NBA 2K23 is uit en dit kun je allemaal doen in de game!

Article
zaterdag, 10 september 2022 om 15:00
nba 2k23 standaard editief1659099355
NBA 2K23 is uit en nu te spelen op PC, PlayStation, Xbox en de Nintendo Switch. Maar wat valt er allemaal te doen in de game nu de verschillende edities uit zijn?

Herleef Michael Jordan zijn carrière

Het is NBA 2K23 en dan kan er natuurlijk geen gamemode rondom de legendarische nummer 23 ontbreken. In de Jordan Challenge modus is het mogelijk om de iconische momenten uit de carrière van Michael Jordan te herbeleven. De wedstrijden zijn in de stijl en kwaliteit van de originele uitzending en is er voor elke wedstrijd een interview met iemand die betrokken was in de carrière van de legende.
De Jordan Challenge bestaat uit vijftien wedstrijden waarin je controle neemt over het hele team van Michael Jordan. De eerste challenge begint tijdens Jordans collegetijd en vanaf daar speel je alle iconische momenten uit zijn leven.
nba 2k23 screenshot 1f1662724331

Word een NBA-ster

In NBA 2K23 is het mogelijk om je eigen speler te maken en deze naar de top te brengen. In de MyCareer mode zet je helemaal zelf een speler in elkaar, kies je het team waar je bij wil horen en start je met het domineren van het veld. Natuurlijk zijn geweldige prestaties op het veld niet het enige waar NBA-sterren mee te maken krijgen. Je MyCareer karakter moet natuurlijk ook een imago en een naam voor zichzelf maken en daarbij verschillende sponsordeals binnenhalen.
Daarnaast wordt er ook een verhaal verteld rondom je speler en heb je een team achter je die jou advies geeft. Ook zijn er rivalen die je maar al te graag zien falen. Dus maak je karakter beter, verken de stad, wordt een stijlicoon en een NBA-legende in de NBA 2K23 MyCareer modus.
nba 2k23 screenshot 2f1662724577

Vorm een legendarisch NBA-team

Naast de MyCareer modus is er ook MyTeam. In MyTeam vorm je een team van allerlei spelers uit het heden, maar ook het verleden van de NBA. Je start met een keuze uit drie spelers: Ja Morant, Jimmy Butler en Joel Embiid. Rondom deze spelers kun je een legendarisch team bouwen en het zelf vormgeven. Zo kies je een naam, coach, logo, veld en zelfs de thuisarena van je team.
In verschillende gamemodes binnen MyTeam kun je het opnemen tegen zowel de AI en online spelers. Er is een domination modus waarin je het kunt opnemen tegen de huidige teams en de legendarische teams uit de geschiedenis van de NBA. Natuurlijk is het ook mogelijk om het tegen teams van andere online spelers op te nemen, om te zien wie er echt de beste is. Daarnaast is er ook een drie tegen drie modus, waarbij je dit jaar zelfs een team kan vormen met vrienden en het in co-op tegen anderen op kan nemen.
nba 2k23 michael jordan editief1659099365

Neem controle over de NBA

In MyNBA neem je de controle over een team en manage deze in het geheel. Het nieuwe aan MyNBA is dit jaar dat je terug kan reizen in de tijd. Er zijn nu namelijk drie tijdperiodes waaruit je kan kiezen: The Magic Vs Bird Era, The Jordan Era, The Kobe Era en The Modern Era.
Het is dus mogelijk om in deze tijdperiodes de verschillende teams nog veel beter te maken. Zo doe je mee aan de NBA drafts en is het mogelijk om in de Jordan periode bijvoorbeeld Shaquille O’Neal bij je team te krijgen. De Lakers van Kobe Bryant kunnen nog langer domineren in begin 2000, door de keuzes die je als speler maakt. Kortom, je krijgt in MyNBA Eras de macht over de meest invloedrijke momenten in de geschiedenis van basketbal.