De werelden van New Super Mario Bros. Wii

Article
door Limpie
zondag, 15 november 2009 om 15:00
xgn google image
In de meeste Mario games zien we altijd verschillende soorten werelden terug en ook in New Super Mario Bros. Wii kan dit natuurlijk niet ontbreken. Onze reeks met specials sluiten we af met een kijkje naar deze werelden.
Iedereen die bekend is met de Mario games sinds Super Mario Bros. 3, weet dat er zo zo goed als altijd in een algemene wereld wordt begonnen. Deze wereld is tevens de wereld waar het kasteel van Princess Peach staat. In New Super Mario Bros. Wii is Larry Koopa de baas in deze wereld. Je zult hem, net als alle andere bazen, twee keer tegenkomen.
Wereld twee is de woestijn wereld. De woestijn is zeker geen onbekend terrein voor Mario, want al veel vaker heeft hij zichzelf moeten redden uit drijfzand en moest hij de cactussen verslaan of ontwijken. De baas in deze wereld is Roy Koopa, de vrolijke gast met een mooie roze zonnebril.
Ook de ijswereld is niet onbekend, maar glijdende pinguins zijn dit wel. Deze nieuwe wezens zul je in de wereld van Lemmy Koopa tegen komen, maar gelukkig krijg je hulp. Je hebt namelijk de beschikking over een mooi pinguin outfit die je sneller laat zwemmen en glijden. Tevens kun je als je dit pak aantrekt ijs schieten om zo je tegenstanders om te leggen.
De meest lastige werelden in de eerste Super Mario Bros. waren de water werelden en ook in New Super Mario Bros. Wii zit deze uitdaging er weer in. Je gaat aan de slag in een heuse zeewereld om hier Wendy Koopa van haar troon af te stoten. Een hoop bekende, maar ook een hoop onbekende, zeewezens komen je in deze wereld tegemoet.
Wereld vijf bevindt zich in het bos, maar helaas, of juist gelukkig, wordt het geen leuke, onschuldige wandeling tussen de bomen. Het bos zit namelijk vol met vijanden en het water in de omgeving is ook nog eens vergiftigd. Iggy Koopa wacht je hier op om je het leven zuur te maken, maar als je het goed doet laat je dit uiteraard niet gebeuren.
In Super Mario World hadden we voor het eerst te maken met bergen. Ook in New Super Mario Bros. Wii zijn de bergen terug, alleen zijn ze dit keer niet van chocola maar van steen. De dikke Morton Koopa beschermt dit gebied en hij heeft een hoop zeer oude bekenden tot zijn beschikking hiervoor.
Ludwig von Koopa beschermt de laatste wereld waar Bowser niet rondwandelt, en in deze wereld zoek je het op zeer hoge plekken. Boven de wolken bevindt zich namelijk zijn kasteel en je zult hier heen moeten om in de laatste wereld terecht te komen. Ludwig zal een hoop weerstand bieden, maar is dit genoeg om jou tegen te houden?
De laatste wereld kent maar liefst drie bazen. Hier vind je namelijk Bowser Jr., Kamek en de grote brompot Bowser zelf. Je zult het tegen alle drie op moeten nemen om de Princess te bevrijden, maar dit is een stuk lastiger dan gehoopt. Een heuse vulkaan zal namelijk midden op je pad staan om je de weg naar Bowser's kasteel te versperrren.
Ondanks dat Wereld 8 volgens Nintendo de laatste wereld is, zijn er op internet screenshots opgedoken van een Wereld 9. Het gaat hier om een regenboog wereld in de vorm van een ster. Of het ook echt is zullen we pas volgende week te weten komen, maar hieronder alvast de screenshot.