Expeditie Robinson Aflevering 1 Recap - Een nieuw seizoen is begonnen

  Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is begonnen, dus het is tijd voor een recap van de eerste aflevering. In de aflevering mochten deelnemers genieten van hun laatste ontbijt in de bewoonde wereld. Een mooi moment voor de deelnemers van het twintigste seizoen om nog even te bunkeren. Het gaat er alweer heftig aan toe.

  RTL

  In dit artikel vatten we de gebeurtenissen uit de eerste aflevering samen. Heb je de aflevering nog niet gezien en wil je het liever nog even kijken, dan kan dat via RTL XL. Het is ook mogelijk om het via de streamingdienst van Videoland te bekijken.

  Deelnemers Expeditie Robinson aflevering 1

  Tijdens het smakelijke ontbijt komt een schip aanvaren, waarbij de deelnemers vervolgens in teams naar de boot moeten voor hun allereerste proef. Dit is het eerste moment dat we de deelnemers bij naam horen. In Team Rood zit Shary-An, een zangeres bekend van The Voice of Holland. Ook is Thomas Bergen aanwezig met het doel om als eerste zanger Expeditie Robinson te winnen. Roy Donders zal ongetwijfeld zorgen voor gezelligheid en ook is radio DJ Eva Korenman aanwezig om Team Rood te versterken.

  Tegenover het rode team staat natuurlijk Team Blauw. Modelencoach Marianne Verkerk werd tijdens de aflevering als eerste geïntroduceerd als deelnemer voor het team. Autocoureur Tim Coronel is ook van de partij en Papikrafreak Kalvijn, YouTuber, staat al snel bekend als het drukke baasje in het team: "Ik denk dat ik mij in Expeditie Robinson de tering ga vervelen." Model en presentatrice Kim Kötter maakt Team Blauw compleet.

  Nog meer deelnemers

  Er is ook nog een derde team met groen, dus er zijn nog een heleboel extra namen om te gaan onthouden voor dit nieuwe seizoen. We zien verslaggever Jaap van Deurzen, die helemaal in zijn element is omdat hij in rampgebieden wel voor hetere vuren heeft gestaan. Nieuwslezeres Fien Vermeulen sluit zich ook bij dit team aan. Rapper en acteur Akwasi begint zijn avontuur, wetende dat Expeditie Robinson heel erg buiten zijn comfortzone ligt. Ivette Broch, model, geeft aan ook klaar te zijn voor een 'uitdaging van niveau'.

  Fluitiste Berdien Stenberg doet ook mee aan Expeditie Robinson. Ze is wat ouder en denkt dat haar levenservaring een voordeel kan tonen. Eva Kleve, presentatrice, denkt dat Expeditie Robinson op haar lijf is geschreven. Ook zij doet een poging om dit avontuur te winnen. De jongste deelnemer van dit seizoen is de vlogger Rijk Hofman. Hij is de broer van Tim Hofman. Rob Geus van de Smaak Politie is ook aanwezig bij dit seizoen. Wat hij nu gaat doen is zijn 'hygiëne' knopje uitzetten, want tijdens het avontuur zullen eilanden vol beestjes zitten.

  Een heftige strijd gaat van slag

  We zijn nog niet klaar met het introduceren van alle deelnemers. Anita Helker, zangeres van de Dolly Dots, doet ook nog mee. Uiteindelijk hebben we radio DJ Frank van der Lende. Hij noemt zichzelf een vriendelijke reus, die het nog moeilijk gaat krijgen tijdens dit avontuur. YouTuber Onnedi (Dionne) probeert ook nog haar mannetje te staan tijdens aflevering 1 van Expeditie Robinson. Televisiekok Hugo Kennis bij 24 Kitchen en Koffietijd mag ook tijdens Expeditie Robinson aan de slag. Mogelijk handig, want hij kan dan mooi de vis bereiden!

  In sneltreinvaart worden alle deelnemers tijdens de aflevering getoond. Als één na laatste mag het witte team vertrekken. In het totaal zijn er twintig deelnemers die over vijf teams verdeeld worden. Dit wordt een bijzonder seizoen waarin een jubileum wordt gevierd. Dit seizoen kunnen we veel plottwists verwachten en aan het einde van de aflevering zal er met een heel team iets verrassends gebeuren. Daarover later meer!

  De allereerste proef gaat er hard aan toe

  Vijf teams namen het op in de eerste proef. De teams moeten de poot van een X claimen die symbool staat voor het nieuwe seizoen. Uit ieder team worden drie mensen vastgeketend, terwijl de beste zwemmer in het water springt om op een platform een sleutel te vinden. Hiermee kan hij of zij teamgenoten losmaken. Iedereen van het team moet dan blokken hout over het water naar het vaste land brengen. Het hout staat op een plank die met vier touwen recht moet worden gehouden. Ondertussen moeten de deelnemers over een smalle balk lopen. Daarna moeten ze een vuursteen vinden.

  Volg je het nog? De rest van de uitleg komt en je vraagt je bijna af hoe de deelnemers dit kunnen onthouden terwijl het 47 graden is en ze niet kunnen eten. Ze hebben hout nodig om met het voltallige team het hout onder de X-sjes af te fikken. Met de vuursteen en hout moeten ze een vuurtje maken dat hoog genoeg is om een touw door te branden. Al snel is het witte team door zijn hout heen en daarom verliezen ze tijd doordat ze een kist met droog hout moeten losdraaien. Het team van Kalvijn weet als eerste met het vuur een touw los te branden en met de fakkel richting het einddoel te rennen. Zij claimen een poot!

  Duivelseiland in Expeditie Robinson Aflevering 1 recap

  De eerste geclaimde poot is voor ieder kamplid twee extra stemmen waard, en de tweede poot zorgt voor één extra stem. Team blauw kan dus als eerste genieten van de extra stemmen. Daarna zien we hoe het team van Dionne snel de tweede poot claimed. Dan is er nog een spanning want er zijn vijf teams en maar vier X-poten. Het is nog geheim wat er met het laatste team zal gebeuren, want die kan geen poot krijgen. Uiteindelijk is na veel spanning één team de sjaak: team wit. Onder de spanning en alle hitte is Berdien nog op het laatste moment ingestort.

  Team geel en team groen worden samen kamp zuid, omdat ze de poten van dezelfde X hebben aangestoken. Kamp noord bestaat hierdoor uit de andere kleuren: blauw en rood. Wit heeft de uitdaging verloren en vertrekt naar Duivelseiland. Ze hebben hierdoor de stemmen niet nodig, maar zijn niet erg ver verwijderd van het verlaten van dit spel. Ondertussen gaan de teams naar hun eiland om spullen te bekijken en een hut te bouwen. Het is spannend wat er de volgende aflevering gebeurd. Wie ligt er uit? Wat gebeurd er straks op Duivelseiland?

  Wie is nu waar?

  Kamp Zuid

  • Jaap van Deurzen
  • Fien Vermeulen
  • Yvette Brock
  • Akwasi
  • Anita Helker
  • Frank van der Lende
  • Dionne
  • Hugo Kennis

  Kamp Noord

  • Shary-An
  • Thomas Bergen
  • Roy Donders
  • Eva Korenman
  • Marianne Verkerk
  • Kalvijn
  • Tim Coronel
  • Kim Kötter

  Duivelseiland

  • Rijk Hofman
  • Rob Geus
  • Eva Kleve
  • Berdien Stenberg

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.