Morpheus Hands on - 5 games die we met Morpheus willen spelen!

Article
woensdag, 08 juli 2015 om 16:21
xgn google image
Sony stort zich in de wereld van virtual reality met Project Morpheus; een VR-headset die je met je PlayStation 4 verbindt. Op de E3 kregen we verschillende demo’s te zien, die stuk voor stuk indruk maakten. Het zette ons aan het denken: welke games zouden wij over een paar jaar met deze headset spelen? In deze Morpheus Hands on special zetten we er vijf op een rijtje.

5. BioShock

BioShock Infinite is waarschijnlijk de laatste game in de serie in zijn huidige vorm, dus is het tijd om te vernieuwen. Hoewel de BioShock-games in het shootergenre vallen heeft dit altijd een bijrol gespeeld. Op de eerste plaats gaat het om het ontdekken van een mysterieuze wereld, en hoe tof zou het zijn als je dit met Morpheus kon doen? Struin door de straten van een Rapture-achtige stad, en laat je de stuipen op het lijf jagen door griezels die zich in het donker verbergen.
74950

4. Destiny

Een shooter als Destiny spelen met constant een VR-headset op je gezicht lijkt ons geen slim idee in verband met misselijkheid, maar wat nu als je de Morpheus op en af kon zetten wanneer je wilde, en de game zich daar aan aanpast.
Wij stellen het ons zo voor: in de sociale hub van Destiny loop je rustig rond en verkoop je loot en pik je quests op, wat prima in VR zou kunnen. Een mooie kans om dat harnas van je vrienden van dichtbij te bekijken, en toffe manier om het sci-fi universum van Bungie op een nieuwe manier te ervaren.
74951

3. Red Dead Redemption

We hebben al gezien hoe een VR-versie van GTA V eruit ziet, dus maak je ons niet wijs dat zoiets niet mogelijk is met die andere geweldige Rockstar-serie Red Dead Redemption. Een gigantische open wereld ontdekken door de ogen van een cowboy, terwijl je Saloons en boerderijen onveilig maakt.
Bovendien waren de schietijzers in die tijd nog niet zo snel en geavanceerd als nu, wat het prima geschikt maakt voor een VR-shootout in het midden van een woestijnstadje. Het enige waar Rockstar een oplossing voor moet vinden is het paardrijden.
74952

2. Een Silent Hills-achtige titel

Zonder schaamte geven we toe dat we PT (de demo van Silent Hills) dood en dood eng vonden. Extra jammer was het dan ook toen de game geannuleerd werd, want na het voorproefje wilden we dolgraag zien hoe de game ons op nog meer manieren de stuipen op het lijf kon jagen.
Hoog tijd dus om een soortgelijke titel te maken, die je volledig met je Morpheus speelt. Combineer het met een goede headset die omgevingsgeluid buitensluit en het lijkt alsof je echt in een andere, angstaanjagende wereld terecht komt. Bij nader inzien vragen we ons af of we een dergelijke game wel zouden durven spelen.
74953

1. Journey/Flower

Na een lange dag werken of studeren is het heerlijk om even te ontspannen. Waarschijnlijk is gamen dat moment van rust voor je, al zijn sommige titels daar beter voor geschikt dan andere. Journey en Flower zijn bijvoorbeeld twee titels die je zonder zorgen kunt spelen.
Ze bieden een prachtige wereld, die je stukje bij beetje ontdekt terwijl er nooit teveel druk op je komt te staan. Door zo’n virtueel rustmoment met de Morpheus te combineren kun je met een druk op de knop uit de echte wereld ontsnappen, en je hoofd helemaal leegmaken terwijl je door een eindeloos grasveld wandelt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties