Miles Morales is Spider-Man - Alles over de Spider-Man: Into the Spider-Verse personages!

  Met de komst van Spider-Man: Into the Spider-Verse is het tijd voor een hele andere versie van Spider-Man. Peter Parker maakt plaats voor Miles Morales als Spider-Man, maar zal wel een rol spelen in de nieuwe film. Hier lees je alles over Miles, Peter en de andere toffe filmpersonages.

  Universal Pictures International

  Natuurlijk zullen we niet de verhaallijn tot in het kleinste details bespreken, dus je hoeft niet bang te zijn voor spoilers. We bespreken wie de hoofdpersonen zijn in Spider-Man: Into the Spider-Verse, zodat je alvast een idee krijgt wie de personages zijn. Van de stripboeken kun je namelijk al veel leren over deze gloednieuwe animatiefilm over de jonge superheld.

  Miles Morales, de nieuwe Spider-Man

  In de openingsscène maken we kennis met de deels Puerto Ricaanse, deels Afro-Amerikaanse Miles Morales oftewel Spider-Man. In de nieuwe film Spider-Man: Into the Spider-Verse wordt de stem van deze held ingesproken door Shameik Moore (bekend van ‘The Get Down’) en in de Nederlandse versie is dit gedaan door Ronnie Flex. De film gaat over hoe Miles moeite heeft om zijn leven als Spider-Man te combineren met zijn schoolleven. Hij krijgt hulp van een Spider-Man uit een andere dimensie, namelijk Peter Parker.

  De film is gebaseerd op de Ultimate Spider-Man-stripboeken waarin Miles Morales op een andere manier Spider-Man wordt. In de stripboeken neemt Miles de rol van Spider-Man over nadat Peter Parker om het leven komt door toedoen van de Green Goblin. Miles voelde zich schuldig om de dood van Peter, omdat hij het gevoel heeft dat hij Peters dood kon voorkomen.

  Universal Pictures International

  Peter Parker, de Spider-Mentor

  In Spider-Man: Into the Spider-Verse is Peter Parker (ingesproken door Jake Johnson en in de Nederlandse versie door Thijs Römer) niet een typische superheld. Integendeel zelfs, hij wil geen held meer zijn en doet je al snel denken aan een zwerver in een felgekleurd kostuum. Toch besluit hij Miles te helpen om een volwaardige Spider-Man te worden, maar de vraag is of hij wel zo geschikt is om de mentor van Miles te zijn.

  Peter Parker heeft in deze film eigenlijk totaal geen kennis van zaken en is daardoor een verfrissende twist voor één van de bekendste superhelden ter wereld. Tot nu toe hebben we in eerdere films steeds gezien hoe Peter Parker als Spider-Man uitgroeide tot een superheld die zich verantwoordelijk voelde om anderen te redden. Eerder dit jaar kon je in Marvel’s Spider-Man op de PlayStation 4 zelfs spelen als een volledig ontwikkelde Peter Parker die al flink wat ervaring heeft als Spider-Man. In Spider-Man: Into the Spider-Verse is daar geen sprake van, maar gelukkig zijn er ook ander Spider-Man personages die hij als voorbeeld kan nemen.

  Universal Pictures International

  Vele Spider-Men komen samen

  Spider-Man: Into the Spider-Verse kent dus nog veel meer varianten van Spider-Man naast Miles Morales en Peter Parker. Zo heb je bijvoorbeeld Spider-Gwen oftewel Gwen Stacy (ingesproken door door Hailee Steinfeld en in de Nederlandse versie door Holly Mae Brood). Spider-Gwen wordt vergezeld door Spider-Man Noir, Peni Parker en Spider-Ham die allemaal op bezoek komen om de wereld te redden.

  Peni (ingesproken door Kimiko Glenn en in de Nederlandse versie door Cystine Carreon), Spider-Man Noir en Spider-Ham (ingesproken door John Mulaney en in de Nederlandse versie door Buddy Vedder) zijn ook personages uit de stripboeken. Zoals de naam al doet vermoeden is die laatste een varken met de superkrachten van Spider-Man en is Spider-Man Noir (ingesproken door Nicolas Cage en in de Nederlandse versie door Frank Lammers) een duistere variant van het personage uit de jaren ‘30. Peni Parker is de laatste van de Spider-Man varianten en is een Japans meisje van het anime-universum dat een mech-pak gebruikt om de wereld te redden.

  Universal Pictures International

  Familie en vijanden

  Miles heeft naast de verschillende Spider-Man personages ook nog te maken met zijn familie. Zo speelt Rio Morales, Miles’ moeder, een kleine rol in de film en is Miles’ vader Jefferson Davis een politieagent die het niet zo heeft op Spider-Man. Het is aan de nieuwe Spider-Man Miles Morales om zijn familie en de wereld te redden van verschillende schurken met snode plannen. Zo komt de Green Goblin voorbij, maar dat is niet de echte schurk dit keer.

  Dat is namelijk de Kingpin (ingesproken door Liev Schreiber en in de Nederlandse versie door Derek de Lint). Hij heeft snode plannen voor de wereld waar een stokje voor gestoken moet worden, maar dat zal nog niet zo gemakkelijk zijn. De Kingpin wordt namelijk geholpen door de Prowler (ingesproken door Mahershala Ali en in de Nederlandse versie door Fernando Halman). Miles zal er achter komen dat het extra moeilijk zal zijn om het gevecht aan te gaan tegen de Prowler.

  Wat de reden hiervan is en hoe dit verder afloopt zie je in Spider-Man: Into the Spider-Verse en je kan dan zien hoe Miles Morales als Spider-Man in actie komt. De film ging vorige week al uit in de Verenigde Staten en opende op #1 Spider-Man: Into the Spider-Verse draait nu ook in de Nederlandse bioscopen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.