Microsoft Windows 10 Event hoogtepunten - Creators Update en Surface

  Tijdens Microsoft Windows 10 Event is de nieuwste versie van Windows 10 aangekondigd. Ook zijn de nieuwste Surface-producten getoond. Een blik op de Microsoft Windows 10 Event hoogtepunten.

  Online konden geïnteresseerden volgen wat Microsoft precies te presenteren had tijdens het Microsoft Windows 10 Event. Vooraf waren er verschillende verwachtingen over het evenement. Er werd onder andere gesproken over een nieuwere versie van Windows 10 en zou er een all-in-one desktop verschijnen. Laten we eens een kijkje nemen naar de Microsoft Windows 10 Event hoogtepunten.

  Microsoft Windows 10 Event opening

  De presentatie wordt geopend door Terry Myerson, vicevoorzitter van de Windows afdeling van Microsoft. Hij deed dit op een traditionele persconferentie manier door te openen met een inspirerende video over het goede werk dat Windows aan het doen is.

  Microsoft wil met Windows computer toegankelijk maken voor iedereen. Doof of blind, rijk of arm, westers of oosters. Het gebruik van Windows moet gaan over het uiten van je creativiteit en die wil Microsoft met de nieuwe update naar een nieuwe niveau tillen, namelijk met de Windows 10 Creators Update.

  Windows 10 Creators Update

  De presentatie van de Windows 10 Creators Update is opgedeeld in drie aparte segmenten, namelijk Mixed Reality, gaming en menselijk contact. Om te beginnen met de slogan '3D For Everyone'.

  Met de Windows 10 Creators Update wil Microsoft de toekomst dichterbij brengen door het ontwerpen in 3D nog toegankelijker te maken. Dit wil ze blijkbaar vooral doen door het gebruik van de eigen Surface producten die zoveel mogelijk aandacht krijgen.

  Microsoft nam een voorbeeld aan Minecraft om te laten zien hoe kinderen tegenwoordig 3D ontwerpen bijna vanzelfsprekend vinden en dat wil ze terug laten komen in Windows 10. Om te illustreren hoe makkelijk 3D ontwerpen is in Windows 10 Creators Update wordt gebruikt gemaakt van Paint. Inderdaad, Paint.

  Microsoft Windows 10 Event hoogtepunten - Paint 3D

  Paint 3D

  Want voor de nieuwste update is Paint 3D ontwikkeld, de nieuwste tool van Windows om in meerdere dimensies makkelijk te ontwerpen. De eenvoud van Paint wordt naar 3D gehaald. Eerst maakt Megan Saunders, general manager bij Microsoft, een 3D afbeelding van een zandkasteel dat op het podium staat. Met een HP Elite x3 filmt ze het kasteel en maakt de app er een drie dimensionale afbeelding van, erg indrukwekkend.

  Hierna kan ze de afbeelding in 3D bewerken en andere onderdelen toevoegen vanuit een online hub. Hier kunnen ontwikkelaars hun eigen 3D afbeeldingen toevoegen om daarna door iedereen gebruikt te worden. Het bewerken in Paint 3D ziet er erg simpel en toegankelijk uit. Eigenlijk net zoals de Paint die we allemaal kennen, maar dan in 3D.

  HoloLens en andere brillen

  Ook krijgt HoloLens een kleine demonstratie. De integratie met Microsoft 10 Creators Update ziet er simpel en logisch uit. In de korte demonstratie wordt laten zien hoe deze ontworpen 3D objecten een functionaliteit krijgen.

  Zo kan je een eigen ontworpen objecten een digitale plaats in je huis geven en kan je met ontworpen objecten bijvoorbeeld kijken hoe die mooie stoel die je online zag in je huiskamer past. Momenteel zijn HP, Dell, Lenovo, Asus en Acer allemaal bezig met het ontwikkelen van een bril die gebruik kan maken van de 3D mogelijkheden van de Windows 10 Creators Update.

  Gaming

  Het volgende onderdeel van de Windows 10 Creators Update presentatie is gaming. Met Windows 10 wil Microsoft normale gamers omtoveren tot ontwikkelaars van content. Daarnaast springt het bedrijf in op de populariteit van eSports. Het kijken van grote evenementen is makkelijker en toegankelijker met Windows 10 Creators Update, alsof we dat nog niet genoeg hadden gehoord.

  Maar de nadruk bij voor gaming ligt toch bij het zelf broadcasten van games. Volgens Microsoft vinden veel gebruikers het nogal intimiderend om zelf online te gaan met content en het starten van een streaming-kanaal. Om die instap lager te maken gaat Windows samenwerken met Beam.

  Beam is een streamingdienst, vergelijkbaar met Twitch, die alle directe streams van Windows 10 uit zal zenden. Beam wordt volledig geïntegreerd in het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Met een simpele Windows-knop en de G op je toetsenbord, open je de Gamershub om binnen een muisklik jouw stream te starten.

  Vrienden en volgers worden vervolgens gelijk voorzien van een bericht dat jouw stream is gestart. Makkelijker kan bijna niet. Vraag is alleen of Beam aan zal slaan naast het succes van Twitch. Microsoft hoopt Beam in ieder geval een impuls te geven door de samenwerking.

  Zelf eSporten

  Daarnaast werd Toernooien aangekondigd, een feature die al eerder werd gepresenteerd aan het Xbox Live Preview programma. Hier kan je zelf een online toernooi starten in een game naar wens. Al het 'administratieve werk' wordt gedaan door Windows, het enige wat jij verder hoeft te doen is deel te nemen aan jouw eigen online toernooi.

  Met Xbox Anywhere is het dan ook mogelijk om games te spelen op je Xbox One, deze op te slaan en daarna verder te gamen op een Windows 10 PC. Dit gedeelte van de persconferentie eindigt met het statement dat de Xbox One S, dé console is op dit moment voor de beste 4K game ervaring. Een steek naar de nieuwe PlayStation 4 Pro natuurlijk.

  Social

  Tot slot werd er dus nog aandacht besteed aan het sociale aspect van Windows 10. Deze is niet zo zeer wereldschokkend, maar wel maakt het in contact blijven met anderen een stuk makkelijker.

  Ook hier wil Microsoft alles makkelijk, sneller en toegankelijker maken, iets dat regelmatig herhaald wordt. Windows 10 Creators Update neemt de 'moeilijke' weg van het delen door het aantal stappen aanzien in te korten. In Windows 10 Creators Update krijg je de mogelijkheid om personen te koppelen aan social media in plaats van andersom.

  Zo kan je nu een SMS krijgen van een vriend en vanuit die hub gelijk naar al je e-mails van diezelfde persoon. Dus in plaats van te zoeken naar een persoon op een social media, kies je nu de social media waarmee je iets naar een persoon wil sturen. Het draait om de mensen, niet om de social media.

  Windows 10 Creators Update

  3D, gaming en social zijn dus de belangrijkste peilers geworden van de nieuwste Windows 10 update. Een exacte datum voor de Windows 10 Creators Update is er nog niet, alleen is bekend dat de update in de lente van 2017 voor alle Windows 10 gebruikers gratis te downloaden is.

  Nieuwe hardware - Surface Book i7 en Surface Studio

  Tot slot komt publiekslieveling Panos Panay, de grote man achter de Microsoft Surface-lijn, onder luid gejuich het podium op. Na wat commercieel gepraat over het succes van de Surface en hoe die wordt toegepast is het tijd voor nieuwe onthullingen.

  Surface Book i7

  Om te beginnen wordt de nieuwe Surface Book i7 gepresenteerd. Een krachtigere versie van de vorig jaar uitgebrachte Surface Book Pro. Het scherm is 13,5 inch en is het eigen ontwikkelde PixelSense Display. Qua uiterlijk is de laptop/tablet vrijwel onveranderd, maar intern is er flink wat verbeterd.

  De batterijduur is een stuk beter geworden. In totaal zou een volle accu een levensduur moeten hebben van 16 uur. Een verbetering van 4 uur ten opzichte van de vorige Surface Book.

  Zoals de naam al doet vermoeden zit er een Intel Core i7 processor in de computer die, volgens Panay, 1,9 teraflops levert en heeft de Surface i7 een NVidia GTX 965M GPU. Natuurlijk worden de pijlen ook nog even gericht op Apple met de melding dat de Surface Book i7 twee keer krachtiger is dan de Macbook Pro 13. Een uitspraak die ze misschien wel kunnen inslikken na de aankondiging van de nieuwe Macbooks.

  In totaal krijg de nieuwe Surface Book i7 drie modellen. De belangrijkste verschillen zie hier in de tabel:

  Surface Book i7
  Prijs$2399$2799$3199
  Opslaggeheugen (SSD) 256GB512GB1TB
  Werkgeheugen8GB16GB16GB

  In Amerika komt de Surface Book i7 uit op 10 november. Of en wanneer de Surface Book i7 in Nederland uitkomt is nog niet bekend. De voorgaande modellen van de Surface Book waren helaas ook niet te vinden in de schappen in Nederland.

  Microsoft Windows 10 Event hoogtepunten - Surface Studio

  Surface Studio

  Maar de uiteindelijke ster van de show werd toch echt de Surface Studio. Want eerlijk is eerlijk, de nieuwe All-in-one desktop van Microsoft is een pareltje voor het oog. Met een spectaculair introductievideo worden de nieuwste features getoond en wordt het schitterende exterieur van de computer onthuld.

  De Surface Studio heeft een 28 inch scherm, tevens van PixelSense, met een verhouding van 3:2. De resolutie is 4500x3000 en is goed voor een pixeldichtheid van 192ppi. Het scherm is slechts 12 millimeter dik, zit in een aluminium behuizing en is uiteraard touchscreen. Het scherm is volledig kantelbaar en op die manier bruikbaar in verschillende standen.

  De Surface Studio maakt gebruik van TrueColor waarmee er meer dan een miljard kleuren getoond kunnen worden. Vernuftige feature is het aanpassen van het kleuren schema naar die van slechtere schermen. Hiermee kan je bijvoorbeeld zien hoe jouw product of creatie er uitziet op een scherm met andere kleurinstellingen.

  De computer zal draaien op een Intel Core i5 of i7 processor, afhankelijk van het model, die gebouwd zijn met de nieuwe Skylake-architectuur. De computer krijgt standaard ddr4-werkgeheugen, de grootte van het werkgeheugen hangt van het model af. Dit kan oplopen tot 32GB. De duurste versie van de Surface Studio heeft een GTX 980M van 4GB.

  De enige kabel die uit de computer komt is de voedingskabel de rest is allemaal ingebouwd. In de voet, waar alle hardware van de computer te vinden is, zitten alle uitgangen van de Surface Studio. Het gaat hier om een 3,5 mm audiojack, SD-card ingang, Mini DP, ethernetport en vier USB 3.0 ingangen. Wellicht een opvallende keuze om totaal geen enkele USB-C ingang te plaatsen.

  Ook de nieuwe Surface Studio wordt geleverd in drie verschillende modellen en de belangrijkste verschillen zie je hier:

  Surface Studio
  Prijs$2999$3499$4199
  GPUNVIDIA GeForce GTX 965MNVIDIA GeForce GTX 965MNVIDIA GeForce GTX 980M
  Opslaggeheugen1TB1TB2TB
  Werkgeheugen8GB16GB32GB

  De gloednieuwe Surface Studio wordt in Amerika uitgebracht op 15 december en is nu al te pre orderen. Of de ster van de Microsoft Windows 10 Event ook naar Nederland gaat komen is nog niet bekend.

  Duidelijk was wel dat de Surface Studio wel de knaller was als het gaat om Microsoft Windows 10 Event hoogtepunten.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.