Monster Hunter Generations Wiki - Jagen in stijl

Article
donderdag, 30 juni 2016 om 13:31
xgn google image
De nieuwe Monster Hunter Generations is een feest voor elke Monster Hunter fan. De game brengt het beste van alle delen bij elkaar en voegt daar nog een smaakje aan toe. Met genoeg Monsters om een kind een trauma te bezorgen kun je je lol op. Maar wat is er nieuw? Dat lees je in deze Monster Hunter Generations Wiki.
Over de monsters in Monster Hunter Generations gaan we het een andere keer hebben. Daar laten we in deze Monster Hunter Generations wiki alleen maar over los dat het er meer dan ooit zijn. We gaan in deze special in op de verschillende Hunting Styles in de nieuwe Monster Hunter.
Maar dan moet je wel weten wat Hunting Styles nou precies zijn. Daar gaan we het in deze special dan ook over hebben. Dus leun maar achterover en lees snel onze Monster Hunter Wiki over de nieuwe Hunting Styles.

Wat is een Hunting Style?

Een Hunting Style geeft je extra mogelijkheden in de strijd tegen de verschillende monsters. De Hunting Styles zijn niet te verwarren met de welbekende Hunting Arts die eerder al werden geïntroduceerd. Bij Hunting Arts krijg je namelijk één move om te gebruiken, bij Hunting Styles kun je de eigen vechtstijl uitkiezen.
Er zijn in totaal vier verschillende Hunting Styles waaruit je kunt kiezen en er is dan ook meer dan genoeg om mee te variëren. Dat laatste is zeker het geval als je bedenkt dat je ook nog 14 verschillende wapens hebt waarmee je aan de slag kunt. In totaal zijn er dus 56 verschillende manieren om de game te spelen en op jacht te gaan.
Wil je vanuit de lucht een monster neer kunnen maaien? Dat kan! Ben je meer van het snelle ontwijken om daarna geweldige schade aan een monster toe te brengen? Dat is ook een mogelijkheid.
Uiteindelijk bepaal je zelf hoe je in Monster Hunter Generations achter al die verschillende monsters aan kunt gaan. Eigenlijk had de game beter Monster Hunter Freedom kunnen heten, maar die naam is natuurlijk al een keer gebruikt voor een andere game.
Maar wat voor verschillende stijlen kun je nou precies uit kiezen? Daar gaan we in de rest van deze Monster Hunter Generations Wiki verder op in!
93809

Guild Style

Om te beginnen met de Hunting Style die het beste te begrijpen is. De Guild Style Hunting Style lijkt het meest op de manier waarop je voorgaande Monster Hunter games hebt gespeeld. Als je dus niet te veel poespas wilt en zoals je gewend bent gewoon op jacht wilt kunnen naar verschillende monsters, dan kun je er het beste voor kiezen om de Guild Style Hunting Style te nemen.
Maar het is niet alleen meer van hetzelfde. Met de Guild Style heb je namelijk wel degelijk extra voordelen die je kunt gebruiken. Zo heb je met Guild Style bijvoorbeeld de mogelijkheid om twee speciale Hunter Arts te gebruiken in plaats van één bij twee van de andere Hunting Styles. Verder worden er bij de andere Hunting Styles bepaalde combo’s weggehaald die cruciaal zijn en soms een gevecht met een monster volledig kunnen keren.
De Guild Style is dus bedoeld voor mensen die tevreden waren met de vechtstijl uit de vorige Monster Hunter game. Het voornaamste nadeel van de Guild Style Hunting Style is het feit dat je geen aparte gimmick krijgt wanneer je voor de Guild Style gaat.
93810

Striker Style

Striker Style is er voor de mensen die vollop in de aanval willen gaan. Bij deze Hunting Style heb je de mogelijkheid om 3 verschillende Hunting Arts toe te voegen en daarnaast kun je deze een stuk vaker achter elkaar gebruiken. Op deze manier heb je het voordeel dat je sneller achter elkaar speciale aanvallen op een monster kunt gebruiken.
Maar die extra Hunting Arts en het snelle opladen daarvan komt wel tegen een prijs. Zo verlies je een aantal cruciale combo’s die je normaal gesproken op een monster kunt gebruiken. Verder laden aanvallen van bepaalde wapens soms minder snel op. Bij een lans heb je bijvoorbeeld langer de tijd nodig om krachtiger aanvallen uit te voeren.
Striker Style is dan ook echt bedoeld voor de mensen die graag lichtere wapens gebruiken. Wanneer je een zwaarder wapen wilt gebruiken zoals een lans of een jachthoorn kun je beter voor een andere Hunting style kiezen.
93813

Aerial Style

In Aerial Style heb je de mogelijkheid om in stijl een monster aan te vallen. Dit is geen woordgrap, je kunt met Aerial Style namelijk tegen een monster opspringen om dat vervolgens vanuit de lucht met meerdere aanvallen te verzwakken.
Dit klinkt tof, en dat is het ook. De Aerial Style laat je verschillende aanvallen uitvoeren in de lucht, hierdoor vergeet je op sommige momenten dat je een monster hunter game aan het spelen bent en denk je eerder dat je combo's aan elkaar aan het rijgen bent zoals in Devil May Cry.
En in dat laatste zit hem ook het voornaamste nadeel van de Aerial Style Hunting Style. Je kunt namelijk niet verwachten dat een monster zomaar al die aanvallen accepteert. Als jij vrolijk op een monster in staat te hakken zonder erbij na te denken, dan kan het zomaar gebeuren dat er een verdwaalde staart tegen je aankomt. Of het monster gebruikt zijn AOE aanval waardoor je alsnog weg wordt geblazen.
Natuurlijk hebben alle Hunting Styles in deze Monster Hunter Generations wiki zo de voordelen en nadelen. Het is van belang dat je een Hunting Style kiest die voor jou het beste werkt. Ben je graag constant in de aanval en wil je een monster kunnen mounten om zo zijn rug kapot te maken, dan is de Aerial Style een zeer goede optie voor je. Wanneer je liever op de grond blijft om het overzicht te houden, dan kun je beter voor een van de andere stijlen kiezen in deze Monster Hunter Generations wiki.
93814

Adept Style

Adept Style is, zoals je al een beetje zou verwachten van de naam, een van de lastigste Hunting Styles om te gebruiken. Bij Adept Style draait het volledig om de tegenaanval. Valt een monster je aan en weet je op het juiste moment weg te rollen, dan krijg je de mogelijkheid om een counter te doen.
Daarom is Adept Style vooral het makkelijkst te gebruiken met wat lichtere wapens omdat je met die wapens een stuk sneller bent dan anders. Als je middenin een aanval met een groot zwaard of hamer zit en een monster valt aan, dan kun je de aanval een stuk minder makkelijk ontwijken. Een tegenaanval is dan ook een stuk minder makkelijk gezegd dan gedaan.
Maar dat is natuurlijk de reden dat deze Hunting Style Adept Style genoemd is. Wanneer Monster Hunter Generations de eerste game uit de Monster Hunter Franchise is die je gaat spelen is het verstandig om uit een van de andere Hunting Styles te kiezen. Wil je het ondanks het advies toch uitproberen, weet dan wel dat je het moeilijk gaat krijgen.
De vier verschillende stijlen hebben allemaal hun voor- en nadelen. Het hangt van jouw speelstijl af wat jouw favoriete Hunting Style gaat worden wanneer de game op 15 juli uitkomt voor de Nintendo 3DS. In ieder geval heb je door deze Monster Hunter Generation Wiki genoeg tijd om na te denken over wat jouw favoriete Hunting Style gaat worden!