Microsoft Surface Pro 4 details - Alles wat je moet weten!

Article
woensdag, 07 oktober 2015 om 13:09
xgn google image
De nieuwe Microsoft Surface Pro 4 werd gisteren officieel uit de doeken gedaan tijdens het Windows 10 Devices Event. De specs en accessoires volgden elkaar in een rap tempo op tijdens deze presentatie. Om het je wat makkelijker te maken hebben we in dit artikel alle Surface Pro 4 details op een rijtje gezet!
Wat is nu het allerbelangrijkste onderdeel van een nieuw apparaat? Juist, de specs. Het moet natuurlijk allemaal goed kunnen draaien, anders kan je net zo goed bij je oude apparaat blijven. Daarom beginnen we dit overzicht van Surface Pro 4 details met het allerbelangrijkste onderdeel: de specs.

De specs - processor, intern geheugen en werkgeheugen

De Surface Pro 4 is een vrij gevarieerde tablet. Zo zijn er maar liefst zes verschillende versies verkrijgbaar, met verschillende processors, intern geheugen en werkgeheugen. Welk model het beste voor jou is, ligt dus geheel aan wat je van plan bent te doen met de Surface Pro 4.
De Surface Pro 4 draait op Windows 10 Pro en gebruikt daarbij een 6e generatie Intel Core m3, Core i5 of Core i7 processor. De grafische kaart is een Intel HD graphics 515 voor de Intel Core m3 processor, een Intel HD graphics 520 voor de Intel Core i5 processor en een Intel Iris graphics 540 voor de Intel Core i7 processor.
Op het gebied van werkgeheugen komt de Surface Pro 4 in versies van 4, 8 of 16GB aan RAM. Voor het interne geheugen wordt gebruikgemaakt van een SSD in de volgende variaties: 128GB, 256GB, 512GB of 1TB.
De Surface Pro 4 is bovendien 40 procent sneller dan voorganger Surface Pro 3. Vergeleken met de MacBook Air is de nieuwe tablet van Microsoft zelfs 50 procent sneller.
Qua verbindingen beschikt de tablet over WiFi verbinding en een Bluetooth 4.0 Wireless verbinding. Je hoeft ook niet altijd bij een stopcontact in de buurt te zijn, want de batterij gaat tot 9 uur mee zonder opgeladen te hoeven worden.

De specs - camera, speakers, poorten

De Surface Pro 4 beschikt over een camera aan de voor- en achterzijde. Aan de voorkant van de tablet zit een 5.0 megapixel 1080p HD camera die gebruik maakt van Windows Hello gezichtsherkenning. Op deze manier kan je makkelijk inloggen tot jouw Windows-account, aangezien je gewoon wordt herkend door je tablet. Aan de achterkant van de tablet zit een 8.0 megapixel 1080p HD camera.
De Surface Pro 4 bevat bovendien stereo speakers met Dolby audio en stereo microfoons. Verder heeft de Surface Pro 4 een aantal verschillende ingangen: een USB 3.0 aansluiting, mini DisplayPort, een microSD kaartlezer, een 3.5mm ingang voor hoofdtelefoon of microfoon, een port voor de Type Cover en een Surface Connect voor opladen en docken.
Verder heeft de Surface Pro 4 maar liefst vier sensors, namelijk een Ambient Light sensor, een versnellingsmeter, een gyroscoop en een magnetometer.
De tablet kan worden opgeladen via een 24W power supply voor de versie met Intel Core m3 processor, en een 36W power supply met USB oplaadport voor de versies met Intel Core i5 en i7 processors.

Het uiterlijk en de display

Dan nu een ander belangrijk punt van de Surface Pro 4: de display. Deze display is voor alle modellen van de Surface Pro 4 hetzelfde, wat voor processor of geheugen je ook kiest.
De nieuwe Microsoft tablet is uitgerust met een 12.3 inch display, die een resolutie van 2736 bij 1824 pixels biedt, met een PPI van 267. Dit betekent dat het scherm meer dan 5 miljoen pixels bevat. Het contrast ratio ligt op 1300:1 en het aspect ratio op 3:2.
De display biedt bovendien PixelSense, wat volgens Microsoft een geheel nieuwe ervaring moet bieden op het gebied van zien, aanraken en voelen. Om dit mogelijk te maken heeft Microsoft een nieuwe custom chipset ontwikkeld, namelijk de g5 chipset.
De display van de Surface Pro 4 is bovendien dunner dan ooit, met een dikte van 0.4 millimeter. Dit betekent echter niet dat je een zwak scherm voorgeschoteld krijgt: de Surface Pro 4 display is uitgerust met Gorilla Glass.
De nieuwe Microsoft tablet zal 292.10 x 201.42 x 8.4 mm zijn, en tussen de 760 en 790 gram wegen, afhankelijk van het model dat je kiest. Hiermee is de nieuwe Surface Pro 4 de dunste, lichtste en snelste Surface Pro. Het apparaat komt in de kleur zilver en heeft buttons aan de buitenkant voor volume en een aan/uit-knop.

De accessoires

Natuurlijk heb je ook accessoires nodig, om het af te maken. Daarom onthulde Microsoft tijdens het evenement van gisteren ook een aantal nieuwe accessoires, zoals de nieuwe Surface Pen en de Type Cover. De Surface Pro 4 komt zelf standaard met een Surface Pen, de andere accessoires zul je zelf moeten aanschaffen.
De nieuwe Surface Pen beschikt over een 'gum' aan de achterkant van de pen, zodat je makkelijk foutjes kan verwijderen. De pen kan een jaar mee zonder opgeladen te hoeven worden. Deze pen is bovendien geheel geïntegreerd met de tablet: houd de pen voor langere tijd ingedrukt om Cortana te openen. De Surface Pen komt in vijf verschillende kleuren en zal vervangbare toppen in verschillende dikte bevatten, vergelijkbaar met verschillende soorten potloden.
Een andere onthulling was het nieuwe Surface Pro Docking Station, die ook met oudere modellen van de Surface Pro tablets werkt. Dit docking station bevat vier USB 3.0 aansluitingen, twee 4K display ports en een ethernet-aansluiting.
De nieuwe Surface Pro Type Cover is gisteren ook onthuld, wat de lichtste en dunste Type Cover tot nu toe is. Het aangepaste toetsenbord moet zorgen voor een betere type-ervaring en het trackpad uitgerust met preciesieglas is 40 procent groter ten opzichte van de voorganger. De nieuwe Type Cover beschikt over een optionele vingerscanner, zodat gebruikers ook optimaal gebruik kunnen maken van Windows Hello op oudere Surface Pro tablets.

Modellen en prijzen

Omdat de Surface Pro 4 zo’n gevarieerde tablet is, zijn er ook een hoop verschillende prijzen. Elk model heeft een andere prijs. Hieronder zie je alle modellen en de bijbehorende verkoopprijs op een rijtje:
  • Surface Pro 4 Core M 128GB (4GB RAM) – 999 euro
  • Surface Pro 4 Core i5 128GB (4GB RAM) – 1099 euro
  • Surface Pro 4 Core i5 256GB (8GB RAM) – 1499 euro
  • Surface Pro 4 Core i7 256 (8GB RAM) – 1799 euro
  • Surface Pro 4 Core i7 256 (16GB RAM) – 1999 euro
  • Surface Pro 4 Core i7 512 (16GB RAM) – 2499 euro
De release van de Microsoft Surface Pro 4 is in Nederland op 19 november en pre-orders kunnen vanaf vandaag geplaatst worden.

Populair Nieuws