Moederdag 2019 - De meest zorgzame moeders in films

  Moederdag is een dag waarop we wat meer aandacht geven aan onze moeders. We pakken ze in met cadeautjes en laten zien dat we van ze houden. Moederdag 2019 staat weer bijna voor de deur en er zijn genoeg moeders in films die wat extra aandacht verdienen. Dit zijn de moeders in films die alles over hebben voor hun kinderen.

  Lucasfilm

  8. Shmi Skywalker (Star Wars Episode 1&2)

  We beginnen de lijst met de meest zorgzame moeders voor Moederdag 2019 met Shmi Skywalker. Nadat slavin Shmi op magische wijze spontaan zwanger werd beviel ze van Anakin, een jongen met bijzondere krachten. Ze leiden samen een bestaan als slaaf en Shmi probeert het beste van de situatie te maken. Zo geeft ze Anakin, ondanks de gevaren, de kans om mee te racen in de Podraces. Podracing is een populaire sport op Tatooine en het is iets dat Anakin het allerliefste doet.

  Alles verandert als twee Jedi Anakin ontmoeten en zijn krachten ontdekken. Volgens één van de Jedi heeft Anakin een grote connectie met ‘The Force’ die uniek is. Anakin wil graag mee met de Jedi om zelf ook de training te beginnen. Shmi moedigt Anakin aan om dit te doen. Als alleenstaande slavin met een zwaar leven moet je als moeder wel erg veel je kind houden als je hem de kans geeft om iets van zijn leven te maken, wetende dat je nu zelf alleen achterblijft.

  Disney

  7. Bambi’s moeder (Bambi)

  Bambi’s moeder is een echte beschermengel. Ze waarschuwt haar zoon voor alle gevaren van het bos zoals de jagers en mensen die in het bos rondlopen om jacht te maken op hertjes zoals Bambi. Met haar levenslessen bereidt ze Bambi voor op zijn leven als volwassen hert.

  Op een gegeven moment voelt Bambi’s moeder dat het gevaarlijk wordt. Ze roept in paniek dat hij moet rennen voor zijn leven en zich moet verstoppen voor de jagers. Als we later meerdere geweerschoten horen is het duidelijk dat Bambi’s moeder het niet gehaald heeft. Gelukkig wist ze wel haar zoon te redden verdient hiermee plek negen in de lijst met de meest zorgzame moeders in films voor Moederdag 2019.

  Paramount Pictures

  6. Ms. Gump (Forrest Gump)

  Forrest Gump is niet hetzelfde als andere jongens. HIj heeft een verstandelijke beperking waardoor hij vaak door andere mensen belachelijk gemaakt wordt. Zijn moeder zal hem altijd blijven verdedigen en spreekt Forrest dan ook veel moed in met haar wijze woorden.

  Wanneer Forrest de leeftijd heeft om naar school te gaan wordt hij door de directeur van het reguliere onderwijs geweigerd vanwege zijn achterstand. Ms. Gump pikt dit niet en doet er alles aan om Forrest in een klas met gewone kinderen te krijgen. Ze spreidt hier zelfs haar benen voor en duikt tussen de lakens met de directeur. Tsja, sommige moeders doen alles voor hun kinderen.

  Warner Bros Pictures

  5. Lily Potter (Harry Potter-reeks)

  Op plek vijf in de lijst met de meest zorgzame moeders voor Moederdag 2019 staat Lilly Potter. Lily hield zo erg van haar zoon Harry dat haar liefde hem op magische manier kon beschermen voor de duistere tovenaar Voldemort. Voldemort stierf zelfs toen hij Harry probeerde te vervloeken met een fatale spreuk doordat zijn spreuk terugkaatste door het schild van Lily’s liefde. Dat is pas liefde!

  Voordat Voldemort ten onder ging, vroeg hij aan Lily of ze op zij wou stappen. Zijn doelwit was namelijk alleen Harry. Lily bleef stug staan en liet Voldemort niet in de buurt van haar zoon komen. Net als Harry’s vader James werd Lily door Voldemort vermoord. Ze heeft dus haar leven voor haar zoon gegeven.

  Miramax

  4. The Bride (Kill Bill Vol. 1&2)

  Beatrix Kiddo, oftewel ‘The Bride’, laat niet met zich sollen. Als ze zwanger raakt stopt ze met haar leven als huurmoordenaar in de Deadly Viper Assassination Squad en gaat voor een nieuw begin. Tijdens de bruiloft met haar nieuwe man brengen haar oude bendeleden een bezoekje en vermoorden iedereen die aanwezig is en slaan Beatrix het ziekenhuis is.

  The Bride, denkend dat ze vanwege haar verwondingen een miskraam heeft gekregen, begint een pad van wraak waarop ze degene die haar dochter van haar hebben afgenomen in koude bloede afslacht met haar iconische katana.

  Disney/Pixar

  3. Helen Parr (The Incredibles)

  Het is niet gemakkelijk om een superhelden leven vol te houden wanneer je een moeder bent. Om deze reden stopte Helen Parr, ondanks dat ze er zo van hield, met haar bestaan als Elastigirl toen ze kinderen kreeg en veranderde in een echte huismoeder.

  Haar man Bob had het hier iets moeilijker mee en bleef stiekem doorgaan met zijn heldendaden. Wanneer Bob zijn gezin hierdoor in gevaar brengt doet Helen ar alles aan om haar gezin in veiligheid te brengen. Ze gooit haar super elastische lichaam in de strijd en verslaat elke vijand die op het pad van haar kinderen komt. Voor Moederdag 2019 krijgt Helen waarschijnlijk het liefst een dagje rust als cadeau.

  TriStar Pictures

  2. Sarah Connor (Terminator-reeks)

  Sarah Conner werd in het eerste Terminator deel achternagezeten door robots uit de toekomst. Deze ‘Terminators’ wilden haar vermoorden omdat Sarahs zoon John ze in de toekomst door middel van een opstand gaat verslaan. Wanneer John een kind is moet Sarah hem beschermen voor de Terminators die hen constant aanvallen.

  Tijdens John kindertijd doet Sarah er alles aan om hem klaar te stomen voor de gevechten met de Terminators. Ze leven samen een nomadisch leven en reizen rond door Zuid- en Centraal Amerika. Hier geeft ze hem trainingen en beschermt ze hem voor het kwaad dat gaat komen. Sarah Connor is dus naast een zorgzame moeder vooral een badass moeder.

  Warner Bros Pictures

  1. Molly Weasley (Harry Potter-reeks)

  Molly Weasley verdient de eerste plek in de Moederdag 2019 lijst van de meest zorgzame moeders in films het allermeest. Alhoewel ze het al druk genoeg had met de verzorging van zeven kinderen, nam ze ook nog eens Harry Potter op in de familie.

  Het verzorgen zit bij Molly in hart en nieren. Dat ze alles over heeft voor haar kinderen is een understatement. Wanneer dooddoener Bellatrix in de laatste Harry Potter film haar dochter aanvalt, staat ze gelijk op maakt ze gehakt van haar. ‘not my daughter, you bitch'.

  Moederdag 2019 - De beste moeders in films

  Als voorbereiding op moederdag waren dit de meest zorgzame moeder uit films op een rijtje.
  Aanstaande zondag op 12 mei is het moederdag 2019. Weet je nog niet wat je voor je moeder gaat kopen? Lees dan onze special met cadeautips voor moederdag 2019.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.