Movies on Netflix - 5 aanraders van dit moment!

Article
vrijdag, 15 september 2017 om 11:30
xgn google image
De hoeveelheid content van Netflix wordt er niet minder op. Om deze reden hebben wij vijf recente movies on Netflix op een rij gezet. Dit zijn films die het afgelopen half jaar op Netflix zijn verschenen en die je gezien moet hebben! Zie de lijst en kies er vanavond nog één uit om te aanschouwen.

5. Vaiana/Moana (2016)

We trappen de lijst van recente movies on Netflix af met Disney’s nieuwe hit: Vaiana. De film gaat in de Verenigde Staten onder de naam Moana, maar welke titel je ook pakt, de film is puur Disney!
Vaiana bouwt verder op het succes dat Frozen (2013) heeft neergezet. De film bevat namelijk een sterk vrouwelijk hoofdpersonage, een geweldige sidekick in de vorm van Maui (ingesproken door Dwayne ‘The Rock’ Johnson) en liedjes geprezen door de Oscars. De film wist twee Oscarnominaties binnen te slepen, namelijk Beste Nummer voor How Far I’ll Go & Beste Animatiefilm van 2016.
Vaiana kreeg verder enorm veel prees voor de animatie. De film ziet er verbluffend uit! Intense kleuren die van het scherm spatten en zeeën zo realistisch geanimeerd dat je twijfelt of het animatie is.
De kans is groot dat je met kinderen in huis de film al hebt gezien, maar zelfs zonder kinderen is Vaiana een film die je dag gaat opvrolijken.
118083 2

4. Doctor Stange (2016)

We konden deze superheld niet buiten de lijst met recente movies on Netflix houden. Het superheldengenre wordt steeds uitgebreider met elk jaar nieuwe toevoegingen. Nu laat Doctor Strange zien dat zelfs de meest absurde helden kunnen werken op het grote scherm.
Doctor Strange moet het uiteraard hebben van zijn hoofdrolspeler: Benedict Cumberbatch. De acteur is vooral bekend als Sherlock Holmes in de BBC serie. Hiernaast speelt hij in de filmwereld veel slechteriken vanwege zijn diepe stem, zoals Smaug de draak in The Hobbit (2013 – 2014), Khan in Star Trek Into Darkness (2013) & de tijger Shere Khan in een nieuwe Jungle Book (2018).
Doctor Strange bevat, zoals de naam suggereert, een hoop ‘aparte’ dingen. Denk aan magie, alternatieve dimensies en steden die ondersteboven hangen. Toch zorgen al deze ‘apartheden’ ervoor dat Doctor Strange opvalt tussen het andere superheldengeruis. Verder maken de Oscargenomineerde special effects de film een ervaring die je niet snel vergeet.
Elke Marvel fan zal Doctor Strange ondertussen al gezien hebben. Nu is het aan jou om de apartheid te omarmen en je te laten vervoeren naar een andere dimensie.
118090

3. Okja (2017)

Okja is de eerste Netflix Original die wij aantreffen in de lijst met recente movies on Netflix. Okja ging in première op het Cannes filmfestival voordat de film uiteindelijk op Netflix verscheen. Dit bracht ook enige controverse met zich mee, aangezien het publiek van het Cannes filmfestival vond dat Okja op het grote scherm thuishoort en niet rechtstreeks op Netflix.
Het verhaal van Okja speelt zich af in Zuid-Korea, waar de tienjarige Mija de verzorger is van het ‘supervarken’ Okja. De film toont de speciale band die kan ontstaan tussen mens en dier, maar ook de duistere kant van bedrijven die Okja willen bemachtigen om te slachten voor vlees. Okja wist veel mensen te ontroeren en was een lange tijd enorm populair op Netflix. De film wordt versterkt door Hollywood acteurs als Jake Gyllenhaal, Tilda Swinton & Steven Yeun.
De visuele effecten van het reusachtige dier werden gedaan door Erik-Jan De Boer uit ons eigen kikkerland. De Boer heeft ook de effecten gedaan voor de tijger uit Life of Pi (2012). Deze effecten wisten hem een Oscar te bemachtigen.
Uiteindelijk bevat Okja de perfecte samenkomst van visuele effecten, acteerwerk en menselijke emotie. Dit samen maakt de film zo aantrekkelijk om te kijken.
118109

2. Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Bij verre de meest bekende naam tussen de recente movies on Netflix. Rogue One is een ‘prequel’ op Star Wars Episode IV: A New Hope. Dit houdt in dat het verhaal van Rogue One zich afspeelt voor de gebeurtenissen uit het vierde deel, maar na de gebeurtenissen uit Episode III.
In Rogue One moeten de rebellen de plannen van de Death Star zien te bemachtigen, een allesvernietigend wapen in handen van The Empire. Aangezien de film zich afspeelt voor de gebeurtenissen uit Episode IV, zien we ook een aantal bekende gezichten voorbijkomen. Denk aan Grand Moff Tarkin en de beruchte Darth Vader.
Rogue One werd geprezen om de finale. Dit grote actiespektakel wordt namelijk gezien als een echte 'oorlog'. Op deze manier werd het woordje 'Wars' uit de Star Wars titel echt waargemaakt. Verder bevatte de film een sterke cast, met onder andere: Felicity Jones, Mads Mikkelsen & Donnie Yen.
Vanwege het succes van Rogue One gaan Disney & Lucasfilm nog meer Star Wars films uitbrengen die losstaan van het hoofdverhaal. Zo krijgen we in 2018 een film over Han Solo in zijn jonge jaren. Je kunt dus wel stellen dat het succes van Rogue One tot meer Star Wars films heeft geleid, en is dat niet precies wat we willen?
118113

1. Death Note (2017)

We zijn alweer beland bij de eerste plaats van recente movies on Netflix. Death Note is vanwege verschillende redenen de film die je nu een kijkje moet geven.
Death Note is gebaseerd op de Japanse manga van dezelfde naam. Deze Japanse manga is al eerder geadapteerd in een animeserie. Deze animeserie kreeg enorm veel populairiteit, genoeg om een echte film van Death Note werkelijkheid te maken.
Death Note bevat een uniek concept, namelijk: een boek dat ervoor zorgt dat mensen sterven. Simpel, maar effectief. Als je de naam van iemand schrijft in het 'Death Note' boek zal deze persoon sterven. In de film ontmoet het hoofdpersonage Light Turner de demonische god Ryuk die hem leert om de Death Note te gebruiken.
Voor de horrorliefhebber klinkt het concept enorm aantrekkelijk. Toch waren fans van de Death Note animeserie (en manga) niet enorm tevreden met de film. De filmadapatie veranderde een hoop essentiële dingen, zo ook aan de hoofdpersonages.
Juist om deze reden is Death Note voor iedereen een kijkje waard. Fans van de anime zullen de veranderingen opmerken en kunnen zich daarmee bezighouden, terwijl horrorfanaten kunnen genieten van een bijzonder concept. De controverse om Death Note heen maakt het een titel die je gezien moet hebben. Al is het maar om mee te kunnen discussiëren.

Welke recente movies on Netflix kijken jullie?

Dit waren de vijf recente films die net op Netflix zijn verschenen die je moet kijken. De vraag aan jullie is natuurlijk welke (recent toegevoegde) films bij jullie op het lijstje staan om te kijken. Hou je van Netflix Originals, of ben je toch meer van de oude klassiekers? Laat het ons weten in de reacties.