Top 5 beste Mac games van 2015

Article
donderdag, 31 december 2015 om 13:00
xgn google image
Een hoop games die uitkomen voor de PC en consoles, worden niet gemaakt voor Mac computers. De misvatting bij velen bestaat echter dat gamen op de Mac onmogelijk is. Bekijk onze top 5 beste Mac games van 2015 maar eens!
Het aanbod van games die compatibel zijn voor de computers van Apple is schaars, maar toch zijn er ook dit jaar weer genoeg vette games gereleased die je ook op je Mac kunt spelen. Dit is de top 5 beste Mac games van 2015.

5. StarCraft 2 Legacy of the Void

Binnen de RTS-games is StarCraft de serie die door veel spelers als één van de beste franchises in het genre wordt gezien. Na Heart of the Swarm dat in 2013 uitkwam, was het dit jaar tijd voor de tweede en laatste standalone StarCraft 2 uitbreiding: Legacy of the Void.
In de game speel je Hierarch Artanis, de leider van de Protoss-klasse waar deze uitbreiding om draait. Hun thuisplaneet Aiur is overgenomen door het Zerg-ras en de Protoss zijn vastberaden deze terug over te nemen, met gevechtsschepen die in grote getalen zullen aanvallen.
Legacy of the Void heeft een tof verhaal, 22 uitdagende missies die een hoop variatie bieden. Bovendien brengt deze uitbreiding gave nieuwe multiplayer-modi met zich mee.
84216

4. ARK Survival Evolved

We hoorden een aantal maanden terug dat de Far Cry serie een uitstapje zou gaan maken naar de prehistorie, met de nog te verschijnen game Far Cry Primal. Er zijn in het verleden meer games die dit onderwerp aansneden en er komen er ook nog een aantal aan. Voor nu kan in ieder geval ARK Survival Evolved zich hierbij aansluiten.
In deze game begin je op een eiland met helemaal niets. Je bent op jezelf aangewezen en je moet zien te overleven. Gaandeweg ontwerp je steeds meer moderne voorwerpen en wapens, waardoor je jezelf beter kunt redden en verweren.
Een populaire en extreem gave feature in de game zijn de dino’s die er rondlopen! Je kunt de prehistorische beesten te lijf gaan met je wapens en sommige soorten kun je zelfs temmen. Rijden en vliegen op dinosauriërs, dat klinkt toch geweldig?
Een andere toffe feature is dat je de game online speelt. Hierdoor kun je andere lotgenoten tegenkomen op het eiland.
Momenteel is de game alleen nog op early access verkrijgbaar, dat betekent dat er nog aan gesleuteld wordt en elementen toegevoegd aan de game. ARK Survival Evolved is te koop voor Mac, PC, Xbox One en Playstation 4.
84217

3. Cities Skylines

Cities Skylines is dé citybuilder van het moment. Met deze game bouw je een eigen stad en moet je ervoor blijven zorgen dat de bewoners tevreden blijven. Jij zorgt voor de aanleg van verschillende voorzieningen, elektriciteit, een slimme indeling van je infrastructuur en natuurlijk hoe je stad er verder uit komt te zien.
Als je meer opties wenst dan degenen die geboden worden in Cities Skylines zelf, zijn er tal van gave mods beschikbaar die ervoor zorgen dat de mogelijkheden écht eindeloos zijn. Bouw bijvoorbeeld iets in de stijl van een klassieke Europese stad of juist een nederzetting in een futuristisch jasje. Een hoop mogelijkheden met Cities Skylines dus.
84218

2. Total War Attila

Total War is een reeks RTS-games die niet het standaard base building principe hanteert, maar zich rechtstreeks in een veldslag begeeft. Total War Attila is de opvolger van Total War Rome 2 en eigenlijk is het een standalone uitbreiding van de game. Toch zijn er een paar features die het geheel beter uit de verf laten komen dan zijn voorgangers.
De game speelt zich af in het jaar 395. Het West-romeinse rijk raakt ten val en de overgang van de oude tijd naar de Middeleeuwen staan te gebeuren. In Total War Attila probeer je ervoor te zorgen dat je leger op tactische wijze land verovert. Dit vecht je uit op het land, maar ook ter zee.
84219

1. Heroes of the Storm

Er zijn de laatste tijd maar veel MOBA’s uitgekomen, zoveel dat je misschien wel moe bent geworden van het genre. Toch is Heroes of the Storm een hele goede toevoeging aan het MOBA landschap.
De game onderscheidt zich door niet het standaard tower defence principe te gebruiken, zoals bij veel MOBA’s het geval is. Daarentegen maakt de game gebruik van bepaalde objectives die je dient te volbrengen om het potje te winnen.
De game combineert vijf verschillende Blizzard Heroes, die ieder unieke krachten bezitten. Er zijn zeven verschillende maps beschikbaar waar er om de winst gestreden kan worden. Leuk aan de game is dat in tegenstelling tot spellen als League of Legends, beginners in de game niet compleet hopeloos zijn, maar redelijk mee kunnen komen.
Een voordeel aan Heroes of the Storm is dat het in principe free-to-play is. Wel zijn er pakketten te koop die de mogelijkheden uitbreiden.
Dit was onze lijst met beste Mac games van 2015. Staat jouw favoriet ertussen?