - films om je hart bij te breken
Foto: Hackiko

Hachi: A Dog’s Tale (2009)

Wat het ergste is aan deze film is dat het gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal. Wanneer Professor Parker (Richard Gere) een hondje vindt, neemt hij hem mee naar huis. Het hondje, dat Hachi heet, en de professor worden dikke vrienden en spenderen veel tijd samen.

De twee wandelen samen iedere dag naar het station als Professor Parker naar zijn werk gaat en Hachi haalt hem in de avond ook altijd weer op. Wanneer Parker een hartaanval krijg op de universiteit waar hij werkt, komt hij niet meer thuis. Toch staat Hachi elke keer weer bij het station, te zoeken naar zijn baasje. Dit trouwe beest ging hiermee door tot hij overleed, negen jaar later.

Als deze film je niet laat huilen, dan heb je geen hart. Deze film is zo heftig en ook gewoon zo zielig, dat je hart gewoon spontaan pijn doet. Dus mocht je je een keer emotieloos voelen, van deze tien films is dit wel een van de beste zielige films om dan te kijken. Wel met genoeg zakdoekjes. In Tokio staat een standbeeld ter ere van het hondje.