De nieuwe gamescom 2019 games allemaal op een rijtje

  Gamescom is officieel begonnen! Hoewel het evenement nog maar net bezig is zijn er al meerdere games aangekondigd. Dit zijn de gamescom 2019 aankondigingen tot nu toe. We hebben het hier alleen over games waar op gamescom voor het eerst over gesproken is, dus games als Death Stranding doen niet mee.

  Amplitude Studios

  7. Humankind

  Amplitude Studios, de makers van Endless Space an meerdere andere 4X strategy games, komt met een nieuwe titel in het genre. In Humankind moet je je eigen beschaving op zien te bouwen in de hoop dat het nageslacht je herinnert. Die bekendheid is de belangrijkste voorwaarde om de game te winnen, dus voortbestaan komt op een tweede rang te staan.

  Volgens Amplitude Studios is dit de game waar ze als sinds Endless Space naartoe werkt. De studio zou zelfs opgericht zijn om deze game te kunnen maken. Vergeleken met de gemiddelde gamescom 2019 aankondigingen heeft Humankind nu dan ook behoorlijk wat waar te maken. Je kunt de trailer hierboven bekijken of de game in actie zien op gamescom om je eigen voorlopige oordeel te vellen.

  THQ Nordic

  6. Comanche

  Wil jij helikopters vliegen voor het leger? Het kan in Comanche! Deze game-serie is gebaseerd op een gevechtshelikopter die ten tijde van de originele game in ontwikkeling was, maar nooit in gebruik is genomen. De reboot die deel uitmaakte van de gamescom 2019 aankondigingen is dan ook misschien wat onrealistisch, aangezien niemand daadwerkelijk Comanches vliegt, maar wat maakt dat uit als de gameplay goed is?

  De gameplay trailer voor de Comanche reboot toont intense vluchten een gevechten met niet alleen de Comanche helikopter, maar ook met drones. Ondanks de oude helikopter is er dus enige ruimte voor modernisering in de reboot. Ook wordt de game naar de moderne tijd gebracht met een multiplayer modus waarin je in teams of ieder voor zich elkaar uit de lucht kunt knallen.

  Star Theory

  5. Kerbal Space Program 2

  Zou jij graag het zonnestelsel willen ontdekken? Dat kan in Kerbal Space Program. Die game biedt de speler niet alleen een zonnestelsel gebaseerd op dat van ons, maar ook een verrassend kloppende weergave van ruimtevaart. Het is dus niet echt een game voor science-fiction liefhebbers, maar meer voor de echte enthousiastelingen over ruimtevaart.

  Vanaf volgend jaar hoef je geen genoegen meer te nemen met één zonnestelsel. Dan komt Kerbal Space Program 2 namelijk uit. In dit vervolg kun je interstellair reizen en zelfs koloniën opzetten op planeten buiten het zonnestelsel waar je begint. Als dat nog niet genoeg is, is er ook multiplayer. Je kunt natuurlijk met zijn tweeën veel meer verzinnen dan alleen.

  Bandai Namco

  4. Little Nightmares II

  Een ruim jaar na de release van Little Nightmares waren wij klaar voor een vervolg, en de gamescom 2019 aankondigingen wisten dat te leveren. In 2020 komt Little Nightmares II uit op alle consoles en PC. Wie bang is dat de game meer van hetzelfde wordt hoeft zich niet druk te maken: de trailer laat voldoende nieuws zien.

  Veruit het opvallendst is dat Six er een vriend of vriendin bij heeft. Het is mogelijk dat dat wijst op co-op, maar zeker is het niet. We zien ook dat we dit keer de wereld buiten The Maw te zien krijgen, maar veel vrolijker dan de locaties die we uit de eerste game gewend waren is het buiten niet...

  V1 Interactive

  3. Disintegration

  We weten nog niet zoveel van Disintegration, maar toch voelt dit als één van de grootste gamescom 2019 aankondigingen tot nu toe. De game wordt gemaakt door V1 Interactive, een kleine studio die mede door een voormalig Halo-ontwikkelaar is opgericht. Ondanks dat de studio klein is, is dat nergens aan af te zien.

  Zowel de gameplay-beelden als het cinematische deel van de trailer zien er prachtig uit. Wat we op dit moment weten klinkt ook veelbelovend. Je speelt als Romer, die eruitziet als een robot maar ooit een mens was. Zijn missie is om de mensheid terug te brengen naar een staat van vlees en bloed. Daarvoor leidt hij een klein verzet in gevechten die zowel first-person shooter als real-time strategy elementen hebben.

  SEGA

  2. Yakuza Remastered Collection

  In zekere zin is deze collectie niet onthuld op gamescom: de games waren al uit in Japan. Toch wisten we vóór de beurs niet dat deze games naar het westen zouden komen, dus we kunnen ze wat ons betreft tot de gamescom 2019 games rekenen. Bovendien is de collectie-vorm waarin Yakuza 3, 4 en 5 naar het westen komen wél een volledig originele gamescom onthulling.

  Wie de Yakuza-reeks van begin tot eind wil spelen hoeft binnenkort niet meer te wisselen tussen PS3 en PS4. Met de release van de Yakuza Remastered Collection zijn alle games nu speelbaar op PS4, in HD, met 60 frames per second. Wie de collectie digitaal koopt kan nu al beginnen aan Yakuza 3. Ook voor fans van fysieke games is er een leukigheidje: je kunt eindelijk een doosje voor Yakuza 5 op je PS3 plank zetten!

  Focus Home Interactive

  1. SnowRunner

  Simulatie is misschien niet het eerste genre waar je bij een evenement als gamescom over hoopt te horen. Toch is het een genre waarmee veel gamers zich uitstekend kunnen vermaken, dus het viel te verwachten dat er vast wel één tussen de gamescom 2019 games zou zitten. Het gaat om SnowRunner, een off-roading simulatie uit de stal van Spintires en MudRunner, twee games die een beetje een sensatie waren op Steam.

  In die games moest je met een vintage voertuig een vracht afleveren via een route die langs onverharde paden of zelfs helemaal van de weg af voerde. Datzelfde concept staat aan de basis van SnowRunner maar dan met, je raadt het al, sneeuw en ijs. Met alle gladheid zal het niet meevallen om je vracht te bezorgen, dus misschien komt de vernieuwde multiplayer nog eens van pas als je wel wat hulp kunt gebruiken.

  Welke gamescom 2019 aankondigingen vind jij het interessantst?

  Er is een aantal totaal verschillende games onthuld. Welke gamescom 2019 aankondigingen blijf jij na de beurs in de gaten houden? We horen het graag in de reacties!

  SnowRunner

  Verkijgbaar vanaf 28 april 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.