Naar deze 2016 games kijken jullie het meeste uit!

Article
donderdag, 31 december 2015 om 14:00
xgn google image
In 2015 zagen we een hoop toffe games voorbijkomen, maar we zijn inmiddels alweer aangekomen bij de laatste dag van het jaar. Gelukkig komen ons in 2016 veel toffe releases tegemoet! Maar naar welke 2016 games kijken jullie nu het meeste uit? Wij stelden de vraag vorige week in de poll. Lees hier jullie antwoord!

10. Street Fighter V

Deze game zou eigenlijk dit jaar al verschijnen voor de PC en PS4, maar is uitgesteld tot begin 2016. De game komt nu op 16 februari 2016 uit. Dat is nog heel eventjes wachten, maar dan kunnen we knokken in de nieuwe Street Fighter.
Street Fighter fans zullen ongetwijfeld op de game zitten te wachten, maar bij poll van vorige week kwam het spel op de tiende plaats te staan.
84190

9. Battleborn

In de zomer van 2014 hoorden we voor het eerst over Battleborn, de nieuwe IP van Gearbox Software, oftewel de makers van de immens populaire Borderlands serie. Battleborn is een first-person shooter die zich afspeelt in een futuristische science-fiction en fantasy setting. De game legt de nadruk op vrijheid, wat zich bijvoorbeeld uit in het grote aantal personages waar je uit kan kiezen of de vele manieren waarop je de game kan spelen.
Battleborn staat gepland voor een release op 3 mei 2016. De game zou eigenlijk in februari 2016 al uitkomen, maar is recent uitgesteld.
84191

8. Far Cry Primal

De nieuwste Far Cry game werd afgelopen oktober aangekondigd door Ubisoft. Deze game zal zich gaan afspelen in de ijstijd en zal bovendien behoorlijk gewelddadig worden. De Far Cry gamereeks is altijd vrij populair onder gamers en velen zaten ook te wachten op een nieuw deel in de serie.
In deze poll kwam de game op de 8e plaats terecht. Far Cry Primal verschijnt op 23 februari 2016 voor PS4, Xbox One en PC.
84192

7. Dark Souls 3

De release van Dark Souls 3 werd dit jaar op de E3 officieel aangekondigd. Voorafgaand aan deze aankondiging lekten al verschillende screenshots en details, waardoor de onthulling niet als een echte verrassing kwam. De game vormt het derde deel in de populaire Dark Souls serie.
Hoewel de serie populair is onder gamers, wist Dark Souls 3 niet heel veel stemmen binnen te slepen. Met slechts 4 procent van de stemmen komt deze game op de zevende plaats terecht. Dark Souls 3 moet op 12 april 2016 uitkomen voor Xbox One, PS4 en PC.
84193

6. Hitman

In Hitman kruip je als speler weer in de huid van Agent 47, de beruchte en iconische huurmoordenaar die de hoofdrol speelt in de Hitman reeks. Ook deze game zou eigenlijk dit jaar al uitkomen, maar is uiteindelijk uitgesteld naar 2016. Waar andere Hitman games voornamelijk lineair verliepen, pakt Hitman het anders aan: de hele game is namelijk een grote sandbox, waarin zich verschillende targets bevinden die jij om het leven moet brengen.
De game haalde 5 procent van de totale stemmen binnen en komt hiermee op een zesde plaats terecht. Hitman staat gepland voor een release op 11 maart 2016 voor Xbox One, PS4 en PC.
84194

5. Quantum Break

Deze Xbox One exclusive is al een aantal jaar in de maak: de game werd namelijk in 2013 aangekondigd als nieuwe IP. De game is ontwikkeld door Remedy Entertainment, de studio achter games als Max Payne en Alan Wake. In Quantum Break kruip je in de huid van Jack Joyce, die na een mislukt experiment krachten heeft gekregen waarmee hij de tijd kan manipuleren.
De game zal bovendien samengaan met een televisieserie, die wordt beïnvloed door jouw keuzes en acties in het spel. Zo zullen verschillende beelden en scènes te zien zijn wanneer je verschillende keuzes maakt. Deze game komt op de vijfde plek terecht met 6 procent van het totale aantal stemmen. Quantum Break komt op 5 april 2016 uit voor de Xbox One.
84195 1

4. Horizon Zero Dawn

Tijdens de E3 van dit jaar werd de game Horizon Zero Dawn aangekondigd. Deze nieuwe PlayStation 4 exclusive wordt ontwikkeld door het Nederlandse Guerilla Games, bekend van de Killzone games. Horizon Zero Dawn speelt zich af in een post-apocalyptische toekomst, in een wereld vol mechanische monsters.
Wanneer deze game precies uitkomt, is nog niet bekend. Wel staat de releaseperiode op dit moment gepland voor 2016. De game kreeg 7 procent van de stemmen en komt daarmee op de vierde plaats terecht in dit lijstje met 2016 games.
84196

3. Mafia 3

Dan zijn we aangekomen bij de top 3 met 2016 games! Op de derde plaats staat de game Mafia 3 met 12 procent van de stemmen. Mafia 3 werd officieel onthuld op gamescom dit jaar, hoewel eerder al wel bevestigd was dat de game er zou komen. Ontwikkelaar 2K Games had namelijk in juli al bekendgemaakt dat de onthulling van de game op gamescom zou plaatsvinden en er gingen daarvoor al geruchten.
Mafia 3 vormt het derde deel in de Mafia gamereeks en in deze game kruip je in de huid van Lincoln Clay in het New Orleans van 1968. Lincoln is een donkere Vietnamveteraan in een tijd waarin racisme en de Vietnamoorlog aan de orde van de dag zijn.
84197

2. The Division

The Division is, net als Quantum Break uit dit lijstje, al een tijd geleden aangekondigd: de game werd namelijk in 2013 onthuld door Ubisoft tijdens de E3 persconferentie. The Division is een MMO voor de Xbox One, PS4 en PC die zich in een post-apocalyptische wereld afspeelt. Als speler kom je terecht in een verlaten stad waar verschillende groepen mensen wapens oppakken en tegen elkaar moeten strijden om te overleven. Deze stad is bovendien helemaal te verkennen en je kan de game helemaal op jouw manier spelen.
Op 8 maart 2016 is het zo ver: na bijna 3 jaar wachten komt de game dan eindelijk uit. De XGN community heeft er in ieder geval zin in: deze game kreeg maar liefst 14 procent van de stemmen. Daarmee komt The Division op de tweede plaats terecht in dit rijtje met 2016 games.
84198

1. Uncharted 4: A Thief's End

Er kan natuurlijk maar één game de winnaar zijn, en dat is in dit geval duidelijk Uncharted 4! Deze game staat dubbel en dwars op nummer één met maar liefst 35 procent van de stemmen. Uncharted 4 zou eigenlijk aan het einde van 2015 uitkomen, maar is uitgesteld naar 2016. Recent is de game wederom uitgesteld en zal deze PlayStation 4 exclusive op 27 april 2016 uitkomen.
Uncharted 4 heeft wederom Nathan Drake in de hoofdrol en moet het laatste deel in de reeks worden, volgens de ontwikkelaar. De game werd tijdens de E3 van 2014 aangekondigd. Uncharted 4 wordt ontwikkeld door Naughty Dog en uitgegeven door Sony Computer Entertainment.
Natuurlijk komen er nog tal van andere games in 2016. 14 procent van de stemmen gingen dan ook uit naar de categorie ‘anders’. In de comments zagen we een hoop suggesties langskomen. Van onaangekondigde games (zoals Battlefield 5), tot remasters (The Legend Of Zelda Twilight Princess HD) en van Rise Of The Tomb Raider voor de PS4 naar Final Fantasy 15. Maar we konden natuurlijk niet alle games in de poll meenemen, dan zou de lijst veel te lang worden!