Modern Warfare 2: De eerste missies

Article
door Limpie
zaterdag, 14 november 2009 om 16:30
xgn google image
Sinds afgelopen dinsdag ligt Call of Duty: Modern Warfare 2 in de winkels en is nu al meerdere miljoenen keren verkocht. Wat wij van het spel vinden, kon je al in onze recensie lezen, en in dit artikel kun je ook nog eens alles over de eerste missies lezen.
De allereerste missie in Call of Duty: Modern Warfare 2 is een missie waarin jij als private first class Joseph Allen bekend moet raken met de besturing, wat gebeurt in Afghanistan. Als eerste komt het schieten aan bod. Je zult namelijk een groep nieuwe militairen moeten laten zien hoe je snel meerdere doelen uitschakelt. Daarna moet je door naar een gebouw, waar zowel burgers als terroristen in verschuilt zitten. De terroristen moet je omleggen, maar de burgers mag je uiteraard niet raken. Dit alles moet binnen een bepaalde tijd. Als je beide opdrachten goed uitvoert heb je de eerste missie gehaald en ben je klaar voor de verdere strijd.
Het begin van de tweede missie vindt plaats in een gebied genaamd The Red Zone. Je komt aan bij een dorp, maar de brug over de rivier hier is opgeblazen. Meerdere RPG-teams zitten in het dorp om jou tegen te houden en aan jou dus de taak deze teams uit te schakelen om zo de bruggenlegger te beschermen. Als de brug ligt stap je in jouw Humvee om plaats te nemen achter een automatisch geweer. Als je de stad in rijdt kom je echter in een hinderlaag terecht.
Je moet een stuk rijden, maar dit houd je niet lang vol en daarom vlucht een gebouw in. Uiteraard zit dit gebouw wederom vol met terroristen en je zult deze moeten omleggen. Tevens liggen je maten onder vuur vanuit een school en ook deze zul je dus moeten zuiveren. Na het beschieten van de school lijkt het rustig te zijn, maar toch zijn er nog een aantal terroristen in de stad. Als je je hier doorheen hebt gevochten kom je aan bij een aantal helikopters en kun je het gebied verlaten. Bij de helikopter staat een generaal die je vraagt over te stappen naar een geheim team voor verdere missies.
In de derde missie ben je ondertussen overgestapt naar de C.I.A. en moet je op een speciale missie in Kazachstan. Je zult namelijk materialen van een Russische vliegbasis moeten stelen en dit doe je samen met een sergeant. Nadat je een aantal ijsschotsen hebt beklommen kom je in dit kamp aan. In tegenstelling tot de vorige missie moet je je dit keer zoveel mogelijk verborgen houden. Nadat je het kamp bent geïnfiltreerd moet je op zoek naar de brandstofopslag om hier een explosief op aan te brengen.
Als je dit gedaan hebt ga je verder op zoek naar een sateliet omdat je de ACS-module hiervan nodig hebt. Helaas wordt je sergeant gevangen genomen en wordt je door de vijand gedwongen jezelf over te geven. Je doet dit echter niet en laat het explosief ontploffen. De chaos breekt uit en jij en de sergeant weten te ontsnappen. Jullie pick-up point ligt echter een heel stuk verder en om hier te komen steel je twee sneeuwscooters. Eenmaal aan het einde staat er een helikopter op jullie te wachten en weten jullie met de ACS-module te ontkomen.
De grootste vijand op dit moment in de wereld is Makarov, een Russische terrorist. In de vierde missie is hij echter jouw vriend, of zo lijkt het in ieder geval. Dit is overigens de veel besproken vliegveld missie waarin je burgers kunt omleggen. Je gaat namelijk samen met Makarov en zijn mannen een chaos creëeren door een terroristische aanslag te plegen. In eerste instantie schieten jullie alle burgers en beveiligers op het vliegveld overhoop, maar dit is nog niet genoeg.
Jullie vluchten namelijk naar buiten waar de politie in grote getallen oprukt. Aan jullie de taak om tot aan een bepaald gebouw te vechten waar een ambulance op jullie wacht om weg te komen van het vliegveld. Makarov naait je echter want hij verwond je om zo de rest van Rusland te laten denken dat de Amerikanen een aanslag hebben gepleegd en niet Makarov met zijn mannen.
En hoe verder...
Om erachter te komen hoe het spel verder gaat zul je zelf moeten spelen, maar we hopen dat we jullie zo genoeg informatie hebben gegeven. En wil je weten hoe wij Call of Duty: Modern Warfare 2 vonden, bekijk dan onze recensie.