5 franchises die een Nintendo Switch game moeten krijgen

Article
donderdag, 27 oktober 2016 om 12:08
xgn google image
De Nintendo Switch werd vorige week onthuld door Nintendo en één van de meest veelbelovende onthullingen was ongetwijfeld de lijst met ontwikkelaars en uitgevers die Nintendo Switch Partner zijn. Aangezien die lijst nu al lekker lang is, kunnen we waarschijnlijk veel verschillende Nintendo Switch games verwachten.
De Wii U kon bij de release destijds ook rekenen op belangrijke partners als Activision en Ubisoft, maar door de tegenvallende verkopen van het apparaat bleven de bedrijven niet lang geïnteresseerd in het ontwikkelen van Wii U titels. Laten we hopen dat de Nintendo Switch een beter lot beschoren is, en we na de release veel toffe Nintendo Switch games kunnen spelen.
De volledige lijst met Nintendo Switch Partners kent onder andere grote namen als Activision, Bethesda en EA. De grote uitgevers en ontwikkelaars lijken momenteel enthousiast aan te werken aan het realiseren van Nintendo Switch games en hopelijk blijft dat ook zo wanneer het apparaat beschikbaar komt. Al deze bedrijven beschikken over hun eigen gave franchises en daarom hebben we nu voor jullie vijf franchises uitgekozen die een Nintendo Switch game verdienen.
Nintendo Switch game partners

Welke Nintendo Switch game zou jij willen spelen?

Met zo'n groot aantal ontwikkelaars en uitgevers dat Nintendo Switch Partner is, zullen er ongetwijfeld een aantal franchises niet genoemd worden op deze lijst. Daarom willen wij graag van jullie weten welke franchises jullie graag vertegenwoordigd zouden willen zien. Laat het ons weten welke Nintendo Switch games jij zou willen zien door een reactie achter te laten op deze special!
Lees verder voor de franchises die wij gekozen hebben!
99985

5. Sid Meier's Civilization Nintendo Switch game

Fans van strategy games zijn ongetwijfeld bekend met deze langlopende serie. Sid Meier's Civilization games zouden het fantastisch doen op de Switch. Aangezien het een turn-based strategie game is, is hij zowel voor console- als handheldgebruik geschikt en kun je op je gemak verder spelen als je besluit de Switch mee te nemen voor onderweg.
Firaxis games, de ontwikkelaar van de Civilization franchise, valt onder Take-Two, die een prominente plaats in de lijst Nintendo Switch Partners inneemt. De kans dat we een Civilization Nintendo Switch game kunnen gaan spelen is dus aanwezig.
De franchise deed met Civilization Revolution ook al eerder de consoles aan. En dat deel kreeg een opvolger op de smartphones en tablets. De Nintendo Switch combineert deze twee soorten apparaten natuurlijk op een ideale manier.
99986

4. Final Fantasy Nintendo Switch game

Final Fantasy is een veelzijdige franchise. Over de jaren heen hebben we verschillende uiteenlopende Final Fantasy games kunnen spelen. De veelzijdigheid van deze franchise maakt het aannemelijk dat we minstens één Final Fantasy Nintendo Switch game kunnen gaan spelen in de toekomst. En dat verdient de serie ook, wij zijn in ieder geval erg benieuwd wat de creatievelingen bij Square Enix gaan bedenken om de verschillende features van de Switch optimaal tot zijn recht te laten komen.
World of Final Fantasy en Final Fantasy 15 zijn niet ver meer van ons verwijderd en de franchise blijft nog altijd relevant. Het zou fantastisch zijn om een Final Fantasy game te zien die perfect gebruik maakt van alle nieuwe features die de Switch te bieden heeft. De potentie is er in ieder geval al!
99987

3. Battlefield Nintendo Switch game

Ook EA staat te pronken in de lijst Nintendo Switch partner. Welke Nintendo Switch games we van deze gigant kunnen verwachten is nog maar de vraag, maar wij hopen in ieder geval dat Battlefield daar één van is! De release van Battlefield 1 heeft de afgelopen tijd natuurlijk veel aandacht gekregen, dus de franchise staat weer vol in de spotlight.
Battlefield is zo'n franchise die garant staat voor gigantische multiplayerervaringen en het zou tof zijn als dit naar de Nintendo Switch komt, in welke vorm dan ook.
Aangezien er nog niet veel duidelijk is over de technische specificaties en features van Nintendo's nieuwste console, zou het wellicht te veel gevraagd zijn om zo'n grafisch zware game als Battlefield 1 naar de Nintendo Switch te brengen. Een andere, wellicht nieuwe, game uit de franchise is dan ook zéér welkom. Voorlopig lijkt dit nog toekomstmuziek, maar een mens mag hopen.
99988

2. Dark Souls Nintendo Switch game

Fans van de ontwikkelaar zal het niet ontgaan zijn; ook FromSoftware staat op de lijst met Nintendo Switch Partners. De bekendste franchise van het Japanse bedrijf is natuurlijk Dark Souls. Vooral de mogelijkheid om de beruchte franchise mobiel te kunnen spelen spreekt ons aan.
Dark Souls is een game die zich leent om langere tijd achter elkaar te spelen en dan is het enorm handig als je de uitdagende action-rpg gewoon mee kunt nemen, wanneer je een trein te halen hebt bijvoorbeeld. Let er wel op dat als je het type bent dat met controllers smijt uit frustratie, je deze franchise misschien beter niet kunt aanschaffen voor de Switch.
Heb je nu zin gekregen om weer met Dark Souls aan de slag te gaan? De eerste DLC voor Dark Souls 3 is inmiddels beschikbaar!
99989

1. The Elder Scrolls Nintendo Switch game

De trailer van de Nintendo Switch zorgde voor een grote hype, want Skyrim werd getoond. Nu blijkt dat de getoonde games niet gespeeld werden op de Switch, maar er later overheen gemonteerd werden, is nog steeds niet duidelijk of de game ook echt zal verschijnen op de Nintendo Switch.
Wat daarentegen wél zeker is, is dat Bethesda officieel Nintendo Switch partner is. Grote kans dat we Nintendo Switch games van de makers van Skyrim kunnen verwachten dus. Met een aantal grote franchises in haar arsenaal kunnen dit dan ook eigenlijk alleen maar toffe games worden. Dé franchise die wij graag zouden zien verschijnen op de Switch is toch echt wel The Elder Scrolls, want die trailer heeft ons toch wel erg enthousiast gemaakt.
En dan maakt het eigenlijk ook niet eens zoveel uit of dat dan Skyrim is, of een andere game uit The Elder Scrolls franchise.
Naast third-party games komen er natuurlijk tal van Nintendo's eigen spellen naar de nieuwe console. Met in ieder geval de nieuwe Zelda bij launch. En welke games wil jij op de Nintendo Switch zien?