Minecraft Dungeons gameplay is voor de kids en dat is prima [gespeeld op gamescom]

  Het grootste fenomeen van de afgelopen tien jaar is niet Fortnite, maar Minecraft. Nu, tien jaar later, komt de inmiddels door Microsoft overgenomen titel met een spinoff genaamd Minecraft Dungeons. Wij hebben de nieuwe titel alvast onder de knoppen gehad tijdens gamescom 2019 en hier lees je wat we van de Minecraft Dungeons gameplay vinden.

  Minecraft Dungeons is een klassieke actie-RPG in de stijl van Diablo en recentelijker Warhammer Chaosbane en Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order. Met een team van maximaal vier spelers verken je een scala aan kerkers en neem je het op tegen de vijanden van de nacht. Spinnen, Endermen en zombies om maar een paar voorbeelden te noemen, staan allemaal op je te wachten.

  Geschikt voor de kids

  Vanaf het eerste moment valt dan ook op dat de game speelt als een klassieke dungeon crawler. Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden lijkt de gedachtegang, zolang we de game maar afstemmen op onze doelgroep. Dat is dan ook duidelijk te merken, want de game richt zich erg op het jonge publiek dat wel pap lust van de bekende monsters en figuren uit Minecraft.

  Om de haverklap vindt er een gevecht plaats, maar bepaald moeilijk is die niet. Integendeel, het is allemaal vrij simpel zelfs en al helemaal wanneer je een beetje gebruik weet te maken van voorwerpen, zoals levenselixers (waarmee je gelijk weer al je levens hebt).

  Vechten maar!

  Terwijl je de kerkers doorkruist merk je al snel dat iedere knop een andere functie heeft die bijdraagt aan het gereedschap dat jou onoverwinnelijk kan maken. Met een wapen (zwaard, bijl, hamer om maar wat te noemen) ga je de strijd aan en val je met een druk op de knop aan, maar als je vanaf een afstandje wil schieten kan dat natuurlijk ook. Standaard heb je namelijk een pijl en boog of kruisboog tot je beschikking waarmee je ook op afstand voor nachtmerries gaat zorgen bij vijanden.

  Alsof de wapens nog niet genoeg zijn, heb je ook nog eens een aantal vaardigheden waarmee je jezelf tijdelijk nog een stapje sterker maakt. Zo is er een skill waarmee je snelheid door het dak schiet en je bijna net zo snel bent als Sonic wanneer je over het strijdtoneel dendert. Ook is een vaardigheid waarmee je een krachtveld tevoorschijn tovert waarmee je jezelf en je kompanen kunt beschermen.

  Samen sta je sterk

  Dat is namelijk een ander onderdeel van de Minecraft Dungeons gameplay. De game kan volledig met vier spelers online gespeeld worden. Hierbij is iedereen een ander personage en vul je elkaar als het ware aan. Wanneer je vecht doe je het samen en dat allemaal om de kerkers monstervrij te maken. Helaas was het in onze demo niet mogelijk om de game via splitscreen te spelen, hoewel dit wel een functie gaat worden wanneer de game verschijnt. Hoe dat is, blijft voor nu nog even in mist gehuld, maar datzelfde geldt niet voor de echte role-playing elementen van de game.

  Zo heb je natuurlijk een inventory waar je alle voorwerpen die je vindt in terug kunt vinden. Deze kun je aantrekken, maar daarbij moet je logischerwijs wel opletten dat je stats verbeteren. Je kunt nog zo'n mooie hamer vinden, maar als je statistieken ervan kelderen is dat het zeker niet waard.

  Minecraft Dungeons gameplay is niet bijzonder, maar dat is oké

  Al met al is de Minecraft Dungeons gameplay precies wat je van een game binnen het genre zou verwachten. Er wordt niet gestreefd naar vernieuwing, maar juist ingespeeld op de doelgroep van Minecraft. Geen druppeltje bloed en gemakkelijke gevechten voeren in onze Minecraft Dungeons gameplay speelsessie de boventoon en hoewel dat gemakkelijk winnen is, is dat ook best prima. Immers hoeft niet iedere game zo moeilijk te zijn als Dark Souls.

  Benieuwd naar ander gamescom 2019 nieuws? Op onze speciale gamescom 2019 pagina kun je alles op een rijtje zien!

  Minecraft Dungeons

  Verkijgbaar vanaf 26 may 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.